Alçalarak Yüksel' Türkiye Prömiyerini Aliağa'da Yaptı - Son Dakika
Yerel

Alçalarak Yüksel' Türkiye Prömiyerini Aliağa'da Yaptı

’Bu Tiyatro’nun sunduğu ’Alçalarak Yüksel’ adlı 2 perdelik komedi oyunu ilk kez İzmir’in Aliağa ilçesinde sahnelendi.

03.07.2015 18:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'Bu Tiyatro'nun sunduğu 'Alçalarak Yüksel' adlı 2 perdelik komedi oyunu ilk kez İzmir'in Aliağa ilçesinde sahnelendi. Türkiye prömiyerini Aliağa'da yapan 'Alçalarak Yüksel' seyirci karşısında ilk sınavına çıkarken Aliağa Belediyesi'nin Ramazan ayı kültür sanat etkinleri kapsamında seyirci ile buluştu.

Barbaros Uzunöner ile Arzu Yanardağ'ın başrolünü paylaştığı oyunda; dürüst olmanın başa ne kadar bela olduğu kara mizah yoluyla anlatılarak büyüteç altına alındı. Aliağa Belediyesi Açıkhava Tiyatrosu'nda sahnelenen oyun tiyatro severlere kahkaha dolu bir gece yaşatırken aynı zamanda verdiği toplumsal mesajlarla da izleyenleri düşündürdü. Çalışkanlığı ve dürüstlüğüyle yükselmek isteyen 'Yüksel' isimli bir gencin, dürüstlükle hiçbir yere varamayacağını anlamasının ardından alçalarak yükselişini konu alan trajikomik oyun, skeçler halinde sergilendi.

'DÜRÜSTLÜKTEN VAZGEÇMEYİN' MESAJI

Yönetmenliğini Derya Kılıç'ın yaptığı oyunda, hem başrol oyuncusu hem de senaryo yazarı olan Barbaros Uzunöner, oyunun sonunda; "Bu ülkede dürüst olmak başa bela ama bu bela başımızın tacıdır" diyerek seyircilere doğruluktan ve dürüstlükten hiç bir zaman vazgeçmeyin mesajını verdi. Pınar Öner, Volkan Özler, Gül Korkmaz, Zuhal Acar ve Sedat Öztürk gibi oyuncuların da yer aldığı oyun, gecenin sonunda tiyatro severler tarafından ayakta alkışlandı.

"İLK KEZ SAHNEYE ÇIKIYORMUŞUM GİBİ HEYECANLANDIM"

Oyun sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan başarılı oyuncu Arzu Yanardağ, "Geçen sene Aliağa seyircisinin karşısında sahne almıştım. Bu sene de 'Alçalarak Yüksel' isimli oyun ile Aliağalıların karşısına çıktık. Ama sanki ilk kez sahneye çıkıyormuşum gibi heyecanlandım. Oynadığımız 'Alçalarak Yüksel' isimli oyunu ilk kez sahneledik. Bunun da ayrı bir heyecanı vardı. Aliağa'da çok iyi, çok sıcak bir seyirci var. Oyunumuzu oynarken çok büyük bir keyif aldık. Aliağa'da 30 günde 28 tiyatronun sahnelenmesi beni hem şaşırttı hem de çok mutlu etti. Çünkü sanata verilen değerin azaldığı bir dönemde Aliağa Belediyesi'nin tiyatroya, sanata bu şekilde destek olması çok önemli" diyerek kendilerini tiyatro severlerle buluşturan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar'a teşekkür etti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Alçalarak Yüksel' Türkiye Prömiyerini Aliağa'da Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement