Ali Ağaoğlu: (17 Aralık Süreci) Kendimi Olayların İçinde Buldum - Son Dakika
Güncel

Ali Ağaoğlu: (17 Aralık Süreci) Kendimi Olayların İçinde Buldum

Ali Ağaoğlu: (17 Aralık Süreci) Kendimi Olayların İçinde Buldum

Ağaoğlu şirketler Grubu'nun en büyük projesi olan Maslak 1453'te 2 kulenin sahibi olan Abduljawad Holding, 24 ülkede 89 merkezde yer alan ve dünyanın en önemli uluslararası residence markası The Ascott Limited ile anlaştı.

30.01.2015 17:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağaoğlu şirketler Grubu'nun en büyük projesi olan Maslak 1453'te 2 kulenin sahibi olan Abduljawad Holding, 24 ülkede 89 merkezde yer alan ve dünyanın en önemli uluslararası residence markası The Ascott Limited ile anlaştı.

Maslak 1453'te gerçekleşen imza törenine katılan Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu Abduljawad Holding ile Türkiye arasında kapı açtıklarını vurgulayarak, "Abduljawad Holding, Türkiye'de gezi olaylarının yaşandığı çalkantılı döneminde bize, Türkiye'ye güvendi ve Maslak 1453 projesinde 200 milyon dolar civarında bir yatırım yaptı. Hem bizi destekledi hem de Türkiye'ye güvenin bir simgesiydi" dedi.

Ali Ağaoğlu Maslak 1453 projesinin bitme aşamasına geldiğini, Cadde 1453 için de her gün büyük gruplarla görüşme halinde olduklarını belirterek, "Kendileri iş ortağım olmalarının yanı sıra öncelikle kardeşim olduğunu söyleyebilirim. Biliyorsunuz 17 Aralık sürecinde de bir Türkiye'de ciddi bir darbe girişimi oldu. Ben de o olmamam gerekirken kendimi olayların içinde buldum. O dönemde de benim Yeniköy'de ki projeme ortak oldu" diye konuştu.

"HİÇBİR ZAMAN İNŞAAT SEKTÖRÜ BU ŞEKİLDE MUHATAP ALINMAMIŞTI"

İmza töreninde Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan yüzde 15'lik konut peşinat desteğine de değinen Ağaoğlu, bu durumu kendileri için hiç de alışık olmadıkları bir durum olarak değerlendirerek sözlerine şu şekilde açıklık getirdi; "Hiçbir zaman inşaat sektörü bu şekilde muhatap alınmamıştı. O yüzden bizim alışık olmadığımız bir tarz bu. Sektör açısından çok önemli ve çok güzel bir gelişme olarak görüyorum. Ayrıca bir iletişim kapısını da açmış oldu böylece" dedi.

"5 BİNE YAKIN KONUTUN ÜÇTE İKİSİNDEN FAZLASI SATILDI"

Maslak 1453 projesi hakkında bilgi veren Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO'su Hasan Rahvalı, "Maslak 1453 projesinde Türkiye'de ve dünyada ilkleri realize etmeyi hedefliyoruz. Bu anlamda cadde konseptinin organize perakende uygulaması örneği ile Cadde 1453 de Türkiye'de bir ilk olacak. İstanbul'un fethiyle uygun bir anlam ifade etmesi için caddenin uzunluğunu 1453 metrede bıraktık. 5 bine yakın konutun üçte ikisinden fazlası satıldı. Şu an da ticari ünitelerin kiralamasına başlıyoruz. Yerli ve yabancı danışmanlarımızla ticari alanlarımızın kiralanmasıyla ilgili görüşmeleri yürütüyoruz" diye konuştu.

Rahvalı sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hedefimiz burada Türkiye'de hatta dünyaya örnek olacak bir ticaret mekanını oluşturmak. Bunu büyük ölçüde şu anda başardığımızı hissediyoruz. Dünyanın en büyük marka sahibi ve fonları Türkiye'ye geliyor. Cadde 1453'te yerli - yabancı dünya markalarının konumlandırılmasıyla hem toplum hem de burada yaşayanlar için bir fırsat sunmuş olacağız."

Maslak 1453'ün nüfus yapısıyla ilgili de bilgi veren Rahvalı, "Maslak 1453, ortalama 20 bin kişinin ikamet edeceği bir proje olacak. Ofislerde 15 bin civarında çalışanın yanı sıra sitede çalışanlarla birlikte bu sayı 20 bini geçecek. Günlük ziyaretçi sayısının ise 70 bin civarında olması bekleniyor. Özetle bu projenin günlük nüfusu 100 bin civarında olacak" dedi. Rahvalı 'marka'nın kalite ve ayrışmanın farkı olduğunu vurgulayarak, "Ağaoğlu'nun ilkesi 'kazan kazan'dır. Gelecek markaların en yüksek kazancı elde edebilecekleri mekanı oluşturmak için kazan kazan ilkesi bizim için her zaman önemli olacak" diye konuştu.

"İSTANBUL'UN EN ÖNEMLİ PROJELERİN BİRİ OLACAK"

Ehsan Abduljawad, "İş ortamının elverişli olduğu, güçlü ekonomik rakamlarla desteklenen ülkelerde yatırım yapıyoruz" dedi. Türkiye'ye yatırım yapmaya karar verdiklerinde ilk seçimlerinin Maslak 1453 projesi olduğunu söyleyen Abduljawad Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ehsan Abduljawad, "Son üç yıldır birlikte çalışmalarımız kapsamında hem geleceğe parlak bir yatırım yapmış, hem de kıymetli bir kardeş kazanmış oldum. Öyle bir ilişki kurdum ki gelecekte başka ilişki ve yatırımlarla zenginleşecektir. Ascott ile ortaklığımızı açıklamaktan memnuniyet duyuyorum. Bu proje İstanbul'un en önemli projelerin biri olacak. Bu fırsatı en baştan gördük ve bu çerçevede burada yaşayacak ve ziyaret edecek kişilere en iyi hizmeti götürmeye karar verdik. Ascott bu anlamda en deneyimli şirketlerden biri. Konut ve rezidans yönetimi yapıyorlar. İçinde bulunduğu projelere değer katıyorlar" dedi

Proje bittiğinde kendi operasyonlarını başlatacaklarını belirten Abduljawad, şirketleri hakkında da bilgi vererek, "Biz bir aile şirketiyiz ve aynı zamanda yatırım firmasıyız. Farklı sektörlerde farklı stratejik iş birliklerimiz var. İş ortamının elverişli olduğu, güçlü ekonomik rakamlarla desteklenen ülkelerde yatırım yapıyoruz. Amacımız yatırımlarımızı büyüterek daha fazla kàr elde etmek. Tüm ülkelerdeki fırsatları izliyoruz. Ascott da bu vizyonu bizimle paylaşıyor" ifadelerini kullandı. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ali Ağaoğlu: (17 Aralık Süreci) Kendimi Olayların İçinde Buldum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kars'ta Silah Ticareti Operasyonu: 2 Silah Ele Geçirildi, 2 Şüpheli Gözaltına Alındı
    15:15 Kars'ta Silah Ticareti Operasyonu: 2 Silah Ele Geçirildi, 2 Şüpheli Gözaltına Alındı

    Kars'ta yasa dışı silah ticaretini engellemek amacıyla düzenlenen operasyonda, biri tam otomatik uzun namlulu olmak üzere 2 silah ele geçirildi. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, M.S.C. (35) ve M.M.Y. (30) isimli şüpheliler gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramada, yasa dışı üretim olan uzun namlulu tam otomatik silah ile av tüfeği, şarjör ve 45 fişek ele geçirildi.

  • Şırnak Belediyesi Filosuna 4 Yeni Araç Ekledi
    15:15 Şırnak Belediyesi Filosuna 4 Yeni Araç Ekledi

    Şırnak Belediyesi, 2 arazöz, kamyon ve kanal görüntüleme aracı minibüsünü filosuna kattı. Belediye Başkanı Mehmet Yarka, araçları inceledi. Yarka, halka daha kaliteli hizmet verebilmek için filolarına 4 yeni araç kazandırdıklarını söyledi. Şırnak Belediyesi'nin araç sayısı 140'a yükseldi.

  • Bolu'da vatandaşlara 2 bin 500 fidan dağıtıldı
    15:13 Bolu'da vatandaşlara 2 bin 500 fidan dağıtıldı

    Bolu Orman Bölge Müdürlüğü, Orman Haftası kapsamında Kent Meydanı'nda fidan dağıtımı gerçekleştirdi. Vali Yardımcısı Abdullah Şen, Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk ve orman personeli, vatandaşlara 2 bin 500 fidan dağıttı. İl merkezi ve ilçelerde, Orman Haftası dolayısıyla toplam 20 bin fidan dağıtıldığı öğrenildi.

  • Adana'da Camilerde Siber Dolandırıcılık Uyarısı
    15:12 Adana'da Camilerde Siber Dolandırıcılık Uyarısı

    Adana Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Adana İl Müftülüğü ile işbirliği yaparak camilerde 'siber dolandırıcılık' konusunda vatandaşları bilgilendirdi. Adana İl Müftüsü Mehmet Taşçı, merkezi sistemle kentteki camilere gelen yaklaşık 383 bin kişiye vaaz vererek, internet ve sosyal medya üzerinden yapılan dolandırıcılık olaylarına karşı uyarıda bulundu. Ayrıca Taşçı, sahte ilanlar ve telefon dolandırıcılığı konusunda da dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.


Advertisement