Ali İsmail Korkmaz Davası (2) - Son Dakika
Güncel

Ali İsmail Korkmaz Davası (2)

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Ali İsmail Korkmaz'ın ailesinden detay görüntüler.

18.04.2016 16:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Ali İsmail Korkmaz'ın ailesinden detay görüntüler.

Ali İsmail Korkmaz'ın avukatı Ayhan Erdoğan'ın açıklamaları

Baba Şahap Korkmaz'ın açıklamaları

Anne Emel Korkmaz'ın açıklamaları

Ağabey Gürkan Korkmaz'ın açıklamaları

CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı'nın açıklamaları Ali İsmail Korkmaz'ın avukatı Ayhan Erdoğan ve ailesi mahkemenin ardından çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Ali İsmail Korkmaz'ın avukatı verilen kararın önceki kararın tekrarı şeklinde olduğunu söyledi.

Dosyayı tekrar Yargıtay'a göndereceklerini belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"Yargıtay'ın bozması usulü yönden bir eksiklikle ilgiliydi. Yargılama bu yönde oldu. Mahkeme sadece usulü eksiklikleri gidererek esastan incelemek üzere dosyayı Yargıtay'a gönderecek şekilde bir hüküm kurdu. Sivil sanıkların tahliyeleri mevcut cezaya göre olabilir. Yargıtay aşamasında temyiz talebimiz kabul görürse tekrar tutuklanma ile sonuçlanabileceğini düşünüyoruz. Bu karar tatmin edici değildir, kamu görevlilerini korumaya yönelik bir karardır. Kamu görevlileri böyle korunduğu sürece Türkiye'de işkence ve işkenceye dayalı sonuçlanabilecek fiilerle yurttaşların ölümü sonlanmaz. Kararı yerinde bulmuyoruz. Yargıtay'a gideceğiz, temyiz edeceğiz. Temyizde yine verilen kararın kasten öldürme üzerinde olması için. Yargıtay da bunun neticeleneceğini umuyoruz, Yargıtay ne kadar bağımsız bir yargı olarak kaldıysa."

Ali İsmail'in babası Şahap Korkmaz da bu şekilde kararlar verilerek katillerin korunduğunu, sahip çıkıldığını savundu.

Korkmaz, "O yüzden Türkiye'de olaylar devam ediyor, insan ölümleri devam ediyor. Olayları tetikliyorlar. Oysa bu katillerin cezasını verselerdi, böyle her gün 3-5 insan ölmezdi." dedi.

Anne Emel Korkmaz ise "Ne söylenir ki bu ülkenin adaleti buymuş. 19 yaşındaki bir çocuğun canı bu kadar değerli bu ülkede, başka bir şey demiyorum" ifadelerini kullandı.

Ağabey Gürkan Korkmaz da adalet duygularının yara aldığını belirterek, "Yine karardan tatmin değiliz, yine şikayetçiyiz, takibindeyiz. 19 yaşındaki bir gencin bu şekilde eziyet çektirilerek, planlı bir şekilde öldürülmesinin cezası bu değil. Yargıtay'a yine itirazlarımızı yapacağız. 2 yılı aşkındır bu yargılama devam ediyor, bu sürede bizi yalnız bırakmayan Kayseri halkına, diğer kentlerden gelenler, basın mensupları, siyasiler yanımızda oldu. Biz hala güçlü ve ayaktaysak sizin sayenizde, teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı da adaletin yara aldığını, katledildiğini ileri sürdü.

Kararı eleştiren Yarayıcı, şöyle konuştu:

"Bugün vatanseverlikten, vatanı kurtarmaktan bahsedenler ne yazık ki vatan hainidir, vatana ihanet suçuyla eş değer davranmışlardır. En demokratik talebini dile getirmeye çalışan Ali İsmail katledilmiştir. Gençlerimize karşı yapılan bu katliamlar unutulmamalı. 'Bu emri ben verdim' diyenler, bu gençleri katledenler asıl vatan hainidir. Suriye'de, Ortadoğu'da elini kana bulayanlar, her türlü desteği sunanlar vatan hainidir. Sur'da, Cizre'de, Lice'de birçok sivil insanın öldürülmesine neden olanlar, barış dilini bırakıp buradan rant sağlamaya çalışan siyasiler vatan hainidir."

Daha önce verilen cezalar

Eskişehir'de 2 Haziran 2013'te Gezi Parkı odaklı eylemlerde darbedilerek öldürüldüğü iddia edilen üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın, 10 Temmuz'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmesiyle ilgili davada, 21 Ocak 2015'te karar açıklanmıştı.

Güvenlik nedeniyle Kayseri'ye alınan dava, Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmüş, tutuklu sanık polis memuru Mevlüt Saldoğan'a, "Kasten yaralama sonucu ölüme neden olma" suçundan, suçun işleniş biçimi, meydana gelen sonucun ağırlığı göz önüne alınarak 13 yıl hapis cezası verilmiş, İyi hal nedeniyle altıda bir oranında indirim yapılan ceza 10 yıl 10 aya düşürülmüştü.

Tutuksuz yargılanan polis memuru Yalçın Akbulut'a ise "Ölüme neden olma" suçundan 12 yıl hapis cezası verilmiş, iyi hal nedeniyle yapılan indirimle ceza 10 yıl olarak açıklanmıştı.

Tutuklu sanıklar İsmail ve Ramazan Koyuncu ile Muhammet Vatansever'e "Kasten yaralayarak ölüme neden olma" suçundan verilen sekizer yıl hapis cezası ise altıda bir oranında uygulanan iyi hal indirimiyle 6 yıl sekizer aya indirilmişti.

Tutuklu sanık Ebubekir Harlar, "Kasten yaralama sonucu ölüme neden olma" suçundan 8 yıl hapis cezasına çarptırılmış, fiil tam olarak gerçekleşmediği için ceza önce yüzde 50, ardından da altıda bir oranında iyi hal indirimiyle 3 yıl 4 aya düşürülmüş, Harlar'ın, tutuklu kaldığı süre göz önüne alınarak tahliyesine karar verilmişti.

Tutuksuz yargılanan sanık polis memurları Hüseyin Engin ve Şaban Gökpınar ise beraat etmişti.

Ali İsmail Korkmaz Davası (2)
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ali İsmail Korkmaz Davası (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement