Alanya Yabancılar Meclisi'nden Göçmen Projesine Destek - Son Dakika
Yerel

Alanya Yabancılar Meclisi'nden Göçmen Projesine Destek

Alanya Yabancılar Meclisi\'nden Göçmen Projesine Destek

Antalya’nın Alanya ilçesinde Yabancılar Meclisi, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) İletişim Fakültesi tarafından göçmen kökenli öğrenciler için hazırlanan “Dezavantajlı Grupların Mesleki Eğitimi ve İstihdamı” konulu AB projesine destek verdi.

27.03.2015 16:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Alanya ilçesinde Yabancılar Meclisi, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) İletişim Fakültesi tarafından göçmen kökenli öğrenciler için hazırlanan "Dezavantajlı Grupların Mesleki Eğitimi ve İstihdamı" konulu AB projesine destek verdi.

Avrupa Birliği Leonarda da Vinci Ortaklık Projesi kapsamında yürütülen projeyle ilgili Alanya Belediye Meclis Salonu'nda bir toplantı düzenlendi. Toplantıya Akdeniz Üniversitesi (AÜ) İletişim Fakültesi'nden proje koordinatörü Doç. Dr. Emine Uçar İlbuğa, Öğretim Görevlisi Tamer İlbuğa, proje ortağı ülkeler Almanya, Bulgaristan, İrlanda ve Finlandiya'dan gelen temsilciler, Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu ve Yabancılar Meclisi Üyeleri katıldı.

Projeyle ilgili üyelere bilgi veren Doç. Dr. İlbuğa, "Projemiz dezavantajlı gruplar olarak nitelendirdiğimiz göçmen kökenli ailelerin kız çocuklarının mesleki eğitimi ve istihdamıyla ilgili bir projedir. Proje ortaklarımız Almanya, Bulgaristan, İrlanda ve Finlandiya'dır. Her ülke temsilcisi kendi ülkesindeki göçmen kökenli öğrencilerin mesleki eğitimi ve olanaklarını araştırıyor. Karşılıklı yürütülen hareketlilik ve araştırmalarla, global dünyanın ulus ötesi göç ve göçmenlerin yasal olanakları ya da sorunları araştırılarak bir çalışma hazırlanacak. Bu ortak çalışmadan proje ortağı ülkeler de faydalanacaktır" dedi.

Projelerine Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi'nin de görüşlerini katmak istediklerini belirten AÜ İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emine Uçar İlbuğa, üyelerin proje hakkındaki görüşlerini aldı.

Proje ortağı ülkeler ile üyeler karşılıklı bilgi alışverişi yaparak projeye destek oldular. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Alanya Yabancılar Meclisi'nden Göçmen Projesine Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement