Aldridge Böyle İstedi - Son Dakika
Spor

Aldridge Böyle İstedi

Portland Trail Blazers, play-off ilk turunda mücadele ettiği Houston Rockets’le oynadığı ilk maçı uzatma dakikalarının ardından 122-120 kazanarak ev sahibi avantajını yakaladı.

21.04.2014 11:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Miami Heat bildiğiniz gibi

NBA'de gecenin en heyecanlı karşılaşması Houston Rockets'ın evi Toyota Center'da oynandı.

Play-off'a Batı Konferansı dördüncüsü olarak giren Rockets, evinde ağırladığı beşinci Portland Trail Blazers'a 122-120 mağlup oldu. Blazers böylece 2014 play-off'larında deplasmanda oynadığı ilk maçı kazanan beşinci takım oldu.

Sekiz ilk tur eşleşmesi içerisinde en heyecanlı geçmesi beklenen mücadele tahmin edildiği gibi başladı. Maça iyi tutuk başlayan Houston, ilk çeyreği 27-20 geride kapasa da soyuma odasına 49-48 önde gitmeyi başardı. Devre arasının ardından farkı az da olsa açmayı başaran ev sahibi takım, son 12 dakikaya 79-73 önde girdi. Son periyota rakibinin iki dakika içerisinde bulduğu 7 sayılık seriye cevap veremeyerek başlayan Portland'da sahneye LaMarcus Aldridge ve Damian Lillard ikilisi çıktı. Bitime dört buçuk dakika kala 98-87 geride olan Blazers, takımlarının son 25 sayısına imza atan ikili sayesinde 106-106 ile maçı uzatmalara taşıdı.

Uzatma bölümünde Houston'ın 6-0'lık serisine 8-0'la cevap veren Portland, Aldridge altıncı faulünü yaprak son dakika öncesinde oyun dışı kalsa da iyi savunmayla galibiyete uzandı.

Maçı 46 sayı, 18 ribauntla tamamlayan LaMarcus Aldridge, 1986'dan bu yana play-off'larda 45 sayı, 15 ribaunt barajını geçen altıncı oyuncu olurken, Damian Lillard 31 sayı, 9 ribauntla ona eşlik etti. Houston'da ise Dwight Howard'ın 27 sayı, 15 ribauntu yeterli olmadı.

Teksas derbisi Spurs'ün

Batı Konferansı'nı zirvede tamamlayan San Antonio Spurs ise sürprize izin vermeyerek Dallas Mavericks'i 90-85 mağlup eti ve seride 1-0 öne geçti.

Devre arasında 44-43 önde olan Dallas,                65-65 girilen son periyota çok iyi başladı. Üst üste basketlerle bitime yedi dakika 45 saniye kala skoru 81-71 yapan konuk takım, son saniyede Harris'in turnikesine kadar saha içinden başka bir isabet bulamayınca seriye galibiyetle başlama imkanını kaçırdı.

San Antonio'nun veteran yıldızı Tim Duncan 27 sayı, 7 ribauntla takımını galibiyete taşıyan isim oldu. Tony Parker da 21 sayıyla galibiyette önemli rol oynadı. Oyuna kenarda başlayan Devin Harris'in 19 sayı kaydettiği Dallas'ta ise son dört şutunun tamamını kaçıran Dirk Nowitzki 11 sayıda kalarak hayal kırıklığı yarattı.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Aldridge Böyle İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement