Alevi Dernekleri'nden Cemevine Tam Not - Son Dakika
Yerel

Alevi Dernekleri'nden Cemevine Tam Not

Alevi Dernekleri\'nden Cemevine Tam Not

Alevi cemaati temsilcileri Çankaya Belediyesinin Oran semtinde yaptığı Pir Sultan Cemevi ve Kültür Merkezini gezdi.

24.03.2014 12:04  Güncelleme: 12:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alevi cemaati temsilcileri Çankaya Belediyesi'nin Oran semtinde yaptığı Pir Sultan Cemevi ve Kültür Merkezi'ni gezdi. Gezi sırasında heyete Çankaya Belediye Başkanı Bülent tanık eşlik etti.

Alevi dedesi Veliyettin Ulusoy, Pir Sultan Abdal Derneği Genel Başkanı Kemal Bülbül, Alevi Kültür Derneği Başkanı Doğan Demir, Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Selahattin Özel, Hacıbektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Ercan Geçmez ve eski Hacıbektaş Belediye Başkanı Mustafa Salmanpakoğlu'ndan oluşan heyete 5 bin m2'lik kullanım alanına sahip olan Cemevi'ni gezdiren Başkan Tanık, Pir Sultan Cemevi ve Kültür Merkezi'nin Alevi vatandaşların ibadetlerini yapabilmeleri ve kendi kültürlerini yaşayabilmeleri açısından gerekli tüm gereksinimler gözetilerek yapıldığı ve Türkiye'nin en büyük ve donanımlı Cemevi olduğu bilgisini verdi.

Pir Sultan Cemevi ve Kültür Merkezi'ni çok beğendiklerini ve etkilendiklerini belirten heyet üyeleri bu hizmetinden dolayı başkan Tanık'a teşekkür ettiler.

Başkan Tanık ve heyet üyeleri gezi sonunda Pir Sultan Cemevi ve Kültür Merkezi'nin önünde birlikte bir hatıra fotoğrafı çektirdiler. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Alevi Dernekleri'nden Cemevine Tam Not - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement