Alaplı'da Türk Sanat Müziği Konseri - Son Dakika
Yerel

Alaplı'da Türk Sanat Müziği Konseri

Alaplı\'da Türk Sanat Müziği Konseri

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde Kent Konseyi Sanat Komisyonu tarafından kurulan Türk Sanat Müziği Topluluğu halk konseri verdi.

22.03.2015 18:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde Kent Konseyi Sanat Komisyonu tarafından kurulan Türk Sanat Müziği Topluluğu halk konseri verdi.

Alaplı Kent Konseyi Sanat Komisyonu Başkanı Aydın Yiğit önderliğinde kurulan Alaplı Klasik Türk Musiki topluluğu Kapalı Spor salonunda bir konser düzenledi. Alaplı Klasik Türk Sanat Müziği Topluluğunca 'Unutulmayan Nağmeler' ismi verilen ilk konserinde müzikseverlere müzik ziyafeti çekti.

Şef Nevzat Göl'ün yönettiği fasıl heyetinde TRT saz sanatçılarından klarnette Salih Çağlar ve udi Sedat Oytun, yöremizden Kemanda Aydın Eriş ve Ergin Çamur, Kanunda Hüseyin Keremoğlu, udi Nusret Güneş, ritmde ise Özcan Tek yer aldı. KTSM grubunda solist ve korist olarak Asuman Aydemir,Ayşe Hoşoğlu,Emine Altay,Gülsüm Dönmez, Hatice Öner, Miraciye Aktaş, Nermin Karakaya, Rahime Çiçek, Sevil Cerrah, Sevim Başarır, Şerife Avlar, Şerife Demirkol,Ülker Gümüş, Vahide Kalyoncu, Aydın Yiğit,Birol Önder,Çetin Alparslan, Erdoğan Çiçek, Erkan Ayhan, Halim Avlar, İbrahim Çil, Mevlüt Aker, Serhat Dindaş ve Serkan Verim sahne aldı.

Alaplı Kent Konseyi Sanat Komisyonu Başkanı Aydın Yiğit, Alaplı'nın sanatsal ve kültürel anlamda da var olduğunu göstermek, TSM, THM ve tiyatro kültürünü geniş kitlelere yayarak gelecek kuşaklara ulaştırmayı amaçladıklarını söyledi.

Uşak peşreviyle başlayan konserin ilk bölümünde sanatçılar, Zeki Müren'in, 'Bir Gönül Hikayesi' Zeki Duygulu'nun,'Selam Vermeden Gelip Geçersin' şarkılarını koro halinde seslendirdi. Çetin Alparslan,Sevim Başarır, Serkan Verim, Sevil Cerrah, Birol Önder, Asuman Aydemir ve Nermin Karakaya, KTSM'nin ölmez eserlerini seslendirirken büyük alkış aldı. İlk bölüm sanatçıların Telgrafın Telleri ve Ayva Çiçek Açmış şarkılarını koro halinde söylemeleriyle sona erdi.

İkinci bölüm de hicaz makamında eserlere yer verildi. Hicaz peşrevini Fehmi Tokay'ın,'Aşkı seninle tattım' ve Dr.Alaaddin Yavaşca'nın, 'Boğaziçi şen gönüller yatağı eserleri koro halinde sunuldu. Gülsüm Dönmez, Erdoğan Çiçek, Emine Altay, Mevlüt Aker, Miraciye Aktaş, Serhat Dindaş, Halim Avlar, Aydın Yiğit ünlü bestekarlarımızın eserlerini seslendirirlerken izleyiciler de zaman zaman kendilerine eşlik ettiler. Bahar Konseri,'Ayrılık Ateşten bir ok' ve 'Adalardan bir yar gelir bizlere" şarkılarının koro halinde seslendirilmesiyle sona erdi.

Konserin ardından Klasik Sanat Musiki Topluluğuna katkılarından dolayı Alaplı Kaymakamı Altuğ Çağlar, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin'e plaket takdim ederken, Alaplı Kent Konseyi Sanat Komisyonu Başkanı Aydın Yiğit, de şef Nevzat Göl'e plaket verdi.

Konsere Alaplı Kaymakamı Altuğ Çağlar, Emniyet Müdürü Erkan Tektaş, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, siyasiler, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Alaplı'da Türk Sanat Müziği Konseri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement