Alaşehir'de Öğrenciler Avrupa Yolcusu - Son Dakika
Yerel

Alaşehir'de Öğrenciler Avrupa Yolcusu

Alaşehir\'de Öğrenciler Avrupa Yolcusu

Alaşehir Sümer Oral Mesleki Eğitim Merkezi öğrencileri Almanya yolcusu. 2013 Teklif çağrısı döneminde Isparta İMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ve Bilecik Endüstri Meslek Lisesi ile ortaklaşa hazırlanan “Nitelikli Teknik Eleman Yetiştirmede Ortak Hareket Ediyoruz“ isimli IVT hareketlilik projesi Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nca yürütülen Hayat Boyu Öğrenme Programı (Leonardo da Vinci Programı) kapsamında değerlendirme sonunda uygun bulunarak öğrenciler Almanya’da yapılacak olan uygulamalara katılma hakkı kazandılar.

07.03.2014 17:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alaşehir Sümer Oral Mesleki Eğitim Merkezi öğrencileri Almanya yolcusu. 2013 Teklif çağrısı döneminde Isparta İMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ve Bilecik Endüstri Meslek Lisesi ile ortaklaşa hazırlanan "Nitelikli Teknik Eleman Yetiştirmede Ortak Hareket Ediyoruz" isimli IVT hareketlilik projesi Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı'nca yürütülen Hayat Boyu Öğrenme Programı (Leonardo da Vinci Programı) kapsamında değerlendirme sonunda uygun bulunarak öğrenciler Almanya'da yapılacak olan uygulamalara katılma hakkı kazandılar. Avrupa Komisyonu'ndan sağlanan hibe ile yürütülen proje çalışmasında her üç okulun ortak olarak hazırlamış olduğu proje kabul edildi. Bu kapsamda her üç okuldan toplam 73 öğrenci Almanya'ya gidecekler.

Proje kapsamında öğrenciler 27 Nisan-24 Mayıs 2014 tarihleri arasında Almanya'nın Essen şehrinde yapılacak olan çalışma programına katılacaklar.Alaşehir'den Alaşehir Sümer Oral Mesleki Eğitim Merkezi'nde eğitim gören ve proje çalışmasını gerçekleştiren Hüseyin Kalay, Hüseyin Sırçak, Oktay Çınarcık, Anıl Berke Girgin, Osman Zeybek, Ali Tümtürk, Cüneyt Baştürk ve proje sorumlusu öğretmenleri Tahsin Atılgan Almanya'da yapılacak olan çalışmalara katılacaklar.

Okul Müdürü Davut Özsarı, öğrencilerimiz büyük bir özveri ile çalışma yaparak, proje ile katılmayı başarmılşlardır. Mesleki eğitim kurumlarının gelecek planlamalarına ışık tutacak meslek ve eğitim stratejilerinin iş gücü piyasasındaki etkilerini artıracak öğrencilerimizin iş gücü piyasasındaki kariyer fırsatlarına katkı sağlayacak eğitim kurumları arasındaki işbirliği uygulamasında da iyi bir örnek çalışma oluşturmaktadır.Bu bağlamda diğer eğitim kurumlarına göre daha az imkanlara sahip olan öğrencilerimizin bu başarısı mutlaka taktir edilmelidir" dedi.

TİCARET BORSASINDAN SOSYAL DESTEK

Türkiye'yi yurt dışında temsil edecek olan Alaşehir Sümer Oral Mesleki Eğitim Merkezi öğrencilerine Alaşehir Ticaret Borsası sosyal destek verdi. Öğrenciler her ne kadar Avrupa Birliği kapsamında çalışmalarını yapsa da sosyal desteğe de ihtiyaçları var diyen Alaşehir Ticaret Borsası başkanı Hüseyin Soygür, "Ülkemizi Almanya'da temsil edecek olan Alaşehirli başarılı öğrencilerimiz Avrupa ülkelerinin eğitim sistemlerini, çalışma şartlarını, uygulanma şartlarını yerinde görecekler ve yeni bilgiler edinerek, bakış açıları daha da geniş olacaktır. Bizim geleceğimiz olan gençlerimiz kendi kültürleriyle yabancı ülkelerin kültürlerini pekiştirme ortamı bularak, ufuklarını genişleteceklerdir. Alaşehir'imizi dolayısıyla ülkemizi yurt dışında temsil edecek olan bu öğrencilerimize bizde kurumumuzun eğitime destek kapsamında sosyal destek vermeyi uygun gördük. Öğrencilerimize çalışmalarında başarılar diliyoruz." dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Alaşehir'de Öğrenciler Avrupa Yolcusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement