Alanya'ya Şehit Ateşi Düştü - Son Dakika
Güncel

Alanya'ya Şehit Ateşi Düştü

Alanya\'ya Şehit Ateşi Düştü

Alanya'ya şehit ateşi düştü MARDİN'in Dargeçit İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin bombalı saldırı sonucu şehit olan 4 polisten Dargeçit İlçe Emniyet Amiri 45 yaşındaki İbrahim Halil Aksoy'un, Antalya'nın Alanya İlçesi'nde oturan yakınları yasa büründü.

03.09.2015 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alanya'ya şehit ateşi düştü

MARDİN'in Dargeçit İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin bombalı saldırı sonucu şehit olan 4 polisten Dargeçit İlçe Emniyet Amiri 45 yaşındaki İbrahim Halil Aksoy'un, Antalya'nın Alanya İlçesi'nde oturan yakınları yasa büründü.

Mardin'in Dargeçit İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin yola önceden döşediği patlayıcıyı uzaktan kumandayla infilak ettirmesi sonucu, evli ve 2 çocuk babası Dargeçit İlçe Emniyet Amiri İbrahim Halil Aksoy, içinde bulunduğu zırhlı araçta 3 arkadaşıyla birlikte şehit oldu.

Aslen Şanlıurfalı olan şehit İbrahim Halil Aksoy'un annesi ve birçok akrabası Alanya'da oturuyor. Şehidin annesinin Saray Mahallesi'ndeki evine acı haberle ateş düştü. Şehidin cenazesinin toprağa verilmesi için hazırlıklar başlatıldı.

Şehit Emniyet Amiri İbrahim Halil Aksoy yaklaşık 13 yıl Alanya Emniyet Müdürlüğü'nde başkomiser olarak görev yaptı. 3 yıl önce Antalya Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü'ne getirilen İbrahim Halil Aksoy, geçen yıl da Dargeçit'e atanmıştı.

EVİNE TÜRK BAYRAĞI ASILDI

Dargeçit'te şehit olan Emniyet Amiri İbrahim Halil Aksoy'un Kızlarpınarı Mahallesi'nde kendisine ait olduğu belirtilen evinde cenaze hazırlıkları sürerken, şehidin annesi Emine Aksoy'u rahatsızlığı nedeniyle bir süre önce Dargeçit'e götürdüğü kaydedildi. Şehidin Ezgi Apartmanı ikinci kattaki evine Türk bayrağı asılırken, evin bulunduğu cadde trafiğe kapatılarak, Alanya Belediyesi tarafından taziye çadırı kurulması için çalışma başlatıldı.

'TERÖR URFALI, ALANYALI TANIMIYOR'

Şehidin komşusu Erdoğan Sandal, "8- 10 yıldır komşumuzdu. Geçici görev için Mardin'e gitti. 5 ve 12 yaşında iki oğlu vardı. Bir evin bir oğluydu, aslen Şanlıurfalılardı. Ama terör Urfalı veya Alanyalı tanımıyor. Bu durumları hak etmeyen birisiydi. Komşumuzdan çok memnunduk. Vatan, millet sağolsun. Aile burada yok. Biz onlar için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Başımız sağolsun" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Alanya'ya Şehit Ateşi Düştü - Son Dakika


Advertisement