Alaplı Durabeyli Köyü Aşure Geleneğini Sürdürüyor - Son Dakika
Yerel

Alaplı Durabeyli Köyü Aşure Geleneğini Sürdürüyor

Alaplı Durabeyli Köyü Aşure Geleneğini Sürdürüyor

Alaplı’nın İsafakılı Köyü Durabeyli mahallesinde her yıl geleneksel hale gelen aşure programında köylüler bir araya geldi.

31.10.2015 09:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alaplı'nın İsafakılı Köyü Durabeyli mahallesinde her yıl geleneksel hale gelen aşure programında köylüler bir araya geldi.

Durabeyli'de yıllardır devam eden aşure programı bu yıl çevre köy halkının da yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Köy konağında hazırlanan yemekler, camide kurulan sofralarla misafirlere ve köy sakinlerine ikram edildi. Köy hanımları, yaptıkları yemekleri davetlilere ikram ederek atalarından gelen aşure adetini yaşatmanın gururunu yaşadıklarını ifade ettiler. Etkinlikte konuşan Köy Muhtarı Recep Korkut, "Atalarımızdan kalan aşure adetini yıllardan bu yana devam ettirmekteyiz. Amacımız hem çevre köylerdeki eş dostlarla irtibatı koparmamak hem de adetlerimizin devamını gelecek kuşaklara aktararak bu geleneğin devam etmesini sağlamaktır. Köyde yaşayan kadınlarımızın destekleri ile aşure pişirdik aşurenin yanında da misafirlerimize çeşitli ikramlarımız da oldu emeği geçen ablalarımıza, bayanlarımıza ve kardeşlerime buradan teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

İkramların ardından camide namaz kılındı ve Kur'an-ı Kerim ve Mevlid-i şerif okundu. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Alaplı Durabeyli Köyü Aşure Geleneğini Sürdürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement