Alevi Dernekleri: Ekmeleddin İhsanoğlu'nu Desteklemeyeceğiz - Son Dakika
Güncel

Alevi Dernekleri: Ekmeleddin İhsanoğlu'nu Desteklemeyeceğiz

Alevi dernekleri, Çatı adayın değerlerine denk düşmediğini ve toplumsal beklentiyi karşılamadığını belirterek desteklemeyeceklerini açıkladılar.

25.06.2014 09:29  Güncelleme: 09:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP ve MHP'nin ortak Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdiği Ekmeleddin İhsanoğlu isimine alevilerden destek çıkmadı. Çatı aday İhsanoğlu'nun değerlerine denk düşmediğini söyleyen dernek ve federasyon temsilcileri, "Toplumsal beklentilere yanıt vermiyor, desteklemeyeceğiz." dedi.

ALEVİLER DE TEPKİ GÖSTERDİ

Alevi örgütlerinden muhalefetin adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'na veto. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, aday belirleme turları kapsmında Alevi kesime 'kaygılarınızı gözeteceğiz' mesajı vermişti. Fakat CHP'de ulusalcı ve sol kanadın parti yönetimine isyan etmesine neden olan 'çatı' tercihi karşısında Aleviler de tepki gösterdi.

"ÖĞRETİLERİMİZE UYGUN DEĞİL"

Konuya ilişkin Akşam gazetesine konuşan Alevi dernek ve federasyon temsilcileri, 'İhsanoğlu'nun öğretilerine uygun bir aday olmadığı' görüşünde.

Köşk seçimlerinde İhsansanoğlu'nu desteklemeyeceğini söyleyen Alevi aydınların açıklamaları şöyle:

"İHSANOĞLU İSMİ ÇOK DÜŞÜNDÜRÜCÜ"

Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Başkanı Fevzi Gümüş: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştük. Nasıl bir cumhurbaşkanı adayı istediğimiz noktasındaki düşüncelerimizi aktardık. Kendisi de toplantıda kaygılarımızı gözeteceğini söyledi ama iki gün sora Ekmeleddin İhsanoğlu ismini açıkladı. Türkeş’in danışmanlığını yapmış, İslamcı özellikleri çok önde olan İhsanoğlu’nun CHP tarafından önerilmesi oldukça düşündürücü. ABF olarak ‘Kin öldürür, sevgi yaşatır’ diyebilen, düşünce ve inanç özgürlüğünden, evrensel hukuktan, insan haklarından yana olan bir cumhurbaşkanı arzuluyoruz. Toplumsal beklentilere yanıt vermeyen İhsanoğlu, Alevilerin adayı olamaz.

"DESTEK AÇIKLAMASI DOĞRU OLMAZ"

Anadolu Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Cengiz Hortoğlu: Alevi toplumu olarak her kesime eşit mesafede duracak bir cumhurbaşkanı adayı istiyoruz. Şimdiden şunu destekleyeceğiz ya da bunu desteklemeyeceğiz demek doğru olmaz. Ortak aday olarak açıklanan Ekmeleddin İhsanoğlu’nun sorunlarımıza ve taleplerimize nasıl baktığını tam bilmiyoruz. Dolayısıyla federasyon olarak 40 günlük süreçte adayların propagandalarını dikkatle takip edeceğiz. Bize yakın olan, taleplerimizi dile getiren, sorunlarımıza çözüm bulabileceğine inandığımız aday hangisi ise ona oy vereceğiz.

"ORTAK ADAY BİZİM FORMATA UYMUYOR"

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Müslüm Doğan: CHP’nin cumhurbaşkanlığına aday gösterdiği Ekmeleddin İhsanoğlu bizim formatımıza uymuyor. Kendisi Alevi inanç ve değerlerine denk düşen bir profil değil. Bilim insanlığına, kişiliğine bir şey demiyoruz. Saygı duyuyoruz. Ama biz Aleviler olarak Türk-İslam sentezinden çıkmış, oralarda yetişmiş, o konularda eğitim almış bir kişi olan İhsanoğlu’nun cumhurbaşkanlığına uygun aday olduğunu düşünmüyoruz. Kendisi bizim öğretilerimize uygun bir aday değil. İhsanoğlu, MHP-CHP ortak adayı. Özelikle MHP destekli ve o düşünceye yakın olan bir insan. MHP’nin çıkardığı bir adaya Aleviler destek vermez.

"MHP LOKOMOTİF CHP VAGON OLDU"

Evrensel Alevi Bektaşi Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Şahin: Başbakan’ı muhafazakâr diye eleştiren CHP, muhafazakâr bir aday buldu. CHP’nin tabanına hitap etmeyen birini ortak aday gösterdiler. İhsanoğlı, Alevilerin istek ve taleplerini karşılayan biri değil. Eğer CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İhsanoğlu’na bu kadar hayransa, demek ki, kendisinde gizli bir Başbakan hayranlığı var. Bu karar onu gösteriyor. İhsanoğlu’nu içine sindirecek ve ona oy verecek herkes Başbakan’a da oy verebilir. Yerel seçimlerde CHP lokomotif, MHP vagon olmuştu. Cumhurbaşkanlığı adayında ise MHP lokomotif, CHP vagon oldu. Biz gösterilen adaya destek vermeyeceğiz.

Alevi Dernekleri: Ekmeleddin İhsanoğlu\'nu Desteklemeyeceğiz
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Alevi Dernekleri: Ekmeleddin İhsanoğlu'nu Desteklemeyeceğiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (40)

  • bravo: chp dersimde sizi bombaladı gönül koymadınız şimdi ekmelettin için mi gönül koyuyorsunuz vay size vayyy 16 5 Yanıtla
  • HAK HAKKANİYET: ALEVİ NE DEMEK YANİ EĞER SEN BEN İSLAMA İNANMIYORUM VEDE KABUL ETMİYORUM ALEVİLİK BAŞKA BİR DİNDİR DİYORSAN ŞAYET ONA SÖZÜM AMA YOK BENDE İSLAMA İNANIYORUM NAMAZ KILIYORUM ORUÇ TUTUYORUM ZAKAT VERİYORUM İSLAMA GÖRE YAŞIYORUM DİYORSANDA OZAMAN BU ALEVELİK TERİMİ NE ? Bİ SAFINIZI BELİRLEYİN H.Z ALİ ÜZERİNDENDE PİRİM YAPMAYIN LÜTFEN YANİ HEM MÜSLÜMAN HEM ALEVİ OLUNMAZ ÇÜNKÜ ALEVİLİK BATILDIR HAK DEĞİLDİR İSLAMLADA ALAKASI YOKTUR 15 5 Yanıtla
  • MHP'li: EKMELEDDİN BEY'İ İYİCE ARAŞTIRDIM. ADAMIN ALMADIĞI ÖDÜL KALMAMIŞ, GÖNÜL İNSANI, BİRLEŞTİRİCİ VE BÜTÜNLEŞTİRİCİ BİR İNSAN. RABBİM YOLUNU AÇIK ETSİN... 14 4 Yanıtla dünyalı: araştırmacı mhpli helal olsun gittim gördüm hepsi okumuş çocuklar ali de sitero löp löp löp sen neyi biliyorsun kimsin senin önüne ne korlarsa onu yersin ye mamo ye 0 0
  • CİNOBİLİ: NE İSTİYORLAR EKMELEDDİN BABADAN ANLAMIYORUM:) ÇOK SEVİMLİ BİR AMCA DEĞİL Mİ? 13 5 Yanıtla
  • fizipüt: o zaman gidin akp adayına verin kime vereceksiniz peki ? 13 4 Yanıtla
  • Sünni dernekleri: Sayın İnsanoğlunu destekleyeceğiz 12 4 Yanıtla duzeltme: İhsanoğlu 0 0
  • Totemin gücüne inanırım ben:)): iyilik yaramaz zaten sizlere koşun ekpyi desteklyin 11 4 Yanıtla
  • bravo: cok sayın alevi kardeşlerim bu ülkede kimin kime tahamülü olmadığı ortada 7 8 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili tabela iddiaları yalanlandı
    07:38 Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili tabela iddiaları yalanlandı

    31 Mart seçimleri sonrasında akaryakıt fiyatlarının artarak 3 haneli rakamlara çıkacağı iddiasıyla dağıtım şirketlerinin yeni tabela talebinde bulunduğu haberleri yalanlandı. İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada, akaryakıt dağıtım şirketlerinin böyle bir talepte bulunmadığı belirtildi. Kamuoyunu manipüle etmek amacıyla üretilen dezenformasyonlara itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    07:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var
    07:00 Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var

    İstanbul Küçükçekmece'de iplik üretimi yapılan bir fabrikada yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi bölgeye sevk edilirken, fabrikada mahsur kalan işçiler olduğu iddia ediliyor.


Advertisement