Ali Karakaş: Amedspor Potansiyel Suçlu Bir Takım Değildir - Son Dakika
Spor

Ali Karakaş: Amedspor Potansiyel Suçlu Bir Takım Değildir

Ali Karakaş: Amedspor Potansiyel Suçlu Bir Takım Değildir

Amedspor Başkanı Ali Karakaş, takımının Türkiye'nin renklerini taşıdığını, ırkçı ve milliyetçi bir kulüp olmadığını belirterek, "Amedspor, potansiyel suçlu bir takım değildir" dedi.

25.04.2016 18:03  Güncelleme: 21:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amed Sportif Faaliyetler Kulübü Başkanı Ali Karakaş, takımının Türkiye'nin renklerini taşıdığını, ırkçı ve milliyetçi bir kulüp olmadığını belirterek, "Amedspor, potansiyel suçlu bir takım değildir" dedi.

ORTAK BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Ahmet Sayar, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı Alican Ebedinoğlu ve Doğu ve Güneydoğu Sanayici İş Adamları Dernekleri Federasyonu (DOGUNSİFED) Başkanı Şah İsmail Bedirhanoğlu'nun da aralarında bulunduğu bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Amed Sportif Faaliyetler Kulübü'ne geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Ziyaretin ardından kulüp yöneticileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ortak basın açıklaması yaptı.


"AMEDSPOR POTANSİYEL SUÇLU BİR TAKIM DEĞİLDİR"

Açıklamayı, Amed Sportif Faaliyetler Kulübü Başkanı Ali Karakaş okudu. Karakaş, taraftarların ve futbolcuların kendi özel sosyal medya hesaplarından paylaştığı barışçıl mesajlardan dolayı haksız olarak maddi ve manevi cezaya tabi tutulduklarını savundu. Bunun, kulübünü siyasi bir alana çektiğini ve belirli çevreler için hedef haline getirdiğini anlatan Karakaş, "Bugün gelinen nokta sporun temel değerleri olan barış ve kardeşlik ile dostluk iken, sahalarda maalesef şiddet ve ırkçı söylemler hakimdir. Amedspor'a yapılan saldırı sadece bizim şahsımıza yapılan bir saldırı değildir. Sporun değerlerine, barışa ve kardeşliğe yapılan saldırıdır. Bugün yanımızda olan kent dinamiklerinin desteğini önemli buluyorum. Amedspor Türkiye'nin renklerini taşıyor. Irkçı ve milliyetçi bir takım değildir. Takım kadrosunda Türkiye'nin her şehrinden gelen sporcular bulunmaktadır. Sporun ruhuna uygun bir şekilde devam edeceğiz. Yapılan haksızlıklara boyun eğmeyeceğiz. Federasyonun bundan sonraki süreçte sporun doğasına uygun karar almasını bekliyoruz. Kulübümüzün daha fazla haksız cezalara tabi tutulması doğru yola götürmeyecektir. Geçen hafta Keçiörenspor'la oynanan müsabakada haksızca temeli olmayan raporlar düzenlenmiş. Federasyonu 3 puanı silme kararı haksız bir karardır. Federasyonun doğru bir karar almasını bekliyoruz. Taraftarımız ideolojik bir propaganda yapmamıştır. Raporda yazılan şeyler düzmecedir. Amedspor potansiyel suçlu bir takım değildir. Amedspor bir futbol kulübüdür" dedi.


"AHIM VEYA FIFA'YA BAŞVURACAĞIZ"

Gazetecilerin ligden çekilmeleri gibi bir durumun olup olmadığı sorusunu yanıtlayan Karakaş, "Bu alanda mücadeleye devam edeceğiz. Saldırganlarla ilgili de yargı yoluna başvuracağız. Ancak Türkiye'de sonuç alamamamız durumunda AIHM ya da FIFA'ya başvuracağı" ifadelerinde bulundu.


"SALDIRIYI KINIYORUZ"

DTSO Başkanı Ahmet Sayar ise, Amedspor'un Fair-play ödülü aldığını anımsatarak, "Saldırıyı kınıyoruz. Buraya gelen deplasman takımları en iyi şekilde ağırlanıyor ve misafir ediliyor. Amedspor'un sanki belli bir kesimin takımı olarak değerlendirilmesini doğru bulmuyoruz. Amedspor yöneticilerine yapılan bu saldırı, Diyarbakır kentine yapılmış bir saldırıdır. Bu zihniyetteki saldırılara da sessiz kalmayacağız. MKE Ankaragücü'nden özür bekliyoruz. Dilerim bu son saldırı olur" diye konuştu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Ali Karakaş: Amedspor Potansiyel Suçlu Bir Takım Değildir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • Mehmet: Pkk dışarı amed kümeye 11 52 Yanıtla
  • amed 1545: Ankara gücü gelir oda ayni mumeleyi gürür 14 13 Yanıtla
  • TC VATANDAŞI: Ordada Hendek mi kazılıydı yöneticilerimi linç ediyorsunuz tribünde bölücülük ırkçılık faşistlik yapıyorsunuz 17 5 Yanıtla
  • GECEKONDU: Bursaspor macından sonra kazanılan galibiyeti şimdi leş olmuş hewallere armağan ediyoruz diyen kimdi? Madem türkiye takımısınız neden hermaç istiklal marşımız ıslıklanıyor? Bu kafayla daha cok dayak yersiniz.! 2 5 Yanıtla
  • utku: Kürtler dağ türkleridir 2 5 Yanıtla
  • Veyis aga : şiddetle ve nefretle kiniyorum 3 2 Yanıtla
  • MARTAVAN: KÜRD İLLERİNE GELDİKLERİNDE AYNI MİSAFİRPERVERLİĞİ BEKLİYORUZ. 0 4 Yanıtla

Advertisement