Alanya Paraşütçüler Alanya'da Yarışıyor - Son Dakika
Güncel

Alanya Paraşütçüler Alanya'da Yarışıyor

Alanya Paraşütçüler Alanya\'da Yarışıyor

Paraşütçüler Alanya'da yarışıyorTürkiye Yamaç Paraşütü Hedef Ligi Şampiyonası'nın 3'üncü Etabı, Antalya'nın Alanya İlçesi'nde başladı.

11.06.2016 18:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Paraşütçüler Alanya'da yarışıyor

Türkiye Yamaç Paraşütü Hedef Ligi Şampiyonası'nın 3'üncü Etabı, Antalya'nın Alanya İlçesi'nde başladı.

THK ile Uluslararası Havacılık Federasyonu'nun düzenlediği, Alanya Tanıtım Vakfı'nın (ALTAV) da desteklediği Türkiye Yamaç Paraşütü Hedef Ligi Şampiyonası 3'üncü Etabı, 700 metre yükseklikteki Yassıtepe'den atlayışlarla başladı. Almanya, İsviçre, Azerbaycan ve İtalya'dan 4'ü yabancı 34 sporcunun katıldığı yarışta, sporcular yaklaşık 20 dakikada havada kaldıktan sonra Kleopatra Plajı'ndaki noktaya iniş yaptı.

TERÖR KATILIMI DÜŞÜRDÜ

Şampiyona hakkında bilgi veren THK Yamaç Paraşütü Pilot Öğretmeni Ergun Ulu, Alanya etabında alınacak puanlarla bölgesel birinci ligde etap birincilerinin belli olacağını söyledi. Etaplar sonunda en iyi dereceyi alanların milli takıma seçileceğini belirten Ergun Ulu, "Etkinlik yamaç paraşütünün Türkiye'de daha fazla tanıtılmasını ve gelişmesine katkı sağlamak için sporcuların buluşma noktası oldu. Şampiyonaya dünya çapında 16 sporcumuz kayıt yaptırdı fakat maalesef 4'ü gelebildi. Ülkemizde son zamanlarda yaşanan terör olaylarından dolayı korku ve çekinceleri var. Türkiye'yi ve bölgeyi bilenler katıldı ve çok rahat bir şekilde geldiklerini ifade ediyorlar" dedi.

ALTAV Yönetim Kurulu Üyesi Kerim Yılmaz da ülkeler arası gerginliğin ve turizmde yaşanan gerilemenin olduğu bir dönemde yapılan uluslararası şampiyonanın Alanya ve Türkiye açısından önemli olduğunu kaydetti.

Yarışmacıların parkuru tamamlama süreleri ve biçimleri üzerinden puanlama yöntemiyle değerlendirildiği şampiyona yarın sabah başlayacak ikinci gün yarışları ve ödül töreniyle sona erecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Alanya Paraşütçüler Alanya'da Yarışıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement