Alevi Dernekleri'nden Büyükşehir'e Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Alevi Dernekleri'nden Büyükşehir'e Ziyaret

Alevi Dernekleri\'nden Büyükşehir\'e Ziyaret

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Güzgülü, Manisa’da faaliyet gösteren Alevi Kültür Dernekleri’nin Başkanları ile bir araya geldi.

02.04.2015 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Güzgülü, Manisa'da faaliyet gösteren Alevi Kültür Dernekleri'nin Başkanları ile bir araya geldi.

Ziyarette Cem evlerinin belli konularda Büyükşehir Belediyesi'nden destekler alması noktasında alınan Meclis kararı doğrultusunda, dönem sözcüleri olarak belirlenen Yunusemre Alevi Kültür Derneği Başkanı Süleyman Çeri, Salihli Alevi Kültür Derneği Başkanı Hasan Duran Öntaş, Soma Alevi Kültür Derneği Başkanı Aysun Gökçe ve Akhisar Alevi Kültür Derneği Şube Başkanı Hakkı Cankıran yer aldı. Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin aldığı kararın önünü açmak ve uygulanabilir olması için altyapının hazırlanma çalışmalarının yapıldığını belirten Başkanvekili Güzgülü, "Geçtiğimiz meclisimizde Büyükşehir Belediye Meclisimiz Cemevlerine indirimli fiyattan su verilmesi konusunda prensip kararı aldı. Bu çerçevede Manisa'da kaç tane Cemevi olduğunu tespit etmek ve bir yapıya Cemevi denilebilmesi için hangi fiziki şartları taşıması gerektiği kıstasları Cemevi yöneticileri ile belirlendi. Önce Manisa'daki Cemevlerinin tespitleri yapılıyor. Sonrasında Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı, bu Cemevlerinin fiziki ihtiyaçlarının karşılanması noktasındaki bazı konularda destekler verebilir" diye konuştu.

Dönem sözcülerinin alınan kararların il genelinde bulunan Cemevlerine ulaştırılması ve bu konuda sıkıntı yaşanmaması amacıyla Büyükşehir Belediyesi ile Cemevleri arasındaki iletişimi sağlama görevini üstlendiğini söyleyen Güzgülü, "Dönem sözcüleri ile birlikte belirlenen kıstasları fiziki olarak taşıyan Cemevlerinin her biri için ayrı ayrı dosya hazırlanacak. Cemevleri tarafından hazırlanacak olan bu dosyalar, dönem sözcüleri aracılığıyla Büyükşehir Belediyesi'ne ulaştırılacak. Bu sayede Manisa il genelinde kaç tane Cemevinin olduğu da tespit edilecek" dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Alevi Dernekleri'nden Büyükşehir'e Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement