Alaşehir'de Trafo Hırsızlığına Karşı Toplantı - Son Dakika
Yerel

Alaşehir'de Trafo Hırsızlığına Karşı Toplantı

Alaşehir\'de Trafo Hırsızlığına Karşı Toplantı

Manisa’nın Alaşehir ilçesinde yaşanan trafo hırsızlıklarına karşı Alaşehir Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı organizasyonunda, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Gediz A.Ş. temsilcilerinin katıldığı toplantı düzenlendi.

26.05.2015 13:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde yaşanan trafo hırsızlıklarına karşı Alaşehir Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı organizasyonunda, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Gediz A.Ş. temsilcilerinin katıldığı toplantı düzenlendi.

40 koruma görevlisinin de katıldığı toplantı, Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı Salonu'nda yapıldı. Alaşehir Çiftçi Malları Koruma Başkanı Yaşar Ağar, "İlçemiz genelinde merkez ve 72 mahallede koruma görevi yapıyoruz. Üzüm bağları, tütün tarlaları, kiraz, kestane, ceviz bahçeleri ve ekin tarlalarında vatandaşlarımızın bitkilerinin güvenliğini sağlıyoruz. Ancak son günlerde üzüm bağlarında kurulan özel trafolar ve şirketlere ait trafolarda yoğun bir hırsızlık olayı yaşıyoruz. Hırsızlar trafolarda bulunan yağ ve kabloları çalarak piyasaya satıyorlar. Bunun sonucu bir çok üreticimiz ürünlerini sulayamaz hale geldiler. Üreticilerimiz için büyük önem taşıyan ve bir yıl içerisinde yaklaşık 200 tane trafonun çalındığı, trafoların korunabilmeleri için çözüm yolları arıyoruz. Bu kapsamda jandarma ve polisle işbirliği halinde çalışabilmek için bu toplantıyı düzenledik. Çözüm yolları olarak da bazı üreticilerimiz trafo direklerini kaplama yöntemi adı altında değişik bir uygulama yapmışlar. Bu diğer trafo direklerine göre daha güvenli, dileğimiz hırsızları bunlara zarar verememesi." dedi.

Toplantında hırsızlığa karşı çözüm yolları olarak, alarm sistemi uygulaması, renkli ışık uyarı sistemi gibi çözüm yolları önerildi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Alaşehir'de Trafo Hırsızlığına Karşı Toplantı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement