Alaşehir "Dur-Geç" Köprüsü 40 Günde Bitirildi - Son Dakika
Yerel

Alaşehir "Dur-Geç" Köprüsü 40 Günde Bitirildi

Alaşehir "Dur-Geç" Köprüsü 40 Günde Bitirildi

Salihli’de Alaşehir Çayı üzerinde bulunan ve tek şeritli olmasından dolayı halk arasında "dur-geç" köprüsü olarak bilinen, karşı yönden bir araç eğer köprüye girdiyse beklemek zorunda kalan, 54 yıllık köprü, yenisinin yapımı için yaklaşık 40 gün önce yüklenici firma tarafından yıkıldı.

09.12.2014 22:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Salihli'de Alaşehir Çayı üzerinde bulunan ve tek şeritli olmasından dolayı halk arasında "dur-geç" köprüsü olarak bilinen, karşı yönden bir araç eğer köprüye girdiyse beklemek zorunda kalan, 54 yıllık köprü, yenisinin yapımı için yaklaşık 40 gün önce yüklenici firma tarafından yıkıldı. Aradan geçen bu süre içersinde çift şeritli yeni köprünün yapımı tamamlandı.

Alaşehir çayı üzerinde yenisi yapılan köprü 40 günde bitirildi. Alaşehir Köprüsü'nden sonra Gediz Köprüsü'nün de yapımının en kısa zamanda tamamlanacağını vurgulayan Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda "54 yıldır kullanılan ve dur geç olarak bilinen Alaşehir Köprüsü yıkılarak, yenisi 40 gün gibi kısa bir süre de tamamlandı. Şimdi Gediz Köprüsü de Ocak ayı sonunda veya Şubat ayı başında yapımı tamamlanarak hizmete açılacak" dedi.

Yeni yapılan köprülerin genişliğinin 9 metre olduğunun altını çizen Başkan Kayda "Köprülerle birlikte bağlantı yolları da genişletilerek 9 metre olacak. Alaşehir bağlantı yolu Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalar sayesinde genişletildi. Bu köprüler sayesinde Salihli'de değişim çalışmaları başladı." dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Alaşehir 'Dur-Geç' Köprüsü 40 Günde Bitirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement