Alaplı'da Gençlik Bayramı Sönük Geçti - Son Dakika
Güncel

Alaplı'da Gençlik Bayramı Sönük Geçti

Alaplı\'da Gençlik Bayramı Sönük Geçti

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde her yıl Ramazan Bayramı’ndan sonra ve Kurban Bayramı’nın 4’üncü kutlanan Gençlik Bayramına gençler ilgi göstermedi.

20.07.2015 16:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde her yıl Ramazan Bayramı'ndan sonra ve Kurban Bayramı'nın 4'üncü kutlanan Gençlik Bayramına gençler ilgi göstermedi.

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, bayramın gençler bayramı olduğunu, kızlar bayramı olarak adlandırılmasının yanlış olduğunu söyledi. Tekin "İlçemizin geleneğinde ve kültüründe Ramazan Bayramı'ndan bir gün sonra ve Kurban Bayramı'nın son günü gençler bayramı, bütün gençlerin gelip gezdikleri bir bayramdır. Halk dilinde 'kızlar bayramı' denir ama bu bayramın ismi gençlik bayramıdır. Kızlar bayramı diye bir şey yoktur. Gençlerimiz gönüllerince gezerek eğleniyorlar" dedi.

Alaplılı Ahmet Turan da, İlçemizde yaklaşık 5 yıldan bu yana bayramın 4 günü gençlik bayramı olarak kutlandığını belirterek, " Ancak halk arasında ve basında haksız olarak gençlik bayramı değil de kızlar bayramı olarak lanse edilmesi bizi çok üzüyordu. Bu konuyu dikkate alan İlçemizdeki sivil toplum kuruluşları bu bayramı ramazan bayramını 4. günü değil Kurban bayramını 4. günü gençlik bayramı adı altında kullanılmasına kararlaştırmışlar böyle olması en doğrusudur" diye konuştu. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Alaplı'da Gençlik Bayramı Sönük Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement