Alaplı'da Sokak Hayvanları Tedavi Merkezinde Yenileme Çalışması - Son Dakika
Yerel

Alaplı'da Sokak Hayvanları Tedavi Merkezinde Yenileme Çalışması

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde yenileme çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

29.11.2014 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde yenileme çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Tekin, gazetecilere yaptığı açıklamada, merkezin yanına yapılan ve köpek kulübelerinin bulunduğu tesiste, kısırlaştırma veya yaralanma nedeniyle ameliyat edilen sokak köpeklerinin bakımının yapılacağını belirtti.

Sokak köpeklerinin kötü hava koşularından etkilenmemesi için çalışma yaptıklarını ifade eden Tekin, şunları söyledi:

"Vatandaşlarımız haklı olarak sokak köpeklerine çözüm bulunmasını istiyor. Hayvan Hakları Koruma Kanunu, sokak hayvanlarını kısırlaştırdıktan ve aşıları yapıldıktan sonra sağlıklı bir şekilde tekrar doğal ortamına bırakılmasını öngörüyor. Biz, bu kanun doğrultusunda gerekli çalışmaları yapıyoruz. Sokak hayvanları rahatsız edici sayıya ulaştığında da bir kısmını çevre yerleşim birimlerindeki daha önceden kurulmuş barınaklara teslim ediyoruz. Fakat kısa bir süre sonra tekrar sayıları artıyor. Neredeyse tüm kentlerin sorunu olan bu sorunu çözmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz." - Zonguldak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Alaplı'da Sokak Hayvanları Tedavi Merkezinde Yenileme Çalışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement