Alanya'nın Yeni Kaymakamı Harputlu - Son Dakika
Yerel

Alanya'nın Yeni Kaymakamı Harputlu

Alanya\'nın Yeni Kaymakamı Harputlu

Vali yardımcıları ve kaymakamlara ilişkin İçişleri Bakanlığı Kararnamesi’ne göre Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven İzmir Tire Kaymakamlığı’na, İzmir Vali Yardımcısı Mustafa Harputlu da Alanya Kaymakamlığına atandı.

02.12.2016 10:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vali yardımcıları ve kaymakamlara ilişkin İçişleri Bakanlığı Kararnamesi'ne göre Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven İzmir Tire Kaymakamlığı'na, İzmir Vali Yardımcısı Mustafa Harputlu da Alanya Kaymakamlığına atandı.

İçişleri Bakanlığı'nca kaymakam ve vali yardımcılarının atanmasına dair yeni kararname yayımlandı. 657 ve 2451 sayılı kanunlar kapsamından yayımlanan kararnameye göre, Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven İzmir Tire Kaymakamlığı'na, Tanrıseven'in yerine ise İzmir Vali Yardımcısı Mustafa Harputlu atandı.

'Milletimize en iyi şekilde hizmet etmeye devam edeceğim'

3 Eylül 2014 tarihinde atandığı Alanya Kaymakamlığı'ndan, 1 Aralık 2016 tarihli kararname ile İzmir Tire Kaymakamlığı'na atanan Tanrıseven,"Alanya'da devletimizin bana verdiği görevi en iyi şekilde yapma gayreti içinde oldum. Dün de Türk-Rus Dışişleri Bakanları arasında yapılan toplantıda Alanya olarak üzerimize düşeni yapmaya çaba sarf ettik.

Havalimanında Dışişleri Bakanımız Çavuşoğlu, "Kaymakam Bey, hemen sizi bırakmıyoruz" dedi. Antalya Valimiz ve Bakanımız ile durumu değerlendirdik. Buradaki çalışmalar, kendi özel durumumuz ve üst makamların talimatları çerçevesinde makul bir süre içinde Alanya'daki çalışmaları tamamlayarak Alanya Kaymakamlığı'ndan ayrılacağım. Önümüzdeki dönemde Tire Kaymakamı olarak ülkemizde ve milletimize en iyi şekilde hizmet etmeye devam edeceğim. Daha kapsamlı bir değerlendirmeyi önümüzdeki günlerde yapacağım. Bana destek veren, Alanya'da yaptığımız çalışmalar için teşekkür eden ve atandığım Tire Kaymakamlığı için tebrik eden herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Mustafa Harputlu kimdir?

1966 yılında Amasya'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini Çorum Atatürk İlköğretim Okulu ve Çorum Lisesi'nde tamamladı.1987 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu. Mülki İdare Amirliği Mesleği'ne Kastamonu Kaymakam Adayı olarak başladı. Dil eğitimi ve Kamu Yönetimi Stajı için 1990-1991 yıllarında İngiltere'de bulundu. 2001-2003 yıllarında Exeter Üniversitesi (İngiltere) Avrupa Çalışmaları Enstitüsü'nde Kıbrıs'ın Avrupa Birliği Üyeliği ve Doğu Akdeniz Güvenliği'ndeki Önemi konusunda yüksek lisans yaptı. 2003-2005 yıllarında Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Kırsal Kalkınma ve Kırsal Kalkınmada Köylere Hizmet Götürme Birliklerinin Rolü konusunda 2. yüksek lisansını yaptı. Türkiye'nin 9. Beş Yıllık Kalkınma Planları'nın hazırlanmasında, Kırsal Kalkınma Planının Hazırlanması Komisyonunun Başkanlığını yaptı. Devlet Planlama Teşkilatı Kırsal Kalkınma Stratejilerinin Belirlenmesi Komisyonu Üyeliği yaptı. Yine Devlet Planlama Teşkilatı Merkezi Yerleşim Yerlerinin Tespiti Komisyonu Üyeliği yaptı.Kolluk Denetiminin ve Gözetim Kapasitesinin Artırılması Seminerine katıldı. Kolluk Denetiminin ve Gözetim Kapasitesinin Artırılması Semineri Moderatörlüğü yaptı. Milli Güvenlik Akademisi'nden 64. Dönem olarak mezun oldu. Hollanda Kamu Yönetimi Enstitüsü'nden (NIHA) diploma aldı. ABD Milli Savunma Üniversitesi'nde (National Defense Univercity) diploma aldı. Asya Pasifik Güvenlik Çalışmaları Merkezinde (APCSS) Kapsamlı Terörle Mücadele Kursuna katıldı. Halen çalışmaları devam eden 10.Beş Yıllık Kalkınma Planı Hazırlama Komisyonu Üyesidir. P.A Güvenlik Bilimleri Enstitüsünde Güvenlik Yönetimi ve Stratejileri konusunda Doktora Çalışmaları devam etmektedir. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Alanya'nın Yeni Kaymakamı Harputlu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement