Alaplı Hasanlı Köyü Kalkındırma Derneğinden Posbıyık'a Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Alaplı Hasanlı Köyü Kalkındırma Derneğinden Posbıyık'a Ziyaret

Alaplı Hasanlı Köyü Kalkındırma Derneğinden Posbıyık\'a Ziyaret

Zonguldak'ın Alaplı ilçesi Hasanlı Köyü Kalkındırma Derneği Başkanı Recep Tufan, Kdz.

19.12.2012 14:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın Alaplı ilçesi Hasanlı Köyü Kalkındırma Derneği Başkanı Recep Tufan, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ı makamında ziyaret etti.

Alaplı Hasanlı Köyü Kalkındırma Derneği Başkanı Recep Tufan, beraberinde yönetim kurulu üyeleri Şeref Ayhan, Çetin Aydın, Hasan Orhan ve Ramazan Yılmaz ile birlikte Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ı makamında ziyaret etti.

Yaklaşık yarım saat süren ziyarette Hasanlı Köyü Kalkındırma Derneği Başkanı Recep Tufan, derneklerinin son dönem faaliyetleri hakkında Başkan Posbıyık'a bilgi verdi.

Temel hedef olarak, köylerindeki ilköğretim okulunun daha sağlıklı ortamda eğitim verebilmesini sağlamak adına bir dizi çalışma yapmayı amaçladıklarını kaydeden Tufan; "Okulumuzun köyümüzdeki çocuklarımıza daha iyi hizmet verebilmesi adına uğraşıyoruz ve gücümüz nispetinde çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalarımızda da kamu kurum ve kuruluşlarının yardım ve desteklerini bekliyoruz" dedi.

Kdz.

Ereğli Belediyesi'nin son dönemlerdeki çalışmalarına da atıfta bulunarak, verilen altyapı hizmetleri ve gerçekleştirilen sosyal faaliyetlerle birlikte Karadeniz Ereğli'nin bölge için örnek bir kent haline geldiğini belirten Tufan, Alaplı'da yaşayan bireyler olarak, en sağlıklı haberlerin Karadeniz Ereğli Belediyesi Basın Danışmanlığından geldiğini belirterek, "Belediye olarak halkın beklentilerini karşılayacak çalışma ve hizmetleri gerçekleştirmek kadar o hizmet ve çalışmaları kamuoyu ile paylaşmak da önemli. Diğer belediyelere nazaran bu konuda en başarılı belediyenin Karadeniz Ereğli Belediyesi olduğunu görüyoruz. Çalışmalarınızla ilgili olarak her gün Belediye Basın Danışmanlığından detaylı ve gerekli bilgileri alıyoruz. Bu sebeple de ilgili arkadaşları kutluyorum. Onların yaptığı çalışmaların diğer belediyelerimize örnek olmasını diliyorum" diye konuştu.

Kdz.

Ereğli Belediyesi'nin çalışmalarının ve hizmetlerinin kendileri için de iyi birer örnek olduğunu ifade eden Tufan, şunları söyledi: " Kdz. Ereğli Belediyesi de Muharrem Ayı'nın önemi ve faziletleri konusunda bu sene önemli çalışma ve etkinlikler gerçekleştirdi. Açık söylemek gerekirse biz de bu çalışmalardan ilham aldık. Bundan sonraki zaman dilimi içinde de özellikle sosyal yaşama dair konularda bu tür etkinliklerimizi hassasiyetle sürdürmeyi amaçlıyoruz. Bu çalışmalar içinde de öncelikle eğitime ağırlık vermeyi planlıyoruz. Yılda bir kez, Cuma namazı sonrası okulumuz için bağış toplayacağız ve bu bağışlardan elde edilen geliri okulumuz için kullanacağız.

Her yerde namaz kılınabilir; ama her yerde eğitim verilmez. Bu sebeple de eğitim bizim için çok önemli"

Kdz.

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık da konuşmasında, belediye olarak Karadeniz Ereğli'de gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Yirmi yıla yaklaşan belediye başkanlığı görevi içinde, Karadeniz Ereğli halkına kalıcı hizmetler verebilmeyi amaç edindiğini kaydeden Posbıyık,"Tek isteğim, öldükten sonra insanların arkamızdan hayır duası etmeleridir. Başka hiçbir beklentim yok. Yıllar içinde Karadeniz Ereğli'yi belli noktalara getirdik. Bugün Karadeniz Ereğli ülke genelinde saygı gören ve prestij sahibi kentler arasında yerini aldı. Hemşehrilerime bundan sonra da yararım olsun, diye ekibimle birlikte çalışmalarımı sürdürüyorum. Yarın ne olacağımız belli değil. Bu sebeple de herkesin, görevi ve statüsü ne olursa olsun, yaşadıkları kent için bir şeyler yapmaları gerektiğine inanıyorum. Bu noktada da en büyük sorumluluk kuşkusuz sivil toplum örgütlerine, derneklere düşüyor. Bu açıdan da Hasanlı Köyü Kalkındırma Derneği olarak, gerçekleştirdiğiniz çalışma ve verdiğiniz hizmetlerin önemli olduğuna inanıyorum ve sizleri gönülden tebrik ediyorum" dedi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Alaplı Hasanlı Köyü Kalkındırma Derneğinden Posbıyık'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement