Alevler, 1.5 Hektar Çam Ormanını Küle Çevirdi - Son Dakika
Güncel

Alevler, 1.5 Hektar Çam Ormanını Küle Çevirdi

Alevler, 1.5 Hektar Çam Ormanını Küle Çevirdi

İzmir'in Torbalı İlçesi'nde, üç ayrı noktada birden çıkan yangında, 1.5 hektarlık, genç kızılçam ağaçlarıyla kaplı ormanlık alan zarar gördü.

18.08.2014 18:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Torbalı İlçesi'nde, üç ayrı noktada birden çıkan yangında, 1.5 hektarlık, genç kızılçam ağaçlarıyla kaplı ormanlık alan zarar gördü. Kundaklama sonucu çıktığı sanılan yangın havadan ve karadan müdahale ile güçlükle söndürüldü.

Ayrancılar ile Yoğurtçular mahalleleri arasındaki ormanlık alanda bugün saat 13.00 sıralarında, 3 farklı noktada birden alevler yükselmeye başladı. Rüzgarın da etkisiyle hızla yayılan alevlere, iki söndürme helikopteri, Torbalı, Bayındır ve Menderes Orman İşletme Şefliği'ne bağlı toplam 10 arazöz ve 2 itfaiye aracıyla müdahale edildi. Rüzgarın sık sık yön değiştirmesi nedeniyle söndürme çalışmalarında güçlük yaşandı. Alevler, 2 saatlik bir çaba sonucu güçlükle kontrol altına alınırken, 1.5 hektarlık alandaki genç kızılçam ağaçları küle döndü.

Yangının 3 ayrı noktada aynı anda başlaması nedeniyle, kundaklamadan şüphelenilirken, araştırmaların sürdüğü bildirildi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Alevler, 1.5 Hektar Çam Ormanını Küle Çevirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement