Ali Babacan'dan ATO'ya Ziyaret - Son Dakika
Ekonomi

Ali Babacan'dan ATO'ya Ziyaret

Ali Babacan\'dan ATO\'ya Ziyaret

AK Parti Ankara Milletvekili Adayı ve eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, seçim çalışmaları kapsamında Ankara Ticaret Odası’nı (ATO) ziyaret etti.

09.10.2015 11:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Ankara Milletvekili Adayı ve eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, seçim çalışmaları kapsamında Ankara Ticaret Odası'nı (ATO) ziyaret etti. Babacan, "Ait olduğum yerde, dedem rahmetli Ali Babacan'ın 1950'lerde üye olduğu ATO'da, kendi yuvamda olmaktan büyük mutluluk duyuyorum" dedi.

ATO Meclis Başkanı Nuri Gürgür, Babacan'ın örnek bir siyasetçi ve Türkiye'nin 2008 krizinden yıpranmadan geçmesinin mimarı olduğunu belirterek, "Türk siyasetinde sizin gibi bu derece saygı gören, 13 yılda en ufak bir şaibeye maruz kalmadan siyasetini devam ettiren siyasetçi pek azdır" dedi.

Babacan'ın Türkiye'nin ekonomik sıçramasındaki rolünü takdirle izlediklerini söyleyen Gürgür, siyasete devam etme kararını da sevinçle karşıladıklarını bildirdi.

BEZCİ, ANKARA'NIN SORUNLARINI ANLATTI

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci ise konuşmasında, Babacan'ın aday olmasına sevindiklerini belirterek, 13 yıl boyunca verdiği hizmetlerden dolayı kendisine teşekkür etti. Babacan'a Ankara'nın sorunları ile ilgili dosya sunan Bezci, Ankara'nın sağlık hizmetleri, kongre ve fuar merkezleriyle bir "turizm şehri" haline gelerek markalaşması için çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Yapımı süren şehir hastanelerinin tamamlanmasının ardından Ankara'nın Ortadoğu ve Balkanlar'ın en önemli sağlık turizmi merkezi haline geleceğini vurgulayan Bezci, kentin sahip olduğu jeotermal kaynakların sağlık turizminde kullanılması için yatırım teşvikleri ve tanıtıma ihtiyaç duyulduğunu bildirdi. Bezci, Akyurt'ta temeli atılan kongre ve fuar merkezinin raylı sistemle şehir merkezine ve hava alanına bağlanması gerektiğini kaydetti.

Sanayi, ticaret ve tarım kenti olan Ankara'yı liman kentlere bağlayacak demiryolu ihtiyacının her geçen gün arttığını belirten Bezci, "Yük taşımacılığı için demiryolu yatırımlarının zaman geçirilmeden yapılması şarttır" diye konuştu. Bezci, 13 üründe marka olan Ankara'da tarım üretiminin artması için sulama amaçlı baraj ve benzeri altyapı yatırımlarının yapılması, üreticilere tohum ve prim desteği verilmesi gerektiğini de kaydetti.

Ankara'dan yapılan ihracat için araçlara ÖTV'den muaf akaryakıt verilmesinin ihracatın gelişimine katkı sağlayacağını bildiren Bezci, vize sorunlarına da değinerek ATO meclis üyeleriyle vergi rekortmeni olmuş işadamlarına yeşil pasaport verilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

BABACAN: "ATEŞ ÇEMBERİNDEYİZ"

Babacan, ATO Yönetim Kurulu üyeleri ile çok sayıda meclis ve komite üyesinin de hazır bulunduğu toplantıda, tek başına iktidar olmaları durumunda uygulayacakları ekonomi politikalarını anlattı. Seçim beyannamesini, hükümet programı ciddiyetiyle hazırladıklarını söyleyen Babacan, Türkiye'yi başarılı kılan politikaları önümüzdeki dönemde de sürdüreceklerini kaydetti.

Başta Suriye olmak üzere Rusya ve Ukrayna ile ilgili sorunların Türkiye'yi "ateş çemberi" gibi kuşattığını ifade eden Babacan, "Dünyanın ekonomik tablosu da sıkıntılı. Çin'de meydana gelecek olası bir problem tüm dünyaya yayılabilir. Dünyada gelişmekte olan ülkelerle ilgili genel bir problem var. Kendi yapımızı güçlü tutmamız her zamankinden önemli" diye konuştu. Tek parti hükümetleri döneminde Türkiye'nin daha hızlı büyüdüğüne dikkati çeken Babacan, "Seçimlerde arzumuz, AK Parti'nin yeniden Meclis'te çoğunluğu sağlaması ve Türkiye'nin tek parti ile yönetilmesidir" dedi.

İKİNCİ NESİL EKONOMİK REFORMLAR GELİYOR

Ali Babacan, seçimden sonra uygulanacak ekonomi politikalarının çok önemli olduğuna işaret ederek, "İkinci nesil ekonomi reformlarının zamanı geldi. 25 dönüşüm programı olarak bunları açıkladık. G-20 ülkelerinin hiçbirinde bu kadar detaylı bir hazırlık yok" diye konuştu. İkinci nesil ekonomi reformları çerçevesinde bin 248 adet eylem belirlediklerini anlatan Babacan, bunları 2018 yılı sonuna kadar tamamlayarak Türkiye'yi "üst orta gelirli ülke" seviyesinden "yüksek gelirli ülke" seviyesine taşıyacaklarını bildirdi.

Türkiye'nin yargı reformuna da ihtiyacı olduğunu belirten Babacan, yargıdaki sorunların çözülememesi halinde ülkenin ekonomik başarıya ulaşmasının mülkün olmadığını kaydetti. Eğitimin de hükümetin en önemli konularından biri olacağını ifade eden Babacan, "Bunları yapmak için güçlü bir siyasi irade lazım" diye konuştu.

Babacan, konuşmasını tamamladıktan sonra meclis ve komite üyelerinin sorularına cevap vererek öneri ve tavsiyelerini dinledi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Ali Babacan'dan ATO'ya Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat'ın Yeşilyurt ilçesinde ithal edilen sığırlara danışmanlık hizmeti veriliyor
    11:53 Tokat'ın Yeşilyurt ilçesinde ithal edilen sığırlara danışmanlık hizmeti veriliyor

    Tokat'ın Yeşilyurt ilçesinde bir besiciye ithal ettiği sığırlar için İlçe Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından danışmanlık hizmeti veriliyor. Besici Atilla Yılmaz, Polonya'dan getirdiği 35 dişi 'limuzin' cinsi sığırların etçi bir ırk olduğunu ve bu nedenle tercih ettiklerini belirtti. İlçe Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Türk ise veteriner hekimlerin çiftçiye bu ırk hakkında bilgilendirme ve sağlık hizmetleri sunduğunu ifade etti.

  • Balya'da Kadın İstihdamına Destek: Doğal ve Organik Ürünler Üretiliyor
    11:45 Balya'da Kadın İstihdamına Destek: Doğal ve Organik Ürünler Üretiliyor

    Balıkesir'in Balya ilçesinde, Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) desteğiyle kurulan kooperatif, doğal ve organik ürünler üreterek kadın istihdamına katkı sağlıyor. Dörtyol Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin hayata geçirdiği proje kapsamında atıl bir bina restore edilerek üretim ve satış ofisi olarak kullanılmaya başlandı. Üretim yapan çiftçilere ve kadınlara eğitimler verilerek birçok ürünün pazarlanmasına başlandı. Ayrıca bölgede yetişen ve yüksek gelir sağlayan badalan fasulyesi için çalışmalara başlandı. Bu projelerle kadınlar hem üretim yaparak hem de diğer kadınlara örnek oluyor.

  • Erzurum, Faydalı Model Başvurularında 14. Sırada
    11:44 Erzurum, Faydalı Model Başvurularında 14. Sırada

    TÜRKPATENT'in Şubat ayı verilerine göre Erzurum, bu yılın ilk iki ayında toplamda 2 faydalı model başvurusu gerçekleştirdi. İl, bölge illeri içinde Elazığ'ın ardından 2., ülke genelinde ise 14. sırayı aldı. Doğu Anadolu Bölgesi'nden ise sadece 4 il faydalı model başvurusu yaptı.

  • Kayseri Büyükşehir Belediyesi Develi ilçesine 9 milyon 882 bin liralık altyapı yatırımı yapıyor
    11:40 Kayseri Büyükşehir Belediyesi Develi ilçesine 9 milyon 882 bin liralık altyapı yatırımı yapıyor

    Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Develi ilçesinde sürekli artan nüfusun ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 9 milyon 882 bin liralık altyapı yatırımı gerçekleştiriyor. Bu yatırım kapsamında Zile Mahallesi'nde kanalizasyon hatları, foseptik yapısı, doğal arıtma tesisi ve deşarj hattı yapım çalışmaları yapılmaktadır. Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ilçelerdeki altyapıyı revize ederek daha modern bir yapı oluşturmayı hedeflediklerini belirtti ve yatırımların hız kesmeden devam edeceğini vurguladı.

  • Doğu Karadeniz'den yapılan su ürünleri ihracatı arttı
    11:32 Doğu Karadeniz'den yapılan su ürünleri ihracatı arttı

    Doğu Karadeniz'den ocak-şubat döneminde yapılan su ürünleri ihracatı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 26 artarak 21 milyon 507 bin 744 dolara ulaştı. Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Kalyoncu, bölgeden 2 ayda 16 ülkeye 4 bin 436 ton su ürünü satıldığını belirtti. En fazla ihracatın Rusya Federasyonu'na yapıldığı ve Trabzon'un ihracatının yüzde 22 arttığı ifade edildi.

  • Akkuyu NGS'de maaş alamayan işçiler iş bıraktı
    11:28 Akkuyu NGS'de maaş alamayan işçiler iş bıraktı

    Mersin'in Gülnar ilçesindeki Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ndeki taşeron firmanın çalışanları, maaş alamadıklarını belirterek bazı bölümlerde çalışmaları durdurdu. Mersin'de yapımı devam eden Akkuyu NGS inşaatında çalışan işçiler, taşeron firmanın maaş ödemediğini ileri sürerek eyleme başladı. Dün yüzlerce işçinin iş bırakmasıyla başlayan eylem nedeniyle bölgede güvenlik tedbirleri de arttırıldı. Maaşlarının yatmadığını belirten işçilerin bugün de iş bırakma eylemlerine devam ettiği öğrenildi. Daha önce de birçok kez Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ndeki taşeron firmanın işçileri maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle eylemler yapmıştı.

  • DSİ, Nevşehir'e 2,8 milyar liralık yatırım yaptı
    11:21 DSİ, Nevşehir'e 2,8 milyar liralık yatırım yaptı

    Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, son 21 yılda Nevşehir'e 2 milyar 851 milyon 646 bin lira değerinde 59 tesis inşa ettiklerini bildirdi. Balta, ayrıca kente 3 baraj, 2 gölet ve 8 yeraltı depolaması inşa ederek 50,24 milyon metreküp su depolama hacmine ulaştıklarını ve 4 içme suyu tesisi ile yaklaşık 155 bin 968 kişinin ihtiyacını karşılayacak olan yıllık 5,14 milyon metreküp içme suyu temin ettiklerini belirtti. Ayrıca, 24 taşkın koruma tesisi ile şehir merkezi, 24 yerleşim yeri ve 1200 dekar arazinin taşkın kontrolünü sağladıklarını ve 6 taşkın koruma tesisinin inşaat çalışmalarının devam ettiğini ifade etti. Balta, ayrıca 6 HES Tesisi'nin işletmeye alındığını ve bu tesisler sayesinde yıllık 815 milyon lira katkı sağladıklarını ve 148 bin 750 hanenin enerji ihtiyacını karşıladıklarını söyledi.


Advertisement