Alaşehir'de İlk Ürün Üzüm Hasat Edildi - Son Dakika
Yerel

Alaşehir'de İlk Ürün Üzüm Hasat Edildi

Alaşehir\'de İlk Ürün Üzüm Hasat Edildi

Alaşehir’de üzümde ilk ürün kesildi.

14.07.2014 19:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alaşehir'de üzümde ilk ürün kesildi. İlk üzüm iç piyasada tüketilmek üzere Belenyaka Köyü mevkiinde Özden Doğan'a ait üzüm bağından kesildi. İlk ürün üzüm fiatları da 1 Lira 20 kuruş ile 1 Lira 80 kuruş arasında değişiyor.

Sezonun ilk üzümünü alan üzüm tüccarı Ahmet Türkmen, "Üzüm fiyatları çok değişken. Üzümün kalitesine göre fiyat veriyoruz.Bu aldığımız ürünleri iç piyasada pazarlıyoruz. Bu üzümü Çanakkale'de pazara süreceğiz. Her zaman iyi üzüm iyi para. Kaliteli üzüm yetiştirebilen üretici satmakta, biz de pazarlamakta sıkıntı çekmiyoruz. İnsanlar pazara çıktığında alabileceği ve yiyebileceği üzümü arıyor. Kalıntısız ve sağlıklı ürün her zaman değerlidir,dedi.

Üzüm üreticisi Özden Doğan, ilk ürünü yetiştirip pazarlamanın mutluluğunu yaşıyoruz, fiyatlar normal" dedi. Alaşehir'de 2014 üzüm sezonu açıldı. İç piyasaya pazarlanan sofralık süperior, Early Sweet ve Trakya İlk Eren türü üzümlerin hasadı başladı. Dünyaca ünlü sultaniye ihracatının başlamasına yaklaşık 20 gün gibi bir süre var. Her yıl Temmuz ayının 10-20'si arasında başlayan sezon bu yılda aynı sürelerde başladı.

Üzüm Tüccarı Ahmet Türkmen, "Bu yıl üzüm fiatları 1 Lira 20 kuruş ile 1 Lira 80 kuruş arasında değişiyor. Early Sweet tipi üzümler 1 Lira 80 kuruş, Süperior üzümü 1 Lira 20 kuruş ile 1Lira 70 kuruş arasında alıcı bulabiliyor.Önemli olan üzümün Pazar bulabilmesi, Pazar üzümü ne kadar çekerse,piyasa o kadar iyi olur.Çünkü bu yıl üzüm rekoltesi yüksek gibi görünüyor.Dolayısıyla kaliteli üzüm daha iyi Pazar bulacak" dedi.

ÜRETİCİLERİ UYARDI

Alaşehir Ziraat Odası başkanı Necdet Türk, üzümde hasat döneminin başlamasıyla birlikte üreticileri uyardı. Üzüm üreticilerinin üzümlerini mümkün olduğu kadar peşin satmaları, tanıdıkları ve bilinen alıcılara verilmesini isteyerek, geçmiş yıllarda bir çok üreticimiz ürününün parasını alamadı, dolandırıldı. Bu yüzden bir çok ocaklar söndü. Üretici traktörünü, bağını, evini satmak zorunda kaldı. Bankadan aldığı kredi borçlarını ödeyemeyince, icralık durumlara düştü. Bu yüzden üreticilerimiz ürün vereceği kişi, yada şirketleri, Ziraat Odası ve Ticaret Borsası'ndan araştırsın, bilgi toplasın. Mümkün olduğu kadar peşin satsınlar, peşin satamayan üretici çek ve senet alırken mutlaka Ziraat Odası veya Ticaret Borsası'na danışsın. Şüpheli bir durum gördüklerinde Ziraat Odası,Ticaret Borsası ve güvenlik kurumlarına mutlaka bilgi versinler" diye konuştu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Alaşehir'de İlk Ürün Üzüm Hasat Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement