Albatros"Un Galası Büyükçekmece'de Yapılacak - Son Dakika
Yerel

Albatros"Un Galası Büyükçekmece'de Yapılacak

Albatros"Un Galası Büyükçekmece\'de Yapılacak

Türk Sineması’nın 100’üncü yılı anısına Büyükçekmece’de çekilen "Albatros" isimli kısa filmin galası 1 Mart Pazar günü Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

26.02.2015 10:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Sineması'nın 100'üncü yılı anısına Büyükçekmece'de çekilen "Albatros" isimli kısa filmin galası 1 Mart Pazar günü Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Büyükçekmece Belediyesi ile Büyükçekmece Fotoğraf Derneği (BÜFOD) işbirliğiyle Türk Sineması'nın 100'üncü yılı anısına çekilen "Albatros" adlı kısa filmin galası 1 Mart Pazar günü saat 15: 00'te Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Büyükçekmece Belediyesi'nin katkılarıyla BÜFOD Senaryo ve Film Atölyesi Proje Ekibi tarafından çekilen kısa filmin senaryosu Elif İcadıtürk ve Duran Bitlisli tarafından yazıldı. Yönetmenliğini Salih Yıldırım'ın yaptığı filmin başrollerinde ise, Yılmaz Aktürk ve Özden Pehlivan oynadı. İstanbul'un en özel ilçelerinden biri olan Büyükçekmece ilçesinin tarihten gelen kültürel zenginlikleri ve eşsiz doğası ile bütünleşen Albatros filminin konusuyla da büyük yankı uyandırması bekleniyor.

GİZEMLİ BİR HİKAYE

Emekli olan iki arkadaş; Yılmaz ve Özden karma bir fotoğraf sergisine hazırlanmak için Büyükçekmece'ye gelirler. Deniz ve göl. İki su arasında uzanıp giden bu eski İstanbul kasabası onlar için keşfedilmeyi bekleyen yeni bir yerdir. Çocuksu bir telaş içinde ve nereden başlayacaklarını bilmeden yollara düşerler. Yorulurlar. Soğuktan üşürler. Sonunda, sabah akşam albatros belgesellerinin döndüğü tuhaf bir kafede mola verirler. Burada bulmaca çözme bağımlısı ve kafenin müdavimi olan Aykut'la tanışırlar. Aykut onlara bölgeyle ilgili pek çok hikaye anlatır. Sahile inerler. Göl kıyısına giderler. Kervansaray ve eski köprüler yüzyıllardır oradadır. Mimar Sinan onlar için büyülü bir kişiliğe dönüşür. Bütün hazırlıklardan sonra sergi açılış günü gelir. Sevinç içindedirler. Çekimlerle ilgili birçok olayı arkalarında bırakmışlardır. Ancak asıl macera bundan sonra başlayacaktır. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Albatros'Un Galası Büyükçekmece'de Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement