Alaşehir ve Sarıgöl de Sosyal Medya Okuryazarlığı Eğitimleri Başladı - Son Dakika
Yerel

Alaşehir ve Sarıgöl de Sosyal Medya Okuryazarlığı Eğitimleri Başladı

Alaşehir ve Sarıgöl de Sosyal Medya Okuryazarlığı Eğitimleri Başladı

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ), Alaşehir ve Sarıgöl Meslek Yüksek Okulu (MYO) öğrencilerine Master Eğitmen Muammer Sarıkurt tarafından “Sosyal Medya Okuryazarlığı” eğitimi verildi.

22.05.2014 12:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ), Alaşehir ve Sarıgöl Meslek Yüksek Okulu (MYO) öğrencilerine Master Eğitmen Muammer Sarıkurt tarafından "Sosyal Medya Okuryazarlığı" eğitimi verildi.

Alaşehirde 85 öğrenci, Sarıgöl de 70 öğrenci olmak üzere toplamda 155 öğrenci eğitime katılarak sertifika almaya hak kazandı.

Eğitimde; Sosyal medyanın faydaları ve zararları, facebook, twitter, gibi platformlarda kişisel güvenliğimiz ve paylaşımlarımızın sonuçları ile hukuki yaptırımlar anlatıldı.

Proje Master Eğitmeni Muammer SARIKURT yaptığı açıklamada;"Bilenler Bilmeyenlere Bilgisayar Öğretiyor (BBBÖ) adıyla da bilinen "Geleceğini Tasarla Programı" 2005 yılında, bilgi ve iletişim teknolojileri konusunda gençlerin kapasitelerinin geliştirilmesine yönelik olarak Kalkınma Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, Microsoft Türkiye ve Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği ortaklığında başlatılmıştır. Türkiye'nin Bilgi Toplumu'na dönüşüm sürecini hızlandırmayı hedefleyen Geleceğini Tasarla Programı özellikle sosyal imkanları kısıtlı genç, kadın, çocuk ve engelli bireylerin, kişisel gelişim, bilgi ve iletişim teknolojileri konularında kapasitelerinin geliştirilmesine yönelik olarak hayata geçirilmiştir. Proje, 78 il ve 129 kentteki 1196 genç gönüllü eğitmeni, 50 master eğitmeni ve yüzlerce genç gönüllünün katkısı ile yürütülmektedir. 2005 yılından bu yana, 158.000 kişiye seminer ve eğitimler ulaştırılmıştır. Projenin yararlanıcıları arasında dezavantajlı gençlerin yanı sıra; öğretmenler, çocuklar, kadınlar, kamu personelleri, esnaflar, muhtarlar, imamlar ve engelli vatandaşlar da bulunmaktadır. Projenin akran eğiticileri tarafından halen verilmekte olan bilgisayar okuryazarlığı eğitimlerine katılanların %58'ini genç kadınlar, %42'sini genç erkekler oluşturmaktadır; katılımcıların yaş ortalaması 19'dur.Projeyle ilgili detaylı bilgiye www.bilenlerbilmeyenlerebilgisayarogretiyor.net adresinden ulaşabilirsiniz." dedi. Geleceğini Tasarla Programı kapsamında Manisa ili ve çevresindeki illerde projenin master eğitmeni ve kolaylaştırıcılığını Gönüllü olarak Master Eğitmen Muammer Sarıkurt yapıyor. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Alaşehir ve Sarıgöl de Sosyal Medya Okuryazarlığı Eğitimleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement