Alaşehir'de Kur'an Ziyafeti - Son Dakika
Yerel

Alaşehir'de Kur'an Ziyafeti

Alaşehir\'de Kur\'an Ziyafeti

Alaşehir Müftülüğü ile İzmir Kestane Pazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği, hafta sonunda Pazar Camii'nde Kur'an ziyafeti çekti.

11.03.2013 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alaşehir Müftülüğü ile İzmir Kestane Pazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği, hafta sonunda Pazar Camii'nde Kur'an ziyafeti çekti. Alaşehir Pazar Camii'ndeki etkinlik pazar günü 13.00-15.40 saatleri arasında gerçekleştirildi.

Birbirinden ünlü Kurra'ların katıldığı programda; Manisa Müftüsü Sinan Cihan ve bir çok ilçe müftüsü de hazır bulundu. İki bölümden oluşan Kur'an dinletisinde hafızlar, güzel sesleriyle gönüllerin pasını sildi.

Alaşehir İlçe Müftülüğü, muhteşem bir organizasyona imza attı. İzmir Kestane Pazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği ile birlikte 'Kur'an Ziyafeti' programında gönüllerin pası silindi. İki bölümden oluşan programda 9 ünlü hafız tilavetiyle Alaşehirlileri büyüledi. Ziyafetin 1. bölümü İzmir İmam Hatip Lisesi 4. Sınıf öğrencisi ve güzel Kur'an okuma Türkiye 4'cüsü Raşit Kırıcı'nın tilaveti ile başladı. Daha sonra yine Türkiye 4'ncüsü Enes Kaput ve Türkiye 1'ncisi Harun Gün sahne aldı. Bu ziyafet için gelen konuklara Derneğin Halkla İlişkiler Müdürü Mustafa Yaman, Alaşehir İlçe Müftüsü Mehmet Yiğit ve Turgutlu İlçe Müftüsü Nizamettin Doğan birer konuşma yaptılar.

"HER YIL 50'İN ÜZERİNDE HAFIZ YETİŞTİRİYORUZ"

İzmir Kestane Pazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği Halkla İlişkiler Müdürü Yaman, hizmetlerinin 1845 yılından bu tarafa devam ettiğini belirterek, "Yarın asırı geçen hizmetlerimiz, halka ışık olmuştur. Bizim işimiz, Kur'an ve Kur'an bülbülleri yetiştirmek.. bünyemizde 600 öğrenci eğitim görüyor. Gönülleri doyurmak için her yıl 50'inin üzerinde hafız yetiştiriyoruz. Bu kutlu davada bizlere maddi ve manevi desteği olan ve etkinliğin gerçekleşmesine vesile olan Alaşehir Müftülüğümüze teşekkür ediyoruz" dedi.

"KUR'AN, RUHLARA VE GÖNÜLLERE İLAÇTIR"

Alaşehir Müftüsü Yiğit de, yaptığı konuşmada, "Kur'an ilim ve hikmet hazinesidir. Yüce kitabımız, tüm insanlığı bu hazinesiyle etkilemiştir. Kur'an ruhların ve gönüllerin ilacıdır. Bu organizasyonu hazırladığımız için Rabbime hamd olsun. Ne mutlu Kur'an ile yaşayanlara, onu rehber edinenlere. Göreve atandığımız günden beri bir çok etkinliklere imza attık. Her hafta 2 defa cemaatle birlikte hatim yapıyoruz. Her hafta Cumartesi günleri Hadis Okuma programları tertip ediyoruz. Programın hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, herkese gönülden teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Programa katılan ilçe müftüler adına da Turgutlu İlçe Müftüsü Nizamettin Doğan da bir konuşma yaptı. Müftü Yiğit, 1. Bölümün sonunda, programın sponsoru Akgül ailesi adına Mehmet Akgül'e teşekkür plaketi de takdim etti.

"HALKIMIZIN YÜZDE 40'I KUR'AN BİLİYOR"

Kur'an Ziyafeti'nin 2. bölümü Türkiye birincisi Yunus Emre Vural'ın Kur'an tilaveti ile başladı. Alaşehir'in Akgüller Camisi İmam Hatibi Hafız Nejat Erim'in tilaveti ile devam etti. daha sonra Manisa İl Müftüsü Cihan, cemaate hitap etti. Cihan, şöyle konuştu: "Dünya yaratıldığı günden beri, hakkın sesinin duyurulması, yaygınlaştırılması çalışmaları ilk günkü gibi aynı istikamette devam ediyor. Bu kutlu davaya hizmet edenlere sonsuz hamd ve senalar olsun. Dünyada yaşayan insanların sadece 4/1 Kur'an'a inanıyor. İnsanlar, dünyanın haşr olmasıyla birlikte 2 yol seçmiştir. Bir kısmı imanı, diğer kısmı da inkarı seçmiştir. Bizlere ne mutlu ki; Kuranla doğduk, onunla yaşıyor ve inşallah Kuranla bu dünyaya veda edeceğiz. Kuran da tereddüt ve endişelere yer yoktur. Halkımızın yüzde 40'ı Kuran-ı Kerim'i biliyor. Bu çok kötü. Dünya dilleri arasında en kolay dil Kur'an dilidir. İlim ve hikmet hazinesi olan ve imanın şartlarından olan 'Kitaplara iman'ın gereği öğrenme ve hayatımıza tatbik etme zorunluluğumuz var. Onun için açılan kurslara gidelim ve öğrenelim."

Hitabının ardından Cihan, etkinliği hazırlamasından dolayı, İlçe Müftüsü Mehmet Yiğit'e de teşekkür plaketi verdi.

Kestane Pazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği İlahi Grubu'nun mini bir konserde verdiği programda; ünlü Kurra Mesut Güner, İbrahim Eker, Ensar Çakmak ve Neşet Kaplan da Kur'an tilavetinde bulundu. Program, Alaşehir Müftüsü Mehmet Yiğit'in yaptırdığı dua ile sona erdi. Yiğit program sonunda hafızlara çeşitli hediyeler de takdim ederek teşekkür etti. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Alaşehir'de Kur'an Ziyafeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement