Alaşehir Marka Kent Olma Yolunda - Son Dakika
Yerel

Alaşehir Marka Kent Olma Yolunda

Alaşehir Marka Kent Olma Yolunda

TÜİK’in açıkladığı son verilere göre Alaşehir’in nüfusu 99 bin 504 olarak belirlendi.

21.02.2014 14:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TÜİK'in açıkladığı son verilere göre Alaşehir'in nüfusu 99 bin 504 olarak belirlendi. Böylece Alaşehir nüfus yoğunluğu bakımından Manisa'nın Yunus Emre, Şehzadeler, Akhisar, Salihli, Turgutlu ve Soma'nın ardından 7.ci büyük ilçesi oldu Alaşehir'in açıklanan 99 bin 504 kişilik nüfusu ile Türkiye'deki 24 ilin şehir merkezinden daha kalabalık olduğu ortaya çıktı. Birçok etken ile bölgenin merkezi konumunda olan Alaşehir nüfusu ile de ön plana çıkıyor.

Bölgede nüfus yoğunluğunun yanında turizmi, jeotermal kaynakları ve verimli toprakları ile ön plana çıkan Alaşehir'in en büyük hedefi bölgenin hinterlandı konumuna yükselmek olarak görülüyor. Bu hedefin gerçekleşmesi için de Büyükşehir olan Manisa'nın önemli ilçelerinden biri konumuna gelen Alaşehir 'de kentsel yaşam seviyesinin yükselmesi, ulaşım ve otopark sorunlarının çözülmesi, İzmir - Ankara yüksek hızlı tren hattı projesinin gerçekleştirilmesi, en öncelikli ihtiyaçlar arasında olduğu dillendiriliyor.

"ALAŞEHİR 24 İLİN ŞEHİR MERKEZİNDEN DAHA KALABALIK"

İşte Büyükşehir Manisa'nın ve Ege Bölgesi'nin yükselen yıldızı olmaya aday kenti Alaşehir'in şehir merkezlerinden daha kalabalık olduğu iller: Amasya 96 bin 220, Artvin 25 bin 192, Bilecik 55 bin 113, Bingöl 99 bin 260, Bitlis 47 bin 8, Burdur 74 bin 680, Çankırı 74 bin 442, Erzincan 96 bin 914, Gümüşhane 35 bin 916, Hakkari 57 bin 939, Kars 77 bin 674, Kastamonu 98 bin 456, Kırklareli 68 bin 4, Muş 84 bin 121, Nevşehir 94 bin 189 Sinop 38 bin 459, Tunceli 31 bin 47, Yozgat 79 bin 240,, Bayburt 36 bin 326, Şırnak 60 bin 255, Bartın 61 bin 289, Ardahan 18 bin 857, Iğdır 83 bin 944, Kilis 89 bin 422

ALAŞEHİR'İN NÜFUSU GENÇ, DİNAMİK, ENERJİ DOLU

Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban Alaşehir, belde ve köyleri ile birlikte 100 bine yaklaşan nüfusuyla Manisa'nın en büyük ilçelerinden birisi olduğunu belirterek,"Alaşehir, belde ve köyleri ile birlikte 100 bine yaklaşan nüfusuyla Manisa'nın en büyük ilçelerinden birisidir. Hatta ilçemizin nüfusu, ülkemizin ilçe şehirlerinden birçoğunun nüfusundan daha fazladır. Dahası, ilçemizin nüfusu genç, dinamik, enerji dolu ve geleceğimiz için umut veren bir niteliğe sahiptir. İşte biz, böylesine önemli bir kent kimliğine sahibiz. Seleflerim olan ve Alaşehir belediyecilik tarihine geçen başkanların bıraktığı yerden şehri alıp Manisa'da parmak la işaret edilen öncü, önde ve örnek bir şehir olması için bu şehre sevda bağı ile bağlanmaktan ve ona maşuk muamelesi yapmaktan öte bir yol bilmiyorum. Şehrimize olan bu bağlılığımız ve bu sevdamızdır ki bizi Alaşehir ile bütünleşmek yaptı. Bu duygu ve düşüncelerle ilçe halkına hizmetlerimizi sürdürüyoruz"dedi.

"ALAŞEHİR BÖLGESİ'NDE İHRACAT MERKEZİ"

Alaşehir'de 2013 yılında 306 bin 89 ton tarım ürünü ihracatı yapıldı. Gümrük Müdürlüğü vasıtasıyla İhraç edilen ürünlerin başında 178 bin 555 tonla yaş üzüm gelirken, 36 bin 720 tonla kiraz ikinci, 33 bin 586 tonla nar üçüncü ve 21 bin 746 tonla kuru üzüm dördüncü, taze domates 8 bin 559 tonla beşinci sırada yer aldı. İhracatta geçtiğimiz yıla göre yaklaşık yüzde 10 oranında bir düşüş olduğunu belirten Alaşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Zekeriya Dinçer, rekoltede yaşanan düşüşe rağmen geçen yıllarda olduğu gibi 178 bin 555 tonla sofralık yaş üzümün ilk sırada yer aldığını söyledi.

Alaşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Zekeriya Dinçer, Alaşehir Gümrüğü'nün 2013 yılı rakamlarını açıkladı," Geçen yıl Alaşehir Gümrük Müdürlüğü'nden 306 bin 89 ton ihracat yapıldığını, ihraç edilen ürünler arasında 178 bin 555 tonla sofralık üzümün birinci sırada olduğunu söyledi. Dinçer, 36 bin 720 tonla kirazın ikinci, 33 bin 5 86 tonla narın üçüncü, 21 bin 746 tonla kuru üzümün dördüncü sırada, taze domatesin 8 bin 559 tonla beşinci yer aldı. İhracat rakamlarına baktığımızda bu yıl rekoltenin düşük olması nedeniyle yüzde 10 oranında bir azalma olduğu gözlenmektedir"dedi.

2013 yılında en çok ihracat yapılan ülkenin Rusya Federasyonu olduğunu kaydeden Alaşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Zekeriya Dinçer "Alaşehir Gümrüğü'nden en çok ihracat 114 bin 194 tonla Rusya Federasyonu'na olurken, onu 64 bin 360 tonla Avrupa Birliği ülkeleri takip etti" dedi.

"BÜYÜKŞEHİR SAYESİNDE KENTTEN KÖYE GERİ DÖNÜŞLER BAŞLAYACAK"

AKParti Manisa Milletvekili Opr. DR. Muzaffer Yurttaş Büyükşehir sayesinde köylerin bir cazibe merkezi haline getirileceğini belirterek, yapılacak olan yatırımlar ile kentten köye geri dönüşlerin başlayacağını söyledi. Yurttaş,"Bu yasa hazırlanırken bizlere de görüşlerimiz soruldu. Yasayı incelerken köye ne gibi faydası olacak diye düşündüm. İnanıyorum ki, Alaşehir ve Sarıgöl'e bağlı köylerimizde Köydes projelerinden aldıkları payın çok daha fazlasını büyükşehir sayesinde alacak ve yaşam merkezi haline gelecektir. Bu sayede kentten köye geri dönüşler başlayacaktır. Bin Günde Bin Gölet Projesi kapsamında Alaşehir'de 8 adet gölet projesi hayata geçirilecek. Yapılan bu göletlerle sulu tarıma kavuşan köylerimiz ve tarlalarımız daha verimli hale gelecektir. Köylerde yaşayanlar şehirdeki su ücretinin ¼ ünü ödeyecekler.10 yıl boyunca ilçe belediyeleri bütçelerinin %10 unu köylere ayıracaklar. Köylerimizin su sorunu kalmayacak. Suyun çıkarılması, pompa alım ve bakımı, su depoların yapım ve ilaçlanması, su şebekelerinin yenilenmesi artık köy muhtarlarımızın sorumluluğunda değil, Büyükşehir Su Kanalizasyon Müdürlüğü'ne ait olacaktır .Köylerde ev yapmak isteyenlere ücretsiz mimari tip projeler verilecek istediği projeye uygun evini yapabilecektir. Artık Alaşehir ve Sarıgöl'e bağlı köylerimizin iki belediye başkanı olacak, muhtar koşturmayacak, belediye başkanları köylümüzün ayağına gelecek. Orman köylerinin mevcut hakları korunacak. Köyler emlak ve çevre temizlik vergisi vermeyecekler. Bu hizmetlerin takipçisi olacağız. Biz halka hizmeti Hakk'a hizmet biliyoruz. Belediyeciliği biz yaparız. Halkımızın güvenini ve emanetini en güzel şekilde muhafaza edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın" dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Alaşehir Marka Kent Olma Yolunda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti
    09 Nis Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti

    Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Maghazi Belediye Başkanı Hatem el-Ghamri ve 4 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası topluma İsrail'e yönelik insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

  • AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı
    09 Nis AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı

    AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Kürt seçmenin tercihlerini ve AK Parti'nin durumunu değerlendirdi. Miroğlu, Kürt seçmenin, AK Parti ve DEM gibi partilere oy vererek, marjinal sokak siyasetinden kurtulup siyasetin merkezinde söz sahibi olmak istediğini belirtti.

  • Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı
    09 Nis Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bugün öğle saatlerinden itibaren artarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

  • SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ecevit Keleş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarıbıyık, bayramın manevi atmosferine vurgu yaparak, Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere dikkat çekti. Keleş ise bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi gerektiğini belirtti.

  • Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    09 Nis Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler başkanlığında, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yeni dönem meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri, basın mensupları ve Burhaniyeliler toplantıya katıldı. Toplantıda meclis başkan vekilleri, meclis katipleri ve encümen üyeleri seçildi. Ayrıca komisyon üyeleri belirlendi ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

  • Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi
    09 Nis Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi

    31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Pazaryeri Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Toplantıda encümen üyeleri, başkan vekili ve plan bütçe komisyonu belirlendi. Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yeni dönemin Pazaryeri ilçesine hayırlı olmasını temenni etti.

  • TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı
    09 Nis TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı

    Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edilen coğrafi işaretli ürün sayısı geçen yıl sonunda 1512 olurken, Gaziantep ürünü tescillenen iller sıralaması, Hatay da en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan iller arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 2023 sonu itibarıyla 1512 oldu. Kuruma geçen yıl 371 ürün için başvuru yapıldı ve bunlardan 209'u coğrafi işaret tescili aldı.

  • Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu
    09 Nis Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu

    Akyazı Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı'nın güzelleştirilmesi ve değer katılması için çalışacaklarını belirtti.

  • Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor
    09 Nis Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor

    Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde halk, Türkiye'nin çabalarıyla sağlanan huzur ve güven ortamında beşinci Ramazan Bayramı'na girecek. Buna rağmen ekonomik zorluklar yaşayan halk, pazarda alışveriş yaparak bayrama hazırlanıyor.

  • Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Zeytinburnu'nun 5 yıllık yeni yönetiminde söz sahibi olacak belediye meclis üyeleri, Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

  • Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı
    09 Nis Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, atla safari yaparak gelen Ceylan Kırca ve Sümmani Yılmaz tarafından beklenmedik bir ziyaretçi grubuyla karşılaştı. Başkan ve vatandaşlar bu ilginç ziyaret karşısında hayrete düştü.

  • Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi
    09 Nis Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi

    Meksika'nın başkenti Mexico City'de yaşayanlar, 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulmasını izlemek için sahillere ve Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nin kampüsüne akın etti. Tutulma, Meksika'nın kuzeyindeki bazı şehirlerde net şekilde izlendi. Meksikalılar ve turistler, tarihi anlara tanıklık etmek için tutulmanın görüldüğü kentlere akın etti.


Advertisement