Alaplı'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Alaplı'dan Kısa Kısa

Alaplı\'dan Kısa Kısa

Alaplı ilçesinde "Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi kapsamında 20 organik arıcıya malzeme yardımı yapıldı.

03.03.2017 16:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alaplı ilçesinde "Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi kapsamında 20 organik arıcıya malzeme yardımı yapıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmi Çelik, Alaplı Hükümet Konağı önünde düzenlenen malzeme dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, ilçede 20 çiftçinin organik bal üretimi yaptığını söyledi.

Gümeli beldesinin balının çok değerli olduğunu ifade eden Çelik, şöyle konuştu:

"İlimizde arılar bal üretiyor ama bir de organik bal üretmek istedik. Bunun için de Gümeli beldemizi seçerek 20 çiftçi belirledik. Bu çiftçilerimize ilk önce petek, ardından organik bal mumu verdik. Buradaki üreticilerimiz kendi ana arısını kendileri üretiyorlar. Ama bunun ana arının özelliklerine bağlı olarak üretilebilirliğini ispatlamamız lazım. Bunun için bir akademik çalışma gerekiyor. Buranın balı çok değerli."

Kaymakam Saim Eskioğlu da arıcılık ve organik arıcılığın ilçede yaygın olduğunu ve devletin arıcıları her zaman desteklediğini kaydetti.

-"Çekmene Can Veren Has Eller" projesi

Alaplı Kaymakamı Saim Eskioğlu, "Çekmene Can Veren Has Eller" projesi kapsamında dokuma eğitimi alan ev hanımlarını ziyaret etti.

Hasanlı köyü Muhtarı ve Hasanlı Köyü Merkez Mahallesi Kalkındırma Derneği Başkanı Recep Tufan, yaptığı konuşmada, Eskioğlu'nun ziyaretinden dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Önümüzdeki hafta ev hanımlarının dokuduğu el emeği ürünleri Başbakan Binali Yıldırım'a hediye edeceklerini ifade eden Tufan, "Derneğimizce hazırlanan ve İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığının sosyal proje yarışmasında başarılı görülen proje kapsamında köyde yaşayan 35 kadın kursiyerimiz dokuma tezgahı başında keten iplerini dokuyarak meslek sahibi olacaklar." dedi.

Eskioğlu da kadınların el emeği göz nuru dokuma tezgahlarında dokuduğu ürünlerle birlikte aile bütçelerine katkıda bulunacaklarını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Alaplı'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement