Alaplı'da Engelliler Haftası Etkinlikleri Sürüyor - Son Dakika
Yerel

Alaplı'da Engelliler Haftası Etkinlikleri Sürüyor

Alaplı\'da Engelliler Haftası Etkinlikleri Sürüyor

Bülent Ecevit Üniversitesi Alaplı Meslek Yüksek Okulu, 10-16 Mayıs Engelliler haftası kapsamında düzenlediği ‘Engelleri Spor ile Kaldırıyoruz’ etkinliği ile piknikte bir araya geldi.

16.05.2016 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bülent Ecevit Üniversitesi Alaplı Meslek Yüksek Okulu, 10-16 Mayıs Engelliler haftası kapsamında düzenlediği 'Engelleri Spor ile Kaldırıyoruz' etkinliği ile piknikte bir araya geldi.

Bülent Ecevit Üniversitesi Alaplı Meslek Yüksek Okul öğrencileri, engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırıp, sosyal yaşamın önündeki engelleri kaldırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Engelliler Haftası kapsamında eğlenceli etkinlikler düzenleyen öğrenciler engelli vatandaşlara keyifli anlar yaşattı. Alaplı MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr Rıfkı Henden yaptığı açıklamada, "Engelliler Haftası dolayısıyla Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Özer'in katılımıyla, üniversite öğrencileri ve engelli kardeşlerimizin kaynaşması amacıyla piknik düzenledik" dedi. 'Engelleri Spor ile Kaldırıyoruz' projesi kapsamında engellilerin spor yapabilecekleri kondisyon merkezini hizmete açtıklarını anlatan Henden, "2015 yılı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen proje hazırlamıştık. Bakanlık tarafından onaylanan projenin ardından MYO bünyesinde oluşturduğumuz spor salonumuzu spor aletlerini yerleştirerek hizmete açmıştık. Okulumuzdaki öğrencilerimizin yanı sıra engelli kardeşlerimiz de kondisyon merkezinden faydalanmaya başladılar. Proje kapsamında engelliler haftası olması dolayısıyla üniversite öğrencileri ve Kuzey Bakım Merkezinde kalan bir gurup öğrenciyle birlikte piknik düzenledik. Çok güzel piknik oldu öğrencilerimizle engelli kardeşlerimizin kaynaşması çok önemliydi. Gün boyu eğlenerek oyunlar oynadılar.Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Özer'de pikniğimize katılarak bizleri onurlandırdı" dedi.

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer'de düzenlenen piknikte fiziksel engelli Cengiz Doğan'a futbol topu hediye etti. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Alaplı'da Engelliler Haftası Etkinlikleri Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement