Aleviler Umutlarını Hdp'ye Bağladı - Son Dakika
Yerel

Aleviler Umutlarını Hdp'ye Bağladı

Aleviler Umutlarını Hdp\'ye Bağladı

MUŞ (İHA) – Muş’un Varto ilçesindeki Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Kerem Akdağ, sorunlarının gerçek çözümünü Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) açıkladığı seçim beyannamesinde gördüklerini, Aleviler olarak kendi öz kimlikleri ve inançlarıyla yaşamak istediklerini söyledi.

23.04.2015 12:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUŞ (İHA) – Muş'un Varto ilçesindeki Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Kerem Akdağ, sorunlarının gerçek çözümünü Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) açıkladığı seçim beyannamesinde gördüklerini, Aleviler olarak kendi öz kimlikleri ve inançlarıyla yaşamak istediklerini söyledi.

HDP'nin seçim beyannamesini değerlendiren Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Varto Şubesi Başkanı Kerem Akdağ; tüm kültür, inanç, azınlık ve halkların HDP'den beklentileri olduğunu belirterek "Biz, sorunlarımızın çözümünü HDP'nin programında görüyoruz. HDP, Türkiye'deki halklar, inançlar, kültürler için çok önemlidir. Tüm kültür, inanç, azınlık ve halkların sorunlarının çözümü noktasında HDP'den beklentileri var" dedi.

Alevilerin yıllarca sorunlarının çözümü için mücadele ettiklerini ve Türkiye'deki siyasi partilerin hiç birinin sorunlarını çözmediğini söyleyen Akdağ, "Biz, şimdi sorunlarımızın gerçek çözümünü HDP'nin programında görüyoruz. Sorunlarımız gerçekten büyük. Zorunlu din derslerinin olması, cem evlerinin yasal statüye kavuşmaması gibi sorunlarımız var. HDP'nin programında çok önemsediğimiz konu başlıkları var. Başta cem evleri olmak üzere tüm inanç mekanlarının tanınması, zorunlu din dersi uygulamasına son verilmesi, Diyanet İşleri Bakanlığı'nın kaldırılması bizler için çok önemli. Aleviler olarak demokrasi, eşitlik, din ve vicdan özgürlüğü istiyoruz" diye konuştu.

Akdağ, HDP'nin barajı aşıp meclise girmesi durumunda yaşadıkları sorunların çözümü noktasında daha fazla imkanlara kavuşacaklarını dile getirerek, "Aleviler gibi Türkiye'deki tüm halkların, kültürlerin, inançların sorunları var. Tek din, tek mezhep yerine kim nasıl yaşamak istiyorsa öyle yaşamalıdır. Biz, Türkiye'deki köklü sorunların çözümünde HDP'nin samimi olduğuna inanıyoruz. HDP, Türkiye'deki inanç, kültür ve halklardan aday gösterdiği gibi sorunların çözümünü de programında göstermiştir. Bu da HDP'nin ne kadar samimi olduğunu göstermektedir" şeklinde konuştu. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aleviler Umutlarını Hdp'ye Bağladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement