Ali Gürbüz'ün Hedefi, Kırkpınar'da Başpehlivan Olmak - Son Dakika
Spor

Ali Gürbüz'ün Hedefi, Kırkpınar'da Başpehlivan Olmak

650 ve 651. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan olan ve doping kullandığı gerekçesiyle iki yıl men cezası alan Antalyalı güreşçi Ali Gürbüz, yağlı güreş antrenmanlarına başladı.

01.04.2016 10:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

650 ve 651. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan olan ve doping kullandığı gerekçesiyle iki yıl men cezası alan Antalyalı güreşçi Ali Gürbüz, yağlı güreş antrenmanlarına başladı.

Muratpaşa Belediyespor adına er meydanına çıkacak Ali Gürbüz, 1 Mayıs'ta yapılacak Kumluca Yağlı Pehlivan Güreşleri için çalışmalarını sürdürüyor.

Men cezaları yüzünden iki yıl aradan sonra ilk kez Kumluca'da er meydanına çıkacak Ali Gürbüz, başpehlivanlar Salih Dorum, Sermest Bulut, büyük ortada Kürşat Korkmaz ve küçük ortada Hasan Güzeller ile antrenman yapıyor.

Kıspet giyerek, ekibi ile çim sahada yağlı antrenmanlara başlayan Ali Gürbüz, yaptığı açıklamada, uzun bir aradan sonra er meydanlarına döneceğini belirtti.

Yağlı güreş sezonunu 1 Mayıs'ta Antalya'nın Kumluca ilçesinde açacağını ifade eden Ali Gürbüz, öncelikli hedefinin Kumluca güreşlerinde başpehlivanlığı kazanmak olduğunu vurguladı.

"Kırkpınar'a en iyi şekilde hazırlanacağım"

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde yapılacak güreşlere de katılacağının altını çizen Ali Gürbüz, "Kırkpınar'a en iyi şekilde hazırlanacağım. Hedefim Kırkpınar'da başpehlivan olup, altın kemeri Muratpaşa'ya ve Antalyamıza getirerek, yarım kalan işimi tamamlamak." değerlendirmesinde bulundu.

Yağlı güreş takımının yeni sezon hazırlıklarını izleyen Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal da bu sezon er meydanlarında büyük atılım yapacaklarını belirtti.

Güreşe "düzgün, temiz ve medeni bir bakış getireceklerini" bildiren Uysal, "Olimpiyatlarda, dünya şampiyonalarında ve Avrupa Şampiyonası'nda ülke olarak yokuz. Recep Gürbüz Güreş Eğitim Merkezimizde genç yetenekler yetiştirilsin istiyorum. Çocuklarımıza olimpik ruhla minder güreşi yaptıralım ve milli takıma sporcular yetiştirelim." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Ali Gürbüz'ün Hedefi, Kırkpınar'da Başpehlivan Olmak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement