Alaşehir'in Horzumalayaka Mahallesi'nde Su İsyanı - Son Dakika
Yerel

Alaşehir'in Horzumalayaka Mahallesi'nde Su İsyanı

Alaşehir\'in Horzumalayaka Mahallesi\'nde Su İsyanı

Alaşehir'in Horzumalayaka Mahallesi'nde doğal kaynak suyunun kapanan İl Özel İdaresi tarafından özel bir firmaya ihale edilmesini protesto eden halk, meşaleli protesto eylemi yaptı.

19.06.2014 21:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alaşehir'in Horzumalayaka Mahallesi'nde doğal kaynak suyunun kapanan İl Özel İdaresi tarafından özel bir firmaya ihale edilmesini protesto eden halk, meşaleli protesto eylemi yaptı. Mahalle halkı eylemlerini sonuç alana kadar sürdürmeye kararlı olduklarını söyledi.

Horzumalayaka mahallesi sakinleri Domuzderesi mevkiinde bulunan doğal kaynak suyunun özel bir firmaya ihale edilmesini düzenledikleri bir eylemle protesto etti. Mahalle içersinde ellerinde meşalelerle dolaşarak protesto eylemi yapan Horzumalayakalılar, söz konusu ihalenin iptal edilmesini istedi. Protestocuların iddiasına göre Horzumalayaka Mahallesi Domuzderesi mevkiinde bulunan doğal kaynak suları Manisa İl Özel İdaresi tarafından su dolum tesisi kuracak olan bir firmaya 39 yıllığına ihale edildi. Bu durum doğal kaynak sularının kendi ihtiyaçlarını zor karşıladığını dile getiren mahalle halkı tarafından tepkiyle karşılandı. Tepkiler yaklaşık 200 kişinin katıldığı bir protesto eylemine dönüştü. Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Murat Başkurt ve Yönetim Kurulu üyesi Süleyman Ersoy da Domuzderesi mevkiindeki kaynak suyunun bir süre önce yasa gereği kapanan Manisa İl Genel Meclisi tarafından özel bir firmaya ihale edilmesine karşı olduklarını söyledi. tepki gösterdi. Bölgede şu günlerde doğaya da büyük bir zarar verildiğini öne süren yöneticiler "Davamızda haklıyız. Sonuç alana kadar mücadelemiz sürecek" dediler.

MAHALLEDEN KİMSENİN HABERİ OLMADI

Başkurt ve Ersoy şöyle konuştu: "Alaşehir'in Horzumalayaka mahallesi Domuzderesi mevkii'nde bir çok doğal kaynak suyu var. Bu suları hem tarımsal sulamada hem de kendi evlerimizde kullanıyoruz. Sular zaten yetersiz. Öğrendik ki Manisa İl Özel İdaresi, bu doğal kaynak sularını ihale ile 39 yıllığına bir firmaya vermiş. Bu olaydan mahallemizde kimsenin haberi yok. Mahalle sakinlerine gelip bu durumu anlatan da yok. Biz mahalle sakinleri ve kooperatif olarak ilgili tüm birimlere gerekli müracaatlarımız yapmış durumdayız. Sonuç alana kadar da girişimlerimiz sürecek. Şu anda mahalle sakinleri olarak tek vücut olduk ve sesimizi duyurmak için eylemlerimize başladık. Derdimizi tüm Türkiye'ye anlatmak için bundan sonra da eylemlerimize devam edeceğiz" şeklinde konuştular. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Alaşehir'in Horzumalayaka Mahallesi'nde Su İsyanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement