Alemlere Rahmet 1. Ulusal Kısa Film Yarışması" Ödül Töreni - Son Dakika
Güncel

Alemlere Rahmet 1. Ulusal Kısa Film Yarışması" Ödül Töreni

Yarışmada, "Ev" filmi ile Orhan Dede'ye birincilik ödülü verildi.

27.10.2014 02:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siyer Vakfı'nın Hazreti Muhammed'i en doğru şekilde tanıtabilmek amacıyla "Seni Anlamayan Yürek Kalmasın" temasıyla düzenlediği "Alemlere Rahmet 1. Ulusal Kısa Film Yarışması"nın birincilik ödülü "Ev" filmi ile Orhan Dede'ye verildi.

Yarışmanın ödül töreni Fatih Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi'nde yapıldı. Tören, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından törende bir konuşma yapan Siyer Vakfı Başkanı Mehmet Kaya, vakfın kurulduğu günden bu yana, Hz. Muhammed'i daha yakından tanımak, anlamak ve kavramak gayesiyle çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü söyledi. Vakfın 2013 yılını "Siyer Yılı" ilan ettiğini ifade eden Kaya, şunları kaydetti:

"Bu yıl kapsamda birçok etkinlik yaptık. Cenab-ı Hakk'ın Kur'an-ı Kerim'de defalarca taltif ve takdir ettiği, bizlere örnek olarak sunduğu efendimizin o yüce ve üstün ahlakının sinema filmleri diliyle nazarlara verilmesini gaye edindiğimiz bu film yarışmasına 50'ye yakın film başvurmuş, kıymetli jürimiz bu filmleri tek tek izleyip değerlendirmeye tabi tutmuştur. Efendimizin adının her yerde anılmasını gaye edinen Siyer Vakfı'mız, sinema dünyasına yönelik başlattığı bu çalışmanın bundan sonra da bir çok hayırlı çalışmaya vesile olmasını ümit ediyorum. Şimdiye kadar yaptığımız ve yapacağımız çalışmalarda Cenab-ı Hak, bizleri Efendimiz Sallalahu Aleyhi Vesellem'e gölge olmaktan muhafaza buyurup, sizleri ve bizleri onun gölgesi altında gölgelendirsin."

Kaya, yarışmaya filmlerini yollayan tüm katılımcılara, jüri heyetine teşekkür etti.

Konuşmaların ardından yarışmada derece giren filmlerin yönetmenlerine ödülleri verildi. Yarışmada "Ev" filmi ile Orhan Dede birincilik, "Karanlığa Doğmak" filmiyle Bülent Şahin ikincilik, "Serander" filmi ile Seyid Çolak üçüncülük elde etti.

Yönetmen Mustafa Akkad adına verilen jüri özel ödülünün "Kırıntı" filmi ile Zahit Ali Kilit"e sunulduğu yarışmada, mansiyon birincilik ödülü "Değirmen" filmi ile Bünyamin Duranoğlu'na, mansiyon ikincilik ödülü "Ben Olmasam, O Olsa" filmi ile Kevser Canbal ve Harun Reşit Canbal'a, Siyer Vakfı Özel Ödülü de "Cennete Yolculuk" filmi ile Şırnak Uludere'den gelen Mehdi Encü'ye verildi.

Ödül törenine, jüri üyeleri sinema yazarı İhsan Kabil, gazeteci ve sanat eleştirmeni Bedir Acar, program yapımcısı ve sanat eleştirmeni Bünyamin Yılmaz,  TV program yapımcısı, yazar Tarık Tufan, İslam tarihçisi Yrd. Doç. Dr. Nihal Şahin Utku, akademisyen Merve Kavakçı, Siyer Vakfı Kültür Komisyonu Başkanı Mehmet Kaman, Siyer Vakfı yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Alemlere Rahmet 1. Ulusal Kısa Film Yarışması' Ödül Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement