Ali Ay: "Bursaspor'da 3-5 Oyuncu Hariç Hepsi Satılabilir" - Son Dakika
Spor

Ali Ay: "Bursaspor'da 3-5 Oyuncu Hariç Hepsi Satılabilir"

Ali Ay: "Bursaspor\'da 3-5 Oyuncu Hariç Hepsi Satılabilir"

Bursaspor Başkanı Ali Ay, yeşil-beyazlı takımda 3-5 oyuncu hariç hepsinin satılabileceğini belirterek, “Önemli olan değerini bulması. Görüntüde transfer yapmayacağız ve satmayacağız gibi gözüküyor” dedi.

22.08.2016 21:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa spor Başkanı Ali Ay, yeşil-beyazlı takımda 3-5 oyuncu hariç hepsinin satılabileceğini belirterek, "Önemli olan değerini bulması. Görüntüde transfer yapmayacağız ve satmayacağız gibi gözüküyor" dedi.

Yeşil-beyazlı kulübün başkanı Ali Ay, kulübün resmi televizyonunda açıklamalarda bulundu. Adanaspor galibiyetini değerlendiren Başkan Ali Ay, "Avusturya ve burada yapılan kamp çalışmalarının ardından lig başladı. İlk maçımız Adanaspor'laydı. Adana'ya giden kulüplerin Allah yardımcısı olsun. Öyle bir sıcak vardı ki; ben ve arkadaşlarımız otelden dışarıya çıkamadık. Burada sadece Bursasporlu futbolcularımızı değil, Adanasporlu futbolcuları da kutluyorum. İlk yarıyı 1-0 mağlup kapadık. İkinci yarıda daha iyi oynayarak takımımız galip geldi. Herhalde 3-4 sezondan bu yana ilk maçlarımızı kaybediyorduk. Sezona galibiyetle başlamak hepimiz için moral kaynağı oldu. Allah bundan sonra devamını nasip etsin" dedi.

"Taraftarımızla gurur duyuyorum"

Adanaspor deplasmanına giderken Niğde'ye uğrayarak Demokrasi Şehidi Ömer Halisdemir'in kabrini ve ailesini ziyaret eden taraftarlar ile gurur duyduğunu belirten Ay, "Yedi otobüs taraftarımız Adana'dan önce Niğde'ye gitti. Demokrasi şehidimiz Ömer Halisdemir'in ailesini ve kabrini ziyaret ettiler. Buradan bizde çocuklarına hediye gönderdik. Onlara da sevinmişler. Başakşehir maçımıza davet ettik ancak ailesiz yoğun ziyaretten dolayı gelemeyeceklerini belirtmişler. Ben taraftarımız ile gurur duyuyorum" diye konuştu.

"Taraftarın her şeyi bilmeye hakkı var"

'Taraftarlarımız herhalde şeffaflığımızı gördüler' diyen Başkan Ay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ne yaptıysak kamuoyu ile paylaşıyoruz. Mali disiplin diyoruz. Bizden sonraki gelecek olan yönetimlere de örnek olmaya çalışıyoruz. Taraftar madem kulübün sahibi her şeyi bilmeye hakları var. Neticede burası bir dernek. Biz de kaçak güreşmediğimize, yanlış işler yapmadığımıza göre taraftarlarımızın bilmesinde hiçbir neden yok. İkinci olarak mali disiplin ile ilgili olarak hazırlıklarımızı yapıyoruz. 2 Eylül'de Divan Kurulu toplantımız var. Rakamları paylaşacağım. Neler yapıldığını onlarda görecekler. Taraftarımız da inşallah mutlu olmuştur. Ben taraftarımızın yüzde 85-90'ının mutlu olduğunu hissediyorum. Bunun arkasından da sportif başarının gelmesi lazım. Ağustos ayında 10-12 Milyon TL geriden gidiyoruz. Banka borcu ve yönetici alacakları hariç günü yakalamış olacağız. 325 bin Euro bonservis ödedik. Ben takımımdan eminim. Daha öncede söylediğim gibi ilk 5'e gireceğiz. 3-4 hafta sonra bu takımın nasıl bir takım olduğunu göreceğiz."

"Hamza Hoca ve ekibi ile uyum içerisinde çalışıyoruz"

Kulüpte çok güzel bir birlikteliğin oluştuğunu ifade eden Ay, "Takım arkadaşlığı üst düzeyde. Bu ortamı sağlayan teknik ekibe, futbolcularımıza ve yönetici arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Siz ne kadar pahalı transfer yaparsanız yapın başarının geleceği kesin değildir. Dubai'deki, Katar'daki takımların o zaman dünya şampiyonu olması lazım. İnşallah daha da güzel yerlere gelecek Bursaspor. Hamza Hoca ve ekibi ile uyum içerisinde çalışıyoruz. Güvenimiz sonsuz. Hamza Hoca'nın da bize güveni sonsuz. Kaptanlar ile görüştüm. Onlarda çok seviyor, saygı duyuyorlar. Futbolcunun maaşlarını, çalışanlarınızın maaşlarını zamanında ödersiniz onlardan başarı için bir takım isteklerde bulunabilirsiniz. Kimsenin boynunun önde gitmesini istemem" şeklinde konuştu.

"3-4 adet benzin istasyonu kurmak istiyoruz"

Bursaspor'un kalıcı gelirlere ihtiyacı olduğunu dile getiren Başkan Ay, "Ben hep şunu söyledim. Bursaspor'un kurtuluşu banka borçlarını sıfırlarsanız ancak o zaman gerçekleşir. Şuanda yılık 14-15 milyon TL faiz gideri var. Bunu da başarabilmemiz için ya stadın ismini satmanız lazım ya da benzin istasyonu projelerinin gerçekleşmesi lazım. Bununla ilgili başkanımız ile görüştük. 3-4 tane benzin istasyonu çalışmamız var. 650 bin TL karşılığında Mudanya'dan aşağıya inerken bir araziyi aldık. Çalışmalar yapıyoruz. Belediyeye vereceğiz izinlerimizi alacağız ve orada bir benzin istasyonumuz olacak. Daha sonra 3 tane daha düşünüyoruz. 4 istasyon ile biz bu borcu bitiririz. Satalım mı satmayalım mı diye düşünüyoruz. Benim için banka borçlarını biran evvel sıfırlayabilmek öncelik. İnşallah o arada isim hakkını sattığımızda o zaman benzin istasyonlarını satmayıp, kiraya veririz. İyi bir kalıcı gelir elde ediliriz. Bence bu Bursaspor'un geleceği. Böyle olursa ancak güzel yerlere geliriz" dedi.

"Gököz'de kamp tesisi düşünüyoruz"

Gököz'de kamp tesisleri yapmayı düşündüklerini ifade eden Ay, "BTSO Başkanı İbrahim Burkay ile görüştük. Bizim senelerden beri söylenen ama bir türlü hayata geçirilemeyen Bursaspor Koleji projemiz var. Bu hafta veya önümüzdeki hafta protokol yapılacak ve tüm giderleri BTSO üstlenecek. İnşallah bizim de Bursaspor Kolejimiz olacak. Çocuklarımız buradan yetişecek. Bu okulda iyi eğitimli Bursasporlular yetişecek. Vakıfköy'de aldığımız bir yer var. Orasını da spor lisesi olarak düşünüyoruz. Vakıfköy'de eğitim alan gençlerimizin hem futbollarını antrenmanlarını yapsınlar hem de eğitimlerine devam etsinler istiyoruz. Bu akşam da belediye başkanımız ile beraber Gököz'e gideceğiz. Oraya da Bursaspor'a kamp tesisleri yapmayı düşünüyoruz. Yurtdışına gidip masraf yapmak istemiyoruz. Diğer kulüplerin de buraya gelerek konaklamalarını arzu ediyoruz. Böylelikle kulüp bir gelir daha elde etmiş olacak" diye konuştu.

"Pazar günü demokrasi şöleni olacak"

Başkan Ali Ay, Spor Toto Süper Lig'in ikinci haftasında Pazar günü oynanacak olan Medipol Başakşehir maçının öncesinde 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerini anma organizasyonu yapılacağını ve bu maça özel olarak maç biletlerinin yüzde 50 indirimli olacağını belirtti. Başkan Ali Ay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Taraftarımız hep ilkleri yapmışlardır. 15 Temmuz'da kötü şeyler yaşadık. İpin ucundan döndük. Allah yardım etti. Biz biliyorsunuz bir ay önce bir şey söyledik. Demokrasi şehitlerimizin isimlerini formamıza yazacağız. Bizim için çok önemli. Her şeyden önce vatan geliyor. Gerisi teferruat. Ben taraftarlarımızdan şunu rica ediyorum. Biz Belediye başkanımız ile de görüştük. Tüm koltuklara Türk bayrağı koyuyoruz. Tüm taraftarlarımızı stadyuma gelmesini özellikle rica ediyorum. Bunun için bende şu şekilde katkı yapmak istiyorum. Bilet fiyatlarını sırf bu maç için yüzde 50 indirim uygulayacağız. Öyle bir ambiyans oluşsun ki cümle alem Bursaspor taraftarını görsün. Bursaspor taraftarı istediğinde neleri başardığını görsün. Biz 248 şehidimizin ismini anons edeceğiz. Tüm Türkiye'ye 40 bin kişi birden "burada" diye nasıl bağırıldığını göstermek istiyoruz. Mehter takımı, bando gelecek. Taraftarımızın koreografi hazırlığı var. Bununla ilgili çalışmalar yapacağız. Taraftarlarımızdan rica ediyorum. Sadece Bursaspor maçı değil, demokrasi şehitlerimizi anma töreni de olacak. Aileleriyle birlikte Pazar günü stadyuma gelmelerini istiyoruz."

Deplasman yasakları

Başkanı Ali Ay'a, Kulüpler Birliği'nde alınan deplasman yasakları uygulamasının sona ermesi yönündeki kararın sorulması üzerine ise, "Türkiye'de problem olduğu takdirde Türk milletinin birlik ve beraberlik içinde olduğunu görüyoruz. Neredeyse uçağa saldırmak isteyen bir ulusun parçasıyız. Kulüpler Birliği'nde de söyledim. Artık bu kısır çekişmelerden kurtulmalıyız. Artık kimse geriye dönüp bakmasın. Kulüplerin durumu herkesçe malum. Bu hafta maçları da seyrettik. Stadyumlar bomboş. Biz birlik ve beraberlik içerisinde maçları birlikte izleyelim. Delici aletler ile maça gitmek bizlere yakışmıyor. Artık umarım şölen havasında maçları izleriz" dedi.

Transfer gündemi

Başkan Ali Ay, transfer konusu hakkında ise yaptığı açıklamada mali disiplinin kendisi için çok önemli olduğunu belirtti. Başkan Ali Ay, "Bursaspor'da 3-5 oyuncu hariç hepsi satılabilir. Önemli olan değerini bulması. Görüntüde transfer yapmayacağız ve satmayacağız gibi gözüküyor. Burada sadece Traore var. Ay sonuna kadar kendisine izin verdik. Kendisi transferi ile ilgili "Uğraş vereceğim ben de kalmak istemiyorum" dedi. İnşallah Traore ile ilgili satış işlemi gerçekleştiririz. Necid ile ilgili rakamlar geldi. Değerini bulduğu takdirde Necid'i satabiliriz. Şu anda satılacak oyuncumuz yok. Benim için önemli olan mali disiplin. Bunu uygulamak zorundasınız. Vergi, menajerlik ve maç başları dahil, bu sezon sadece 2 futbolcunun maç başı var. Toplam bizim takımın bütçesi aşağı yukarı 67 milyon TL. Bunun içinde Necid ve Traore yok. Ben bütçemi buna göre yapmıştım. Onları da koyarsanız 6 milyon TL ek bütçe çıkar. Geçen sezon bu bütçe 145 milyon TL'idi. Taraftarlarımız şunu bilmiyor. Buna Yeşil Bursa, basketbol, voleybol takımları ve artı faiz gideri var. Stadyumun masrafları var. Artı geriden gelen vergi var. Toplamda yıllık kulübün 140 milyon TL'ye yakın bütçesi çıkıyor. Bu sene bile bütçemiz eksi veriyor. Bunu engellemeye çalışacağız. Rahmetli İbrahim Yazıcı, Batalla'yı 450 bin dolara almıştı. Yıldız transfer olacaksa böyle olması lazım. Pahalı transferler başarılı olacaksınız diye bir şey söz konusu değil. Geçen sezon bunu gördük. Bunun için ince eleyip sık dokumak lazım. Scout ekibimizi kurduk. Her gün izliyorlar. Yurtdışına gidiyorlar. Boşa harcanacak paramız yok. Çok uğraş veriyoruz. Biz 3-5 milyon Euro bonservis ücreti veremeyiz. Bu paraları ancak gelirinizi artarsa verebilirsiniz" ifadelerini kullandı.

"Şampiyonluk için altyapıdan direkt katkı yapacak futbolcular lazım"

Bursaspor'un yeniden şampiyonluğa oynayan bir takım haline gelebilmesi için altyapıdan gelecek ve direkt A takıma katkı yapacak 4-5 futbolcuya ihtiyacı olduğunu belirten Ay, "Tekrardan şampiyonluğa oynayacaksak eğer altyapıdan iyi futbolcuların A takıma gelmesi lazım. Hem de hazır ve Süper Lig'de oynayabilecek oyuncuların gelmesi lazım. Şampiyon olduğumuz sezon altyapıdan 4 tane direkt oynayan oyuncularımız vardı. Altyapı hocalarımıza çok iş düşüyor. Bandırmaspor ile bir anlaşma yaptık. Bazı futbolcularımızı oraya verdik. Karagümrük'e gidecek olan futbolcumuz var. Yeşil Bursa'ya biraz daha önem vermek istiyorum. Eğer Yeşil Bursa 2.lige çıkarsa o zaman daha güzel olacak. İkinci lige çıkamazsa ben Yeşil Bursa'yı düşünmüyorum. Bir sponsor bularak başka yere verilebilir veya satılabilir" dedi.

"Reklam gelirlerimizde yüzde 65 artış var"

'Göreve geldiğimiz günden bu yana reklam gelirlerimizde yüzde 65'lik bir artış oldu' diyen Bursaspor Başkanı Ali Ay, "Barterlarda yüzde 40 gibi artış oldu. Çalışmalarımız devam ediyor. Formamızda bir tek şort reklamımız kaldı. Onunla ilgili de görüşmeler devam ediyor. Gönül isterdi ki formamız 3-5 milyon Euro'lara satılsın. Benim düşüncem şu 1 her zaman için 0'dan büyüktür. Sportif başarıda gelirse bunlar biraz daha iyi kullanılabilir. Stadyum isim hakkı ile ilgili çalışmalar yapılıyor. Siyasilerinde bu işin içine girmesi gerekiyor çünkü rakamlar çok büyük. Cumhurbaşkanımız, bakanlarımız ve milletvekillerimiz ile görüşüyoruz. Olaylar çıkınca bu görüşmelerde yarım kaldı. İnşallah kısa zamanda bu işi de çözeceğiz. Artı stadyumun bitmesi lazım. Stadyum ile ilgili çalışmalar yapılıyor. Stadyumun otoparkları ile ilgili sıkıntıları çözmeye çalışıyoruz. Açık otoparkın kullanımı için uğraşıyoruz. Localar ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Tüm çalışmalar yapılıyor. Biz gerekeni yapıyoruz. Ben de bir taraftarım. Taraftarımızı çok seviyorum. Tekrar rica ediyorum. Hem demokrasi şölenine hem de Başakşehir maçına gelsinler ve alem taraftar görsün" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Ali Ay: 'Bursaspor'da 3-5 Oyuncu Hariç Hepsi Satılabilir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement