Ali Bektaş, Seçim Sürecini Değerlendirdi - Son Dakika
Yerel

Ali Bektaş, Seçim Sürecini Değerlendirdi

Ali Bektaş, Seçim Sürecini Değerlendirdi

AK Parti Zonguldak Belediye Başkan Adayı Ali Bektaş, “Biz gerçekleri söyledik, söylüyoruz.

20.03.2014 12:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Zonguldak Belediye Başkan Adayı Ali Bektaş, "Biz gerçekleri söyledik, söylüyoruz. Hiç kimseye hayal satmadık. Benim için asıl olan Zonguldak'tır" dedi.

AK Parti Zonguldak Belediye Başkan Adayı Ali Bektaş, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar ve AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, düzenlenen basın toplantısında seçim sürecini değerlendirdi. Seçime 10 gün kala rakiplerinin kendisini karalama üzerine siyaset yaptığını ifade eden Bektaş, şöyle dedi:

"Yerel seçimlere çok kısa süre kaldı. Bu süreç içerisinde yaklaşık siyasi partiler ve adaylar çalışmalarını sürdürüyor. Zonguldak'ta, merkezde ve diğer ilçelerde seçim çalışmaları sürüyor. Son on güne girdik. Bir durum değerlendirmesi yapmak istedik. Vatandaşı da bilgilendirmek için bir basın toplantısı düzenledik. Geldiğiniz için hepinize sonsuz teşekkür ediyorum. Zonguldak'ta sorunların biriktiği, şehrin şehircilikten çıktığı, sokaklarında yürünmez hale geldiği, yol, çamur ve kanalizasyon ve vatandaşın memnuniyetsizliği içinde bir seçime giriyoruz. İnsanlar artık güzel bir yerde yaşamak istiyorlar. Ama Zonguldak'taki seçim politikası ve seçim düzeni, hiçbir zaman hizmet üzerine kurulmadığını bir kez daha görüyoruz. Yapacağım diyen yok, seçim stratejilerini tamamen dedikodu üzerine veya spekülasyonlarla kazanmak üzerine kurulmuş bir siyasi anlayış devam ediyor. Biz, insanlar evleninceye kadar kendimiz için yaşadık yaşadık, evlendikten sonra çocuğumuz olur. Her şeyimizi hep çocuklara göre ayarlarız. Çocuklarımızı o kadar çok severiz ki canımızı bile verecek kadar. Ama çocuklarımızı Zonguldak gibi yerde iyi yaşamıyorlar. Bazı insanlar ideolojilerini çocuklarından çok seviyorlar. Sorun yumağı Zonguldak'ta ideolojilere göre adaylar ortaya çıktı. Adaylar sunuldu. Muhtar beyannameleri bile çok daha kalitelidir. Bir seçim beyannamesi sundular. Proje, misyon ve vizyon yok. Geleceğe yatırım yok."

"NET FİKRİMİZİ SÖYLEDİK"

Adaylığı açıklandığından itibaren hazırladıkları projeleri kamuoyuna sunduklarını hatırlatan AK Parti Zonguldak Belediye Başkan Adayı Ali Bektaş, şöyle devam etti:

"Bizim projeleri hazırladık. Bu güne kadar yaptığımız seçim propagandaları içinde biz yapacağımızı anlattık. Aynı kanalizasyon sorunları, aynı yol sorunları aynı karmaşa, gelecek vaat etmeyen proje yok. Köşe başları kapılmış, eline tespih alıp kabadayılık yapan insanlar köşe başlarını kapmış. Daimi işçinin en az 50 bin liralık alacağı olan bir belediye var. Kaos, gelecek vaat etmeyen bir belediye mi istiyorsunuz? Zonguldaklının beş dakika düşünmesi lazım gelir. Bu yönetim ile birlikte hiçbir umut vaat etmeyen, hiçbir gelecek vaat etmeyen bu sorunların içinde mi yaşamak istiyorsunuz? Bütün sorunlara çözüm getiren, açıkça her yerde fikrini açıklayan bir belediye ve arkasında merkezi hükümet olan bir belediye. İnsanlar az düşünsün. Zonguldak'ta, insanların yaşam tarzlarını ve kalitelerini arttırmak istiyorlarsa az düşünmeleri gerekiyor. Sorun Zonguldak'ın sorunudur. Sorun hepimizin sorunudur. Çoluk çocuğunuza ihanet etme hakkınız yok. Biz geldiğimiz günden bu yana Fevkani Köprüsü'nü mutlaka kaldıracağımızı söyledik. Açık ve net konuştuk. Lavuar Alanı ile birlikte iki alan oluşturmayı düşünüyoruz. Biz net fikrimizi söyledik."

"107 BİN KİŞİNİN YÖNETİMİNE TALİBİZ"

Zonguldak'ta TOKİ, kentsel dönüşüm, Lavuar Alanı projesi gibi birçok sorunu çözeceklerini hatırlatan Başkan Adayı Bektaş, şöyle devam etti:

"TOKİ'de 'Bu vatandaş kandırılmış' dedik. Babasının dedesinin kanıyla canıyla ödediği yerleri bu insanlardan ciddi paralar alarak bu insanları kandıramazsınız. Belediye kanunun 73. Maddesine dayanarak bakanlar kuruluna sunacağız. O arazilerin tamamını belediyeye alıp ardından vatandaşlara tapularını vereceğiz. Hiç kimse bununla ilgili bizden başka bir şey sunmadı. AK Parti ve Ali Bektaş olarak fikrimizi söyledik. Bu günden itibaren Lavuar Alanı, Fevkani Köprüsü projesi ile ilgili olarak TTK, Maliye Bakanlığı ile ilgili görüşmeler yapıldı. TOKİ ve Kentsel dönüşüme hazırlıklı geliyoruz. Biz belediye başkanı olmak istiyoruz. Yönetmek istiyoruz. Biz hizmet için çabalarken karşımızdakiler bizi karalamak için uğraşıyorlar. İdeolojileri memleket ve Zonguldak sevgisinin çok çok üzerindedir. 2B sorunu, kanun çıktığı zaman konu belliydi. 2B'nin taslağında emlak vergi değerinin altında olamayacağı belliydi. Ne yaptı belediye, bu gün Aksaray'ın kenarlarında olan rakamlar kadar emlak vergisi alabilmek için rakamları yüksek tuttu. Şimdi 2B sorunu bizim sorunumuz değil diyor. Vatan senin vatandaşındır. 2B ile ilgili net bir şey söylendi mi? Biz bu sorunu da kimseden para almadan yapmamız lazım dedik. 2B sorununda çözümsüzlük içinde kalmak istiyorlar. Bu iş ciddi bir iştir. 107 bin kişinin yönetimine ve çoluk çocuğunun geleceğine yönelik bir iştir. 2B sorununu hiç kimseden para almadan çözebilecek bir hale getirmek istedik. Rakiplerimizden bir tanesi proje sunmadı daha."

"DALGA GEÇECEK VAKTİMİZ YOK"

Sorunlara çözüm getirdiklerini ve göreve geldikleri itibariyle çalışmaya başlayacaklarını ifade eden Bektaş, konuşmasında şöyle dedi:

"Belediyenin şu anda 300 milyon TL'ye yakın borcu olduğunu söylüyorlar. Konuştuğum konular tamamen ciddi konulardır. Bu yönetim tekrar geldi, maaş vermeyi bırakın yolda yürüyecek halleri yok. Mazot alamazlar. Konu bu duruma gelmiş. Birileri bu işi yapacak. Yapacağı zaman da mutlaka destek alması lazım gelir. Ne kadar işçi borçları, piyasa borçlarının nasıl bir kredi ile nakit olarak çekip belediyeyi faiz yükünden kurtarabilmek için İller Bankası ile görüşmeler yaptık. Geldiğimiz iki ay içinde tüm personel borçlarını ödemeyi düşünüyoruz. Zira geldiğiniz anda ağlama şansınız yoktur. Bir karanlık tablo, bizden başka çözüm getirilmesi mümkün değildir. Bu yönetim kalırsa buradan hızlı bir göç başlayacaktır. Geldiğimiz zaman dalga geçecek vaktimiz yok. Çözüm getiriyoruz. Finansla ilgili adayların bir çözümü var mı? Muhalefet olduklarına sığınacaklar. Çünkü çözüm yok. Çözümsüzlük içine getirip sonra topu başkasına atacaksın. Ulaşımla ilgili hep yüzeysel konuşuyorlar. Geldiğimiz günden itibaren özel halk otobüslerini kaldırıp tek tip dolmuşçuları özel halk otobüsleri haline getireceğiz. Kılık kıyafetine kadar hepsine çözüm oluşturacağız. Görüşlerimizi net bir şekilde açıklıyoruz. Emeklilerle ilgili ayrıntılı olarak görüşlerimizi açıkladık. Tavrımızı açıkladık. İşin acı tarafı karşımızda sadece karalama 'yapamaz' diyen bir grup. 69 ambarı ile ilgili tavrımızı, dere ıslahı ile ilgili tavrımızı açıkladık. Tamamının yerleri bu günden belli oldu. Kara propaganda ile insanların duygularıyla oynayıp olmaya çalışıyorlar. Laf olsun diye beldeyi başkanlığına aday oldular. Taşeron işçilerle ilgili hayal satıyorlar. Kanunlara göre kadrolu işçiyi ekstradan almaya çalışın cezası 2.5 sene hapistir. O insanların duygularıyla niye oy almak için oynuyorsunuz. Niye ucuz oy pazarlığı içine giriyorsunuz. Bizim taşeron işçilerle ilgili tavrımız bellidir. İçişleri Bakanlığı müfettişi ile görüştüm. Yeni ihale yasasına göre en düşük ücreti veren firmaya veriyorsunuz. O da taşeron ücretlerini asgari ücretle veriyor. En düşük taban ücretimiz 1.250 TL olacak. Şartnameleri ona göre ayarlayacağız. Hiç kimseyi işten atmak yok. İş garantisi olacak. Ayın 24'ü itibariyle taşeron işçisine de bir kuruş maaş borcumuz kalmayacak. Benim hakkımda işçiye para vermiyor diyenlerin de bilgisi olsun. Biz gerçekleri söyledik, söylüyoruz. Hiç kimseye hayal satmadık. Benim için asıl olan Zonguldak'tır."

"FİLYOS, TÜRKİYE'NİN MEGA PROJESİ"

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar ise Filyos Vadi Projesi ile ilgili liman ihalesinin yapıldığını hatırlatarak konuşmasına şöyle başladı:

"Öncelikle Zonguldak'ın genelini ilgilendiren iki konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum. Filyos Vadi Projemiz ile ilgili uzun dönemdir teknik çalışmalar sürüyordu. Filyos Limanı'nın ihalesi yapıldı. Temenni ediyorum en kısa zaman içerisinde sonuçlanacak. Filyos'a da başlanmış olacak. Zonguldak için önemli bir gelişme olduğunu biliyordunuz. Bütün ulusal televizyon kanallar bile bültenlerinde yer verdi. Türkiye'nin mega projelerinden birisi olduğu için böyle bir süreç yaşandı. Ankara-Karabük-Zonguldak arasındaki tren seferlerimizde başlamış olacak. Bu yarı hızlı tren olarak faaliyete geçecek. Çaycuma-Zonguldak arasındaki ulaşım ağımızda rahatlamaya vesile olacaktır. Ayın 26'sı itibariyle Başbakanımız Zonguldak'a gelecek. Halkımıza hitap edecek. Tüm vatandaşlarımızı bu mitinge davet ediyoruz. Başbakanımız Zonguldak'ın güncel ve önemli konularına temas edecektir. Vatandaşlarımıza bu mitinge davet ediyoruz."

GÜLAY'A 'ACEMİ SİYASETÇİ' BENZETMESİ

30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçime 10 gün kaldığını hatırlatan Uçar, "Seçimlere 10 gün kaldı. İki yerel üç genel seçim iki referandum geçirdik. Bu kadar da kirli ittifakların oluştuğu bir seçim süreci de yaşamadım. Muhalefet ne olursa olsun seçim alabilmek için vatandaşı kandırmak gibi her türlü yolu deniyorlar. Zonguldak'ta ayyuka çıkmış durumdadır. Zonguldak'ın kaderini belirleyecek çok önemli bir seçim var. Vatandaşlarımızın iyi düşünüp, bu duygular içerisinde kirli işlere dur diyebilecek bir seçim olacak. Acemi siyasetçi arkadaşımız kendi işi ve aşını büyütebilme adına belediye CHP'ye kalırsa yıkım kararı alınmış işyerini koruyabilmek için halkımızın karşısına çıkmış. Ayrıca seçim beyannamesinde de Fevkani Köprüsü ile ilgili yıkacağını söylemiş ancak nasıl yıkacağını açıklamış. Basit bir seçim beyannamesi hazırlayarak süreci geçiştirmeye çalışmış. CHP'nin adayına payandalık yapmaktır" diye konuştu.

"BEŞ YIL ÖNCESİNİ İYİ HATIRLAYIN"

Dönemin CHP Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref'in seçim beyannamesini gösteren Uçar, "Beş yıl öncesini iyi hatırlayın. 'Eşref Saati' diye bir beyanname çıkarttı. Gerçekleşmeyen projelerle birlikte şehrimizi kirletmiş gitmiş. Vatandaşlarımızın iyi düşünmesi lazım gelir. Mevcut belediye başkanımız hala mevcut köprünün mevcut halinin korunacağını oysaki teknik ekiplerin metal yorgunluğu olduğunu bir an evvel yıkılması gerektiğini ifade etmelerine rağmen oradaki vatandaşlarımızı kandırmaktan öteye gitmeyen bir açıklama yapmaktadırlar. Bu şehirde 1.5 sene önce yollarımız patates tarlası gibiydi. Şimdi bu şikayetlerin tümü vekillerimize ve bize iletildiğinde. Biz oturduk Zonguldak'ın merkezinde böyle bir sıkıntı olduğunu ifade ettik. Sadece asfalt yapımı için 7 milyon TL'lik bir kredi temin ettik. Vatandaşlarımızın bu sıkıntıdan kurtulmasını sağladık. Doğalgazdan bahsediyorlar, merkezi hükumetin Türkiye genelindeki önemli projelerinden bir tanesidir. Kanalizasyon projesinden bahsediyorlar, proje bitti ama Zonguldak'ta hala lağımlar sokaklara akıyor. Oysa kanalizasyon projesi bile bizim geçmiş dönemdeki yerel yönetimlerde sözleşmesini yaptığımız projelerden bir tanesidir. Bu gün geldiğimiz noktada iki aday arkadaşımız kol kola vermişler, birbirine destek veriyor. Diğer taraftan iktidarın gücünü arkasına almış, Kozlu'da kendini ispatlamış, kendi imkanların çok üzerinde yatırımlar yaparak Kozlu'yu bir ilçe haline dönüştürmüş referansı olan bir adayımız Ali Bektaş var. Zonguldak'ımız buna karar verecek. Muhalefetin adayları Ali Bektaş'ı kötülemekten öteye gitmiyor" şeklinde konuştu. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ali Bektaş, Seçim Sürecini Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • MHP Yıldırım İlçe Başkanlığı Kadınlarımızı Güçlendiriyor Programı Gerçekleştirildi
    09 Mar MHP Yıldırım İlçe Başkanlığı Kadınlarımızı Güçlendiriyor Programı Gerçekleştirildi

    Milliyetçi Hareket Partisi Yıldırım İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Yıldırım'ın Gücü Kadınlarımız' programı, MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank ve diğer birçok ismin katılımıyla gerçekleşti. Programda, MHP'li kadınların güçlü ve millete bağlı olduğu vurgulandı.

  • AK Parti İl Başkanı: 31 Mart Seçimi Yeni Bir Başlangıç Olacak
    09 Mar AK Parti İl Başkanı: 31 Mart Seçimi Yeni Bir Başlangıç Olacak

    Denizli'de AK Parti İl Başkanı Yücel Güngör, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın '31 Mart seçimleri benim için bir final' konuşması üzerine açıklama yaptı. Başkan Güngör, 'Bu son değil yeni bir başlangıç olacaktır. Türkiye Yüzyılı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yerel seçimlerle de başarılara imza atarak yoluna devam edecektir' dedi.

  • Konya'da 31 Mart seçimlerinde 6 binden fazla muhtar adayı yarışacak
    09 Mar Konya'da 31 Mart seçimlerinde 6 binden fazla muhtar adayı yarışacak

    Türkiye'nin en büyük yüzölçümüne sahip şehri Konya'da bin 154 mahallede 6 binden fazla muhtar adayı, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde yarışacak. Konya Muhtarlar Derneği Başkanı Hamdi Demir, muhtar adaylığına ilginin artmasının sebebinin Cumhurbaşkanı'nın muhtarlık kurumuna verdiği önem olduğunu belirtti.

  • Anadolu Üniversitesi'nde Uluslararası Maliye Kongresi Başladı
    09 Mar Anadolu Üniversitesi'nde Uluslararası Maliye Kongresi Başladı

    Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve İktisadi Kalkınma ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü tarafından düzenlenen 'Uluslararası Anadolu Maliye Kongresi' Anadolu Üniversitesi İİBF Prof. Dr. İhsan Erkul Konferans Salonunda başladı. Kongreye, akademisyenler, öğrenciler ve sektör temsilcileri katıldı. Kongre, maliye alanındaki güncel konuların tartışılacağı bir platform sağlamayı hedefliyor.

  • Yalova'da Kentsel Arama Kurtarma Eğitim Alanı İnşa Ediliyor
    09 Mar Yalova'da Kentsel Arama Kurtarma Eğitim Alanı İnşa Ediliyor

    Yalova'da üniversite yerleşkesinde inşa edilen Kentsel Arama Kurtarma Eğitim Alanı, afetler sonrası müdahaleye ilişkin tatbikatların yapılabileceği bir merkez olarak hizmete sunulacak. Yalova Üniversitesi, Yalova Valiliği ve AFAD işbirliğiyle gerçekleştirilen proje kapsamında, deprem, su altı kurtarma, yangın, trafik gibi konularda uygulamalı eğitimler verilecek. Eğitim alanının tamamlanmasıyla birlikte ülkenin her yerinden insanlar burada eğitim alabilecek ve afet durumlarında daha etkin müdahale sağlanabilecek.

  • Saadet Partisi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mahmut Arıkan: 'Milli Görüşçülük Modası Oluştu'
    09 Mar Saadet Partisi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mahmut Arıkan: 'Milli Görüşçülük Modası Oluştu'

    Saadet Partisi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mahmut Arıkan, yerel seçimlerde diğer parti adaylarının 'milli görüşçü' olarak kendilerini ifade ettiklerini belirterek, milli görüşün temsilcisinin Saadet Partisi olduğunu ve liderinin Necmettin Erbakan olduğunu söyledi.

  • Hazır Yemek Sektörü, Ramazan Ayında Büyüme Bekliyor
    09 Mar Hazır Yemek Sektörü, Ramazan Ayında Büyüme Bekliyor

    Hazır yemek sektörü, yerel seçim çalışmalarının etkisiyle ramazan ayında büyüme tahmin ediyor. Siyasi partilerin iftar programları ve benzeri etkinlikler nedeniyle sektörde hareketlilik bekleniyor. Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu Başkanı Hüseyin Bozdağ, ramazan ayında iftar saatlerinde artış olmasını beklediklerini belirtti. Ayrıca, sektörde üç farklı yemek servisi yapıldığını ve ramazan boyunca 80 milyar lira artış öngördüklerini söyledi. Bozdağ, tüketicilere de 'ramazan kondu' uyarısında bulunarak, belediyelerin denetim yapması ve endüstriyel yemek sektöründeki firmaları tercih etmeleri gerektiğini vurguladı.

  • Suriyeli Ustaya Göre Ut Yapımı Bir Sanattır
    09 Mar Suriyeli Ustaya Göre Ut Yapımı Bir Sanattır

    Suriye'de Fırat Kalkanı Harekatı ile terör örgütü DEAŞ'tan arındırılan Bab ilçesinin tek ut yapım ustası ve sanatçısı olan Hassan Hamza, ut yapımının bir sanat olduğunu belirtti. Hamza, ut yapım ustasının aynı zamanda sanatçı olması gerektiğini söyledi.

  • Havza Voleybol Halk Turnuvası Sona Erdi
    09 Mar Havza Voleybol Halk Turnuvası Sona Erdi

    Samsun'un Havza ilçesinde düzenlenen 'Yurdum Spor Yapıyor Havza Voleybol Halk Turnuvası' sona erdi. Turnuvada final maçını Turtle Sports ile YG4 takımları oynadı. Turnuvayı birinci olarak tamamlayan Turtle Sports, YG4'ü 3-0 yenerek şampiyon oldu. Dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Cafer Uzun ile Yasin Güvenç'in babası Mustafa Güvenç verdi. Turnuvanın amacı toplumsal birlikteliği ve spor yapmayı teşvik etmekti.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ABD Ziyaretini Tamamladı
    09 Mar Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ABD Ziyaretini Tamamladı

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye-ABD Stratejik Mekanizmasının 7. toplantısı vesilesiyle gerçekleştirdiği 2 günlük ziyaretini tamamladı. Washington'dan ayrılan Bakan Fidan'ın Ankara'ya dönmesi bekleniyor.

  • Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, meclis üyelerine teşekkür plaketi verdi
    09 Mar Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, meclis üyelerine teşekkür plaketi verdi

    Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, 2019-2024 döneminin dün gerçekleştirilen son meclis toplantısı öncesinde görev süresi sona eren meclis üyelerine teşekkür plaketi takdim etti.

  • Ak Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala: Cumhur İttifakı dimdik ayakta
    09 Mar Ak Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala: Cumhur İttifakı dimdik ayakta

    Ak Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, Cumhur İttifakının milletten başka paydaşı olmadığını belirterek, diğer partilerin kendi içinde döküldüğünü söyledi. Ala, Gürsu Belediye Başkan Adayı Mustafa Işık'ın proje lansman toplantısına katıldı ve Işık'ı desteklediklerini ifade etti. Işık ise Gürsu'da gerçekleştirecekleri projeleri anlattı ve Gürsu'nun gençlerin belediyesi olduğunu vurguladı.


Advertisement