Alanya'ya Bakan Çıkarması - Son Dakika
Politika

Alanya'ya Bakan Çıkarması

Alanya\'ya Bakan Çıkarması

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Eskiden Türkiye Cumhuriyeti pasaportu gördüklerinde başka türlü bakanlar şimdi saygıyla bakıyorlar.

21.02.2014 22:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Eskiden Türkiye Cumhuriyeti pasaportu gördüklerinde başka türlü bakanlar şimdi saygıyla bakıyorlar. Türkiye sadece Türkiye değildir. Türkiye'nin başarısıyla övünen, gurur duyan, kendisine ümit besleyen milyonlarca kitle, onlarca millet ve devlet var" dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'nın Alanya ilçesinde sivil toplum kuruluşu temsilcileri, köy muhtarları ve AK Partililerle bir araya geldi. Polis helikopteriyle Cengiz Aydoğan Tesisleri'ndeki futbol sahasına inen Davutoğlu'nu AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Güney, Alanyaspor Kulüp Başkanı Hasan Çavuşoğlu ve partililer karşıladı. Kulüp tesislerinde bir süre dinlenen Davutoğlu'na Kulüp Başkanı Hasan Çavuşoğlu tarafından üzerinde ismi yazan Alanyaspor forması hediye edildi. Bakan Davutoğlu, Çavuşoğlu ve beraberindekiler daha sonra 'Esma Ablanın Yeri' adlı restorana geçerek Alanya'nın yöresel yemeklerinden yedi.

Bakan Davutoğlu ve Çavuşoğlu Alanya Kültür Merkezi'nde (AKM), sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve partililerle bir araya geldi. AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin yoğun bir dış politika sürecinde olduğunu belirterek, bu sürecin cumhuriyetin kuruluşundan sonra en büyük çağdaşlaşma projesi olduğunu söyledi. Türkiye'nin çok yönlü ve proaktif bir dış politika takip ettiğini kaydeden Çavuşoğlu, "Türkiye, önündeki fırsatlar, diğer taraftan yaşanan sorunlar, ara buluculuk, barışın sağlanması, bölgede oynaması gereken aktif rol ve yoğun bir dış politika mesaisi içinde. Sayın Davutoğlu ile birlikte Sayın Başbakanımızın liderliğinde enerjimizi birleştirdik. Türkiye sevgimizi birleştirdik. Türkiye'nin menfaatlerini her yerde savunuyoruz" dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ise, son 10 yıl içinde Türkiye'nin ferdi olmanın gururunun ayrı bir şekilde yaşandığını söyledi. Herkesin Türk milletine ve bayrağına saygı duymayı öğreneceğini dile getiren Davutoğlu, "Daha önce 70 sente muhtaç bir ülkenin vatandaşı olmakla, şimdi dünyanın her bir köşesindeki mazlumlara yılda 1,5 milyar doları helal kesesinden veren bir devletin vatandaşı olmak arasındaki farkı anlamamak mümkün müdür? Eskiden Türkiye Cumhuriyeti pasaportu gördüklerinde başka türlü bakanlar şimdi saygıyla bakıyorlar. Türkiye sadece Türkiye değildir. Türkiye'nin başarısıyla övünen, gurur duyan, kendisine ümit besleyen milyonlarca kitle, onlarca millet ve devlet var" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement