Alaşehir'de Kayıp Kız Çocuğunun Ölü Bulunması - Son Dakika
Güncel

Alaşehir'de Kayıp Kız Çocuğunun Ölü Bulunması

Evlerinin önünden kaybolduktan sonra hunharca katledilen Irmak Kupal için Alaşehirliler yürüyüş yaptı.

25.10.2016 20:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Evlerinin önünden kaybolduktan sonra hunharca katledilen Irmak Kupal için Alaşehirliler yürüyüş yaptı.

AK Parti, CHP ve MHP Gençlik Kolları tarafından ortaklaşa "Alaşehir Sessiz Kalma, Küçük Irmağa Sahip Çık" adıyla organize edilen yürüyüşe Alaşehir'de bulunan tüm sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar katıldı.

Ellerindeki dövizlerle Sevgi Yolu üzerinden yürüyerek ve sloganlar eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'na gelen grup adına Alaşehir Kaymakamı Osman Bilgin, vatandaşlara hitap etti.

Minik Irmak'ın cinsel istismara maruz kalarak öldürülmesinin tüm ülkeyi üzdüğünü belirten Bilgin, söz konusu olayın hastalık değil "sapıklık" olduğunu ifade etti.

Ailelerin çocuklarını kendi başına sokağa bırakmamasını bu olaylardan ders çıkartılmasını gerektiğini söyleyen Bilgin, "Yaşanmış olan bu çirkin olayı ülke olarak kınıyoruz. İlçemizde her kesim tarafsız olarak Irmak'a sahip çıkmıştır. İlçem adına hepinize teşekkür ediyorum. Irmak kızımızın ablası Ayşe kızımıza yardım yaptık. Eğitimini de üstlendik." dedi.

Aile için kampanya

Bu acı olay nedeniyle ailenin mahallede yaşamak istemediğini belirten Bilgin, şöyle devam etti:

"Ailemiz psikolojik olarak orada kalmak istemiyor. Bu nedenle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı nezdinde kaymakamlık olarak, 70 bin lira gibi bir rakam ayırdık. Ailenin o mahalleden ayrılması, psikolojik travmasını az da olsa aşabilmesi için çalışmalara başladık. Ayşe kızımızın eğitimi amacıyla Ziraat Bankasında bir hesap açtırdık. Bu amaçla olayın aydınlanmasında çok büyük emeği geçen basın mensuplarına, aramalarda ve aileye destekte her türlü yardımı gösteren herkese teşekkür ediyorum. Burada yaptığımız birlik beraberliği her alanda gösterirsek, ülkemiz olarak da her türlü başarıyı sağlarız."

Öte yandan, Manisa Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu, sosyal medyada olayın faili Himmet Aktürk için "Serbest bırakılsın" temasıyla açılan hesapların kapatılması ve hesabı açanların cezalandırılması için suç duyurusunda bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Alaşehir'de Kayıp Kız Çocuğunun Ölü Bulunması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement