Alemlere Rahmet Ulusal Kısa Film Yarışması"Nın Jürisi Belirlendi - Son Dakika
Kültür Sanat

Alemlere Rahmet Ulusal Kısa Film Yarışması"Nın Jürisi Belirlendi

Alemlere Rahmet Ulusal Kısa Film Yarışması"Nın Jürisi Belirlendi

Siyer Araştırmaları Vakfı ile Sinemerkez Akademi tarafından "hayatın her alanı ve anının tartışılmaz rehberi" Hz. Muhammed'i, en doğru şekilde tanıtabilmek amacıyla düzenlenen yarışmada iki aşamalı jüri sistemi uygulanacak Başkanlığını sinema yazarı İhsan Kabil'in yapacağı büyük jüride, Bedir Acar, Bünyamin.

10.06.2014 11:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siyer Araştırmaları Vakfı ile Sinemerkez Akademi tarafından "hayatın her alanı ve anının tartışılmaz rehberi" Hz. Muhammed'i, en doğru şekilde tanıtabilmek amacıyla düzenlenen "Alemlere Rahmet Ulusal Kısa Film Yarışması"nın jüri üyeleri belirlendi.

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, "Siyer Yılı" (Hicri 1435/4 Kasım 2013-25 Ekim 2014 arası) etkinlikleri kapsamında, "Seni Anlamayan Yürek Kalmasın" temasıyla kısa film yarışması düzenlendi.

Türkiye'de ilk kez yapılacak yarışmaya, Kur'an-ı Kerim'de "en güzel örnek, en kamil misal, numunei imtisal" olarak anlatılan Hz. Muhammed'i, hadis-i şeriflerinden yola çıkarak anlatacak 15'er dakikalık kısa filmler, 1 Eylül'e kadar kabul edilecek.

Yarışmanın ödül töreni ise 25 Ekim'de İstanbul'da yapılacak.

- İki aşamalı jüri sistemi uygulanacak

"Alemlere Rahmet Ulusal Kısa Film Yarışması"nda iki aşamalı bir değerlendirme sistemi uygulanacak. Buna göre, yarışmaya katılan bütün filmler, öncelikle 4 kişilik "Ön Jüri" tarafından değerlendirilecek.

"Ön Jüri"nin iki hafta sürecek değerlendirmesi sonucunda, katılan filmlerin sayısı 10'a indirilecek ve finale kalan 10 eser, bu kez de 7 kişiden oluşan "Büyük Jüri"nin değerlendirmesine sunulacak. "Büyük Jüri" de birinci, ikinci ve üçüncü ile jüri özel ödülü ve iki teşvik mansiyonuna hak kazanan eserleri belirleyecek.

Yarışmada birinci olan esere 8 bin, ikinci olan esere 5 bin, üçüncü olan esere 3 bin, jüri özel ödülünü kazanan esere 2 bin, ayrıca teşvik mansiyonuyla ödüllendirilecek iki esere de biner lira ödül verilecek.

Jüri üyeleri

Yarışmanın "Ön Jüri Heyeti", Murat Tolga Şen (sinema yazarı), Banu Bozdemir (sinema yazarı), Ali Murat Güven (sinema yazarı), Muhammed Yasir Düzcan'dan (kısa film senaristi ve yönetmeni) oluştu.

"Büyük Jüri Heyeti"nde ise şu isimler yer aldı:

"İhsan Kabil (sinema yazarı-jüri başkanı), Bedir Acar (gazeteci-sanat eleştirmeni), Bünyamin Yılmaz (TV program yapımcısı-sanat eleştirmeni), Tarık Tufan (TV program yapımcısı-yazar), Yrd. Doç. Dr. Nihal Şahin Utku (İslam tarihçisi-akademisyen), Merve Kavakçı (politikacı-akademisyen-yazar), Mehmet Kaman (Siyer Vakfı Kültür Komisyonu Başkanı)."

Alemlere Rahmet Ulusal Kısa Film Yarışması hakkında ayrıntılı bilgi "alemlererahmet-kisafilmyarismasi.com" adresinden alınabilecek.

"Farklı bir heyecan"

Siyer Araştırmaları Vakfı, jüri üyelerini Eyüp'teki genel merkezinde bir araya getirdi.

Yarışmanın jüri başkanlığı görevini üstlenen sinema yazarı İhsan Kabil, vahim düzeyde değerler erozyonunun yaşandığı günümüzde "Alemlere Rahmet Kısa Film Yarışması"nın son derece değerli ve önemli bir atılım olduğunu kaydetti.

Vakfın, sinemanın çağın diline dönüştüğü günümüzde böylesine stratejik bir adımı atmanın haklı onurunu uzun yıllar taşıyacağını vurgulayan Kabil, "Ben ve jürideki diğer arkadaşlarımız, sıradan bir kısa film yarışmasının çok ötesinde ülkemizin sanat tarihine ilişkin büyük bir kırılma noktasında görev aldığımızın farkındayız. Yalnızca Türkiye'de değil, belki de dünyada ilk kez sinemasal bir organizasyon Hz. Peygamber'e ithaf edilmiş durumda. Hem ismiyle hem de konu başlıklarıyla ilhamlarını bütünüyle O'nun hayatından, düşünceleri ve eylemlerinden alıyor. Bu da bizlere çok farklı bir heyecan vermektedir" ifadelerini kullandı.

Siyer Araştırmaları Vakfı Başkanı Muhammed Emin Yıldırım da sinemanın, çağa hükmeden bütün diğer sanat dalları gibi kitleleri irşad etmedeki önem ve değerinin farkında olduklarını belirtti.

Yıldırım, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu bakış açısıyla, son peygamber Hz. Muhammed'i çeşitli üstün özellikleriyle yadettiğimiz ve kitlelere en doğru şekilde tanıtmayı amaçladığımız Siyer Yılı kapsamında düzenlediğimiz etkinlikler arasına böyle bir yarışmayı da ekledik. Dileğimiz, temellerini attığımız yarışmamızın yoluna emin adımlarla devam ederek ülke çapında tanınması, giderek güçlenmesi, birkaç yıl içinde de yüksek bir saygınlık kazanarak geleneksel bir kimlik kazanmasıdır. Vakfımız, bu etkinliğin baştan sona kadar tam bir profesyonelik çerçevesinde yürütülmesi için, jürinin oluşumu da dahil her aşamayı ehline teslim etmiştir. Bu da peygamberimizin bize bıraktığı öğütlerdendir." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Alemlere Rahmet Ulusal Kısa Film Yarışması'Nın Jürisi Belirlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement