Alaşehir'de Üzüm Rekoltesi Yüksek Bekleniyor - Son Dakika
Yerel

Alaşehir'de Üzüm Rekoltesi Yüksek Bekleniyor

Alaşehir\'de Üzüm Rekoltesi Yüksek Bekleniyor

Alaşehir Ticaret Borsası tarafından düzenlenen iftar yemeğinde Alaşehir’de bu yıl üzümün ön değerlendirmesi tartışıldı.

19.07.2014 09:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alaşehir Ticaret Borsası tarafından düzenlenen iftar yemeğinde Alaşehir'de bu yıl üzümün ön değerlendirmesi tartışıldı.Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Soygür tarafından düzenlenen iftar yemeğinde rekoltenin geçmiş yıllara göre yüksek olduğu belirtilerek rekolte yüksekliğinin ihracatçıya verilecek teşvik primiyle eritilmesi istendi.

Yaklaşık 100 kişinin katıldığı yemekte Sultaniye üzümünün 2014 sezonu değerlendirildi. Değerlendirmede rekoltenin geçmiş yıllara göre yüksek olduğu belirtilerek rekolte yüksekliğinin ihracatçıya verilecek teşvik primiyle eritilmesi istendi. Alaşehir Ticaret Borsası tarafından düzenlenen iftar yemeğine Alaşehir, Sarıgöl, Yeşilyurt, Kavaklıdere borsa üyeleri ve Alaşehir ve Sarıgöl'de hizmet veren ihracatçılar katıldı. İhracatçılar sağlıklı, kaliteli ve kalıntısız üzümün her zaman değerli ve müşteri bulabildiğini, ayrıca pazar sıkıntısı yaşanmadığını dile getirerek üreticilerin mutlaka bu kurallara uymalarını istedi.

Alaşehir Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Soygür, "Bu mübarek Ramazan ayı nedeniyle hem beraber olmak, hem de sezon öncesi dünyaca ünlü Sultaniyemizin sorunlarını tartışıp değerlendirmeyi amaçladık. Hepimizin dileği ihracat ürünü olan üzümümüzün dünya çapında değerli olması, sağlıklı, kaliteli ve kalitesiz olmasıdır. Ancak bu tür sıkıntıları borsa veya ilçe tarım müdürlüğü, işletmeler tarafından verilen seminerlerle büyük çoğunlukla aştık. İnşallah bundan sonra yaşamayız. Çünkü bunun hem yaptırımı çok ağır, hem de Türk ekonomisine zararı çok büyük. Bu yıl rekolte tespit çalışmaları halen devam ediyor. Önümüzdeki günlerde tamamlanacak. Ancak görünen o ki; geçen yıla göre rekoltede yükseklik var. Bu nedenle işletme ve ihracatçılarımıza büyük görev düşüyor. Rekolte yüksekliğini eritebilmek için borsa olarak hükumet düzeyinde girişimlerde bulunduk. İhracatçılarımıza ton başı 100 Dolar teşvik primi verilmesi yönünde talepte bulunduk. İnşallah ilgili bakanlıklarımız ve hükumet bu yönde olumlu bir değerlendirme yaparak ihracatçılarımızın ve üreticilerimizin yüzünü güldürür" dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Alaşehir'de Üzüm Rekoltesi Yüksek Bekleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement