Alata'dan Tarım Danışmanlarına Arı Yetiştiriciliği Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Alata'dan Tarım Danışmanlarına Arı Yetiştiriciliği Eğitimi

Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) bölgesinde tarım danışmanlığı yapanlara Erdemli ilçesindeki Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü'nde arı yetiştiriciliği eğitimi verilmeye başlandı.

14.10.2014 12:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) bölgesinde tarım danışmanlığı yapanlara Erdemli ilçesindeki Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü'nde arı yetiştiriciliği eğitimi verilmeye başlandı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nın "Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi" kapsamındaki eğitimde Alata Araştırma Arıcılık Bölümü Başkanı Hamza Başaran arı yetiştiriciliği hakkında detaylı bilgiler verdi.

Bir hafta sürecek eğitimde, danışmanlara, dünya ve Türkiye'de arı yetiştiriciliği, arı yetiştiriciliğinin ülke ekonomisindeki yeri, temel arı yetiştiriciliği, arıcılığın gelişmesine yönelik proje üretimi ve arıcılıkta solar enerji sisteminin yaygınlaştırılması gibi konular anlatılacak.

Ayrıca, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman, Mardin, Siirt, Batman, Şırnak, Gaziantep ve Kilis illerinde tarımsal eğitim ve yayım faaliyetleri yürüten mühendis ve veterinerlere de Alata bünyesinde arı yetiştiriciliği eğitiminin verilmeye başladığı bildirildi. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Alata'dan Tarım Danışmanlarına Arı Yetiştiriciliği Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement