Alaşehir ve Sarıgöl'de Üzüm İşletmesi Atağı - Son Dakika
Yerel

Alaşehir ve Sarıgöl'de Üzüm İşletmesi Atağı

Alaşehir ve Sarıgöl\'de Üzüm İşletmesi Atağı

Dünyaca ünlü sofralık çekirdeksiz Sultaniye kuru üzümlerinin yetiştirildiği Manisa’nın Alaşehir ve Sarıgöl ilçelerinde, meyve ve sebze işleme, paketleme ve depolama tesisleri kurulacak.

25.08.2015 12:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyaca ünlü sofralık çekirdeksiz Sultaniye kuru üzümlerinin yetiştirildiği Manisa'nın Alaşehir ve Sarıgöl ilçelerinde, meyve ve sebze işleme, paketleme ve depolama tesisleri kurulacak. Devlet tarafından yüzde 50 hibe desteği ile kurulacak olan tesisleri için hazırlanan projelere onay çıktı.

Konuyla ilgili bilgi veren AN-OK Danışmanlık şirketinin sahibi Ahmet Kocakabak, Alaşehir ve Sarıgöl'ün başta Sultaniye üzümleri olmak üzere yaş sebze ve meyve ihracatında söz sahibi olduğunu söyledi. 2014 yılında yaklaşık 300 bin ton Sultaniye üzüm ihracatı yapıldığını aktaran Kocakabak, "İhracat rakamları 250- 300 milyon dolarla telafuz edilmektedir. 2014 yılı içerisinde sadece Alaşehir'den yaklaşık 22 bin TIR çıkış yapmıştır. Dolayısıyla Alaşehir ve Sarıgöl bölgesinde faaliyet gösteren firma sayısı her gün artmaktadır." dedi.

Alaşehir ve Sarıgöl ilçelerinde meyve ve sebze işleme paketleme ve depolama alanlarında proje hazırlayanların Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'na (TKDK) sunacakları proje dahilinde yüzde 50 hibe alabileceklerini belirten Kocakabak, "Yatırım yapmak isteyen ve hibeden yararlanmak isteyen ihracatçı firma sahipleri, şahıs şirketlerinin proje hazırlayarak başvuru yapmaları gerekmektedir. Şirketimiz tarafından hazırlanarak TKDK'ya sunulan 2 adet projemiz hibe almaya hak kazanmıştır. Kurulacak olan tesislerle, Alaşehir'deki ekonomik faaliyeti canlılık kazandıracak. İşsizlik sorunun çözümünde katkı sağlayacak. Alaşehir ve çevresinde meyve ve sebze üreten, üreticiler ürünlerini yüksek fiyattan satarak katma değer yaratacaklardır. Personel ve işçiler, çiftçiler, plastik kasa üreten firmalar, ambalaj malzemesi üreten firmalar, taşıma şirketleri, kısacası tüm esnaf bu sistemden faydalanacak." şeklinde konuştu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Alaşehir ve Sarıgöl'de Üzüm İşletmesi Atağı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement