Ali Ağaoğlu: "Central Park İstanbul, kazandıran proje olacak" - Son Dakika
Ekonomi

Ali Ağaoğlu: "Central Park İstanbul, kazandıran proje olacak"

Ali Ağaoğlu: "Central Park İstanbul, kazandıran proje olacak"

Ağaoğlu, ekonomide ilerleyen günlerde iyimser havanın eseceğini düşündüğünü söyledi.

10.02.2016 14:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ortaköy'de Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu'nun konutunda gerçekleşen basın toplantısına Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Ağaoğlu Şirketler Grubu Murahhas Azası Hasan Rahvalı ve Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO'su Dr. Önder Halisdemir Central Park İstanbul projesiyle ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Daha önce Bakırköy 46 adıyla satışa çıkan projenin tekrar başladığını belirten Ağaoğlu, "Üst mahkeme haklılığımızı tescilledi. Projemiz yeniden Central Park İstanbul ismiyle kaldığı yerden devam ediyor. Kısa sürede de satışlara başlayacağız" dedi. 2014 yılında hayata geçen Marmaray, tüp geçit projesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü şehir parkı projesinin önemli olduğunu belirten Ağaoğlu, Central Park İstanbul projesinin bugün daha daha da değerlendiğini ve daha çok kazandıran bir proje haline geldiğinin altını çizdi.

"Central Park İstanbul, Aileler için En İyi Proje"

Bakırköy'ün İstanbul'un komşuluk ilişkilerinin yaşandığı en yüksek olduğu ilçelerden biri olduğunu belirten Ağaoğlu, "Hem kat planları hem de yerleşim alanı itibariyle ailelerin yaşayabileceği en iyi proje olan Central Park İstanbul'un imar planı değişmeyecek ancak mimari iyileştirmeler için çalışmalar sürüyor. 24 saat yaşayan bir site olacak" dedi.

Fiyatlandırma için çalışmaların devam ettiğini söyleyen Ağaoğlu, projenin ilk sürecinde ev sahibi olan fakat gelişmeler neticesinde paraları iade edilen müşterileri için özel bir çalışma yapılacağını da paylaştı. Ağaoğlu, proje için yabancılardan blok alım teklifi geldiğini ancak satışların münferit olarak yapılacağını söyledi. Ağaoğlu 2016 satış hedeflerinin ise 2,5 milyar TL olduğunu sözlerine ekledi.

Rahvalı: Şirketin 25 Yıllık Projeksiyonunu Hazırlıyoruz

Projenin yanı sıra Ağaoğlu Şirketler Grubu'ndaki kurumsal yapılanmaya değinen Ağaoğlu Şirketler Grubu Murahhas Azası Hasan Rahvalı, "Grubun 25 yıllık projeksiyonunu hazırlıyoruz. İnşaat sektörünün yanı sıra farklı sektörlerde de atacağımız adımların da planlamasını gerçekleştiriyoruz. Yönetim Kurulu, İcra Kurulu ve Denetleme Kurulu oluşturduk. Gelecek kuşaklar için Aile Anayasası üzerinde çalışmalarımız sürüyor. Hedefimiz Türkiye'nin en kurumsal firması olmak" dedi.

"Sektör, konut talebini karşılamaya yetişemiyor"

2015 yılında 1 milyon 150 bin adet konut satıldığını, bu satışların 535 bin adedinin birinci el satış olduğunu paylaşan Hasan Rahvalı, "Dünyanın birçok ülkesinden iyi durumdayız. Piyasayı iyi görüyoruz. Demografik yapımız bugünkü şekliyle sürdüğü sürece her yıl 700 bin konut ihtiyacı doğuyor" diyerek sektörün talebe yetişemediğini paylaştı.

Dr. Halisdemir: Gayrımenkul Dışındaki Sektörlere de Yöneleceğiz

Önümüzdeki 5 ve 15 yılı kapsayan planlamaların yapıldığını belirten Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO'su Dr. Önder Halisdemir, "Ağaoğlu Şirketler Grubu emlak sektöründeki sorumluluğunun farkındadır. Gayrimenkuldeki liderliğimizi korurken sahip olduğumuz sürükleyici, lider ve yenilikçi karakterini muhafaza edip bu özellikleri farklı sektörlerdeki faaliyetlerimize de yaymayı hedefliyoruz" dedi. Yeni yapılanma çerçevesinde bu farklılığında gözetildiğini paylaşan Dr. Halisdemir, Ağaoğlu Şirketler Grubu'nun şu an Türkiye'nin en kaliteli kadrolarından birine sahip olduğunu altını çizdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Ekonomi Ali Ağaoğlu: 'Central Park İstanbul, kazandıran proje olacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kahramanmaraş'taki deprem etkileri nedeniyle elektrik dağıtım şirketlerinin avans ödemeleri ertelendi
    00:29 Kahramanmaraş'taki deprem etkileri nedeniyle elektrik dağıtım şirketlerinin avans ödemeleri ertelendi

    Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilerinin devam etmesi nedeniyle bölgede faaliyet gösteren 4 elektrik dağıtım şirketinin avans ödemelerinin fatura son ödeme tarihine kadar ertelenmesine karar verdi. EPDK'nın kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

  • SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı
    00:11 SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı

    Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 19 bankayla emeklilere ödenecek promosyonların tutarını belirleyen yeni bir protokol imzaladı. Protokolle promosyonlar 8-12 bin lira arasında değişecek. Emekli aylığı alanlara 8-12 bin lira, ölüm aylığı alanlara ise 5 bin lira promosyon ödeneceği açıklandı. Bankaların kendi uygulamaları doğrultusunda promosyon miktarlarını artırabileceği belirtildi.

  • Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı
    23:14 Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı

    Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Bilim Eğitim Vakfı tarafından yürütülen AB destekli proje kapsamında, gençlerin dijital sektörlerde istihdamının arttırılması hedefleniyor. Projenin açılışı Diyarbakır Gastro İnovasyon Merkezi'nde gerçekleştirildi. DTSO Başkanı Mehmet Kaya, gençlerin ve kadınların işgücüne katılımının düşük olmasının önemli bir sorun olduğunu belirterek, projenin bu soruna çözüm üretmeyi hedeflediğini ifade etti. Proje kapsamında gençlere eğitimler ve işletmelerle eşleştirme çalışmaları yapılacak.

  • Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Tuniyaz ile görüştü
    22:41 Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Tuniyaz ile görüştü

    Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Erkin Tuniyaz ile bir araya geldi. Görüşmede, Özbekistan ile Çin arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve işbirliğinin daha da genişletilmesi konuları ele alındı. Taraflar, karşılıklı menfaatlere dayalı işbirliğinin geliştirilmesi, ortak projelerin hayata geçirilmesi ve kültür/turizm alanlarında ilişkilerin geliştirilmesi konularında görüş alışverişinde bulundu.

  • Xiaomi, 2023 yılında net karını yüzde 126,3 artırdı
    22:34 Xiaomi, 2023 yılında net karını yüzde 126,3 artırdı

    Xiaomi, 2023 yılında 271 milyar RMB gelir elde ederek tarihinin en yüksek ikinci karlılık seviyesine ulaştı. Şirket, akıllı ekosistemini genişletirken akıllı telefon satışlarında da büyük başarı elde etti. Ayrıca internet hizmetleri segmentinde rekor seviyelere ulaşan Xiaomi, araştırma ve geliştirmeye de önemli yatırımlar yaptı.

  • Fiat Topolino: Fiyatı ve Özellikleriyle Dikkat Çekiyor
    22:33 Fiat Topolino: Fiyatı ve Özellikleriyle Dikkat Çekiyor

    Fiat, mikro elektrik araç sektörüne yeni bir soluk getirmek için Topolino modelini tanıttı. Aracın başlangıç versiyonu 449 bin 900 TL, Plus donanımı ise 479 bin 900 TL olarak belirlendi. Tamamen elektrikli olan aracın motor gücü 6 kW, maksimum hızı 45 km/h ve sürüş menzili 75 kilometre olarak açıklandı. Fiat Topolino, Türkiye'de Citroen Ami'ye alternatif bir seçenek olarak değerlendiriliyor.

  • Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ın Banaz ilçesinde partilerle bir araya geldi
    22:20 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ın Banaz ilçesinde partilerle bir araya geldi

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ın Banaz ilçesinde düzenlenen Banaz İlçe Buluşması'na katıldı. Bayraktar, Türkiye'nin ekonomisinin 3 kat büyüdüğünü ve itibarlı bir ülke haline geldiğini vurguladı. Ayrıca, doğal gaz kullanımının artması ve yapılan çalışmalarda siyasi istikrarın önemine değindi. Bayraktar, yerel seçimde AK Parti Banaz Belediye Başkan adayı Mehmet Cevizci'ye destek istedi.

  • Türkiye, 2 Sene İçinde Günlük 1 Milyon Varil Petrol Üretimine Ulaşacak
    22:08 Türkiye, 2 Sene İçinde Günlük 1 Milyon Varil Petrol Üretimine Ulaşacak

    Jeoloji Mühendisi Fahri Çelik, yaptığı araştırmalar sonucunda Türkiye'de 2 sene içinde günlük 1 milyon varil petrol üretimine ulaşılacağını iddia etti. Çelik, Türkiye'nin petrol ve doğalgaz çıkarılmamasının en büyük sorun olduğunu belirtti ve ülkenin zengin yer altı kaynaklarının kullanılmasıyla Türk parasının değer kazanacağını söyledi.


Advertisement