"Aldıkları Konutu 1 Yıl Elinde Tutan Yabancılar Vergiden Muaf Olacak" - Son Dakika
Ekonomi

"Aldıkları Konutu 1 Yıl Elinde Tutan Yabancılar Vergiden Muaf Olacak"

Maliye Bakanı Naci Ağbal, yabancıların konut alırken KDV'den muaf olmaları için konutu 1 yıl ellerinde tutmaları gerektiğini belirtti.

22.02.2017 09:49  Güncelleme: 09:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maliye Bakanı Naci Ağbal, NTV'nin ekonomi gündemine ilişkin sorularını yanıtladı. Yapılacak düzenlemeyle yabancıların Türkiye'de konut aldığında KDV ödemeyeceğini belirten Ağbal, "Bugün genel kurulda görüşmeleri yapılacak. Son dönemde inşaat sektöründe yaptığımız düzenlemelerden sonra konut satışında çok ciddi anlamda pazar büyüklüğü olacak. Bir yıl elde tutacak, bir yıldan sonra elden çıkardığında KDV ödemeyecek. Yurtdışında yerleşik Türkler için de durum geçerli" dedi.

"VERGİ İNDİRİMLERİNİN BÜTÇEYE ETKİSİ 1 MİLYAR LİRA"

Ağbal, vergi indirimlerinin vatandaşlar tarafından büyük bir ilgiyle karşılandığına dikkat çekerek, "Düzenlemelerle talep öne gelecek. Bütçe tarafında maksimum etki 1 milyar lira. Üretim ve ticaret etkisi maliyeti de aşağı çekecek" diye konuştu.

"BAŞKA SEKTÖRDE VERGİ İNDİRİMİ DÜŞÜNMÜYORUZ"

Bu yıl içinde vergi artışı yapmayacaklarını kaydeden Ağbal şöyle devam etti: "Sektör olarak değerlendiriyoruz. Şu andaki değerlendirmede başka sektörlerde geçici vergi indirimi düşünmüyoruz. Kredi mekanizması üzerinden kredi genişlemesine katkı veriyoruz, kamu harcamaları yoluyla piyasaya destek veriyoruz. Bunlar ekonomide talebi yukarı çekecek."

"VARLIK FONU'NA İLGİ BÜYÜK"

Varlık Fonu'yla ilgili konuşan Ağbal, "Fonun en öncelikli kısa ve orta vadeli amacı finansal istikrara katkı sağlamak ve proje bazlı finansman sağlamaktır. Fona ilgi büyük. Yatırım bankaları başta olmak üzere birçok noktada talepler var. Şu anda en önemli aşama 3 yıllık stratejik planının Bakanlar Kurulu tarafından onaylanması. Projeye dayalı iş yapan uluslararası standartlarda bir fonu inşa etmek istiyoruz. Orta ve uzun vadede Varlık Fonu Türkiye'nin önünü açan bir fon olacak" şeklinde konuştu.

"DÜZENLİ ÖDEYENE KDV İADESİNDE DE KOLAYLIK SAĞLAMAK LAZIM"

Vergisini düzenli ödeyenlere yapılacak indirimi değerlendiren Maliye Bakanı şöyle konuştu: "Yüzde 5'lik indirim çok memnuniyetle karşılandı. Bugün yine bir düzenleme yapılacak banka, finans ve sigortacılık sektörünü bunun dışında tuttuk. Sigorta sektöründe yer alan acentalar da düzenleme dışında kalmış gibi bir soruç ortaya çıktı. Komisyoncular ve acentalar bakımından da bu indirim geçerli olacak. Dürüst mükellefe başka kolaylıklar da sağlamamız lazım. KDV'den iade alacaksa o idadede teminat ve raporların sunumunda kolaylık sağlayalım. Zor günü olduğunda da biz onun elinden tutalım. 3 yıl boyunca beyanneme performansı mükemmel 6 ay zorlandı. Biz bu mükellefin zor gününde de kolaylıklar getireceğiz."

"Aldıkları Konutu 1 Yıl Elinde Tutan Yabancılar Vergiden Muaf Olacak"

Son Dakika Ekonomi 'Aldıkları Konutu 1 Yıl Elinde Tutan Yabancılar Vergiden Muaf Olacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.

  • Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı
    20:46 Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı

    Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kilis'te tarım alanlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi ücretsiz olarak dağıtıldı. Dağıtım töreninde Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi hakkında bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, projenin amaçlarını ve bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmaları anlattı.

  • İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Atık Su Bedellerinde İndirim Yapacak
    20:39 İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Atık Su Bedellerinde İndirim Yapacak

    İzmir Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı Olağan Meclis Toplantısında, 0.4 metreküplük su ve atık su bedellerinde yüzde 25 indirim yapılması oy çokluğuyla kabul edildi. İlk birleşimde alınan kararla, 1 Haziran'dan itibaren tüm abonelere indirim uygulanacak.

  • Batman'da Gıdacılar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi'nin temeli törenle atıldı
    20:38 Batman'da Gıdacılar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi'nin temeli törenle atıldı

    Batman'da Gıdacılar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi'nin temeli, Vali Ekrem Canalp ve AK Parti Milletvekili Ferhat Nasıroğlu'nun katıldığı bir törenle atıldı. Kooperatifin bölgeye hitap edeceğini belirten Vali Canalp, tesisin kentin geleceği için önemli bir adım olduğunu vurguladı. Milletvekili Nasıroğlu ise kooperatifin başarı hikayesi olduğunu ve açılışını 2025'te birlikte yapacaklarını söyledi.


Advertisement