Ali Koç: Tüm Zamanların En İyi Türkiye'si - Son Dakika
Ekonomi

Ali Koç: Tüm Zamanların En İyi Türkiye'si

Ali Koç: Tüm Zamanların En İyi Türkiye\'si

Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç, "Cumhuriyet ile yaşıtız, hiç böyle bir Türkiye görmedik." dedi.

16.04.2014 07:35  Güncelleme: 07:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Koç Topluluğu'nun bu yıl 6 milyar TL’yi aşkın yatırım yapacağını söyleyen Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Y. Koç, cumhuriyetle yaşıt Koç Grubu’nun bu nefes alamadığı, sıkışıp kaldığı dönemler de yaşadığını hatırlatarak bu dönemin ülkenin en iyi dönemleri olduğunu söyledi.

"ESKİDEN 1-2 YILLIK PLANLAR YAPIYORDUK, ŞİMDİ..."

Koç, “Eskiden 1-2 yıllık planlar yapıyorduk. Şimdi 7-8 yıllık planlar yapabiliyoruz. Ülkemizin iklimi hiç bu kadar iyi olmamıştı. Son 6-8 aylık dönemde yaşanan olaylara rağmen kur stabil gidiyor. Artık yabancı firmaları satın alıyoruz. Reytingimiz artıyor. Yabancı sermaye girişleri artıyor. İçinde bulunduğumuz ekonomik durum ve şartlar iş dünyası açısından hiç bu kadar olumlu olamamıştı." dedi.

"BİZİM GİBİ FİRMALAR YATIRIMA ÖZENDİRMELİ"

Koç Holding, geçen yıl 6.4 milyar TL civarında yatırım yaptı. Holding, bu yıl da yatırımlarını sürdürecek. Yatırıma ara vermeyi düşünmediklerini vurgulayan Koç, "Duruşumuz net ve açık. Yatırımlarımız devam edecek. Bizim gibi firmalar özendirilmeli. Enerjimizi başka konular ile harcamak istemiyoruz." şeklinde devam etti. 

"ÜLKENİN POTANSİYELİ YÜKSEK"

Türkiye’deki 42’inci Koçtaş Mağazası’nın açılışı için bulunduğu Adana’da basın mensupları ile bir araya gelen Ali Koç, Türkiye’de kişi başı gelirin hızlı bir şekilde 10 bin 500 dolara çıktığını belirtti. Bu noktada 2023 hedeflerine de dikkat çeken Koç, bu hedeflere ulaşılacaksa hem içerideki hem de dışarıdaki iş adamlarının evrensel hukuk sistemleri içinde şekillendirildiği bir ortam olması gerektiğini dile getirdi. Koç, "Helva yapacak malzeme çok iyi. Bir araya getiriyoruz. Ülkenin potansiyeli yüksek." açıklamasında bulundu. Türkiye’nin birleştirici hedef noktasında eksiklerinin olduğuna, bu bu nedenle olimpiyatlara çok önem verdiğini söyleyen Ali Koç, gelinen noktada futbolun bile oldukça ayrıştırıcı bir unsur haline geldiğini vurguladı.

"BİR DÜŞÜŞ YAŞADIK, İNŞALLAH ÇABUK TOPARLANIRIZ"

Ülkenin bir diğer talihsizliğinin ise hem iç hem de dış piyasada öngörülemeyen ve kontrol edilemeyen gelişmelerin art ardına gelmesi olduğunu vurguladı. Ali Koç, şöyle devam etti: “2013 Mayıs’ında borsa 93 bindi ve yabancı yatırımcılar bize Türkiye’nin artık pahalı bir ülke olmaya başladığını söylüyordu. Sonra ABD Merkez Bankası FED’in politikaları ve yerel konular üst üste geldi. Bu nedenle o dönem Türkiye en kırılgan ülke konumuna düştü. Bir düşüş yaşadık. İnşallah çabuk toparlanırız. Ekonomi rayına oturur bir an önce. Biz Koç Holding olarak yatırımlara devam edeceğiz."

"OLANLARI BİZ ANLAMIYORUZ YABANCILAR NASIL ANLASIN!"

Koç, farklı sektörlerdeki yabancı ortaklarının Türkiye’deki siyasi ve ekonomik gelişmelerle ilgili yorumlarının sorulması üzerine, “Ne olup bittiğini biz anlamıyoruz ki yabancılar anlayabilsin. Fakat endişe duyup, yatırımı erteleme ya da pazardan çıkma durumları kesinlikle yok. Endişe duyan yabancılar, halen Türkiye’de yatırımları bulunan, piyasayı tanıyanlar değil, henüz pazara girmeyen, Türkiye’yi bilmeyenler." dedi.

620 MİLYON TL YATIRIM İLE DEVREYE GİRECEK OLAN FABRİKANIN AÇILIŞINA BAŞBAKAN DA DAVETLİ

Seçim sonrası oluşan olumlu havanın da yabancılar nezdinde tereddütleri azalttığını ifade eden Koç, Koç Holding’in Yeniköy fabrikasını 23 Mayıs’ta açacağını, 620 milyon TL yatırım ile devreye girecek olan fabrikanın açılışına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın davet edildiğini söyledi.

İPTAL EDİLEN MİLGEM İHALESİ: BOYNUMUZ KILDAN İNCE

Ali Koç, Türk donanması için açılan, daha sonra da iptal edilen MİLGEM ihalesiyle ilgili de şunları söyledi: “Savunma sanayii ihaleleri daha az şirketin katılımıyla yapılıyor. Müsteşarlığın seçtiği 2-3 firmadan birisi de bizdik. Daha önce 3 savunma botu yapıp teslim etmiştik. Ancak ihale iptal edildi. Devletçe alınan kararlara boynumuz kıldan ince. Bu yönde başka ihaleler olursa tabii ki gireriz.” (Kaynak: Akşam)

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Ali Koç: Tüm Zamanların En İyi Türkiye'si - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • ali akar: Ali Koç, sen kuzu olmuşsun ya la :))). Herkes haddini bilecek. 23 4 Yanıtla
  • objektif: ali koç böyle konuşuyor ya soralım ona bakalım ak partiye hiç oy vermişmi yoksa böyle konuşması yeni ihalelere davet edilmek içinmidir veya yeni cezalar yememek içinmidir ? 26 1 Yanıtla
  • zaza: AA ALİ BEY ANANASMI YEMİŞ NE NASIL OLDU GERÇEYİ GÖRDÜ 19 6 Yanıtla
  • nacar: böyle adam olacaksınız bu ülkede hükümeti sizler gibi elitler degil halk seçiyor artık koçum.sizin istediginiz kişiler degil halkın iradesiyle seçtiği kişiler yönetiyor.sizin menfaatinize çalışan yönetimler bitti, halkın menfaati için çalışma devri başladı size sarıgül de tutmadı. geri vites, istenilen tablo herkes için parası olan içindegil halk ve millet için. (not hainleri milletten saymıyoruz). 21 2 Yanıtla
  • levent79: Yeme bu numaraları Başbakanım , biz sana bunları bitir diye oy verdik , yavaş yavaş bitecekler :) 17 3 Yanıtla
  • Sam: Türkiye son dönemde o kadar iyi durumdaydı, herşey iyiye gidiyordu da, adama sormazlar mı; Siz bu hükümeti devirmek için gezi olaylarını destekleyen, istikrarı bozmaya çalışan, değil miydiniz diye! 11 4 Yanıtla
  • emre yılmaz: yağ yakmaya başladınız artık... contalarınızı değişecek erdoğan... yaşa recep tayyip erdoğan... türkiyeye senin gibi bir lider yakışır.. bugüne kadar türkiyeyi yönetiyordun artık sen bu ülkenin lideri oldun...demokrasi cumhuriyet insan hakları çağdaş uygarlık seviyesini sadece dilde değil uygulamada yaşattığın için diğerlerinden ayrıldın başbakanım... bunun gibilerin ipini eline verdik ne yapacağını iyi biliyorsun...dik dur dünya gelse eğilme bu millet seninle... 10 3 Yanıtla
  • ARABACI: KOÇUM SEN 90 LI YILLARI YAŞAMADIN SANIRIM. 5 8 Yanıtla
  • : DOĞRU SÖYLEMİŞ... 12 1 Yanıtla
  • kaan: kocum gene sana şekermi verdiler 6 6 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Bakan Göktaş:
    00:52 Bakan Göktaş: "Son 22 yılda kadın istihdamını yüzde 25,3'ten yüzde 31,4'e çıkardık"

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Bursa'da yaptığı ziyaretlerde kadın istihdamının arttırılması ve kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi konularında yeni çalışmalar başlattıklarını açıkladı. Bakan Göktaş, son 22 yılda kadın istihdamının yüzde 25,3'ten yüzde 31,4'e çıktığını belirtti ve kadınların iş gücüne katılım oranlarının artırılması hedefiyle çalışmaların devam edeceğini vurguladı.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Bursa'da ziyaretlerde bulundu
    00:48 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Bursa'da ziyaretlerde bulundu

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Bursa'ya yaptığı ziyaretlerde şehit yakınları, gaziler ve kadın kooperatifleri temsilcileri ile bir araya geldi. Bakan Göktaş, kadın istihdamının arttırılması ve kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

  • Cevdet Yılmaz:
    00:03 Cevdet Yılmaz: "Yerel Seçimler Vesilesiyle Makro Politikalarımız Konusunda Yapılan Tartışmalar, Spekülatif Birtakım Söylemlerden İbaret"

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Yerel seçimler vesilesiyle bazı tartışmalar yaşandığını görüyoruz. Bunların hiçbir zemine sahip olmadığını ifade etmek isterim. Yerel seçimler, makro politikaların değişme ihtimali olan seçimler değil. Yerel seçimler, yerel seçimlerdir. Genel seçimlerle Meclis, hükümet belirlenir. Ulusal düzeyde politikalar belirlenir. Yerel seçimler ise şehrimizin yönetimiyle, yerel hizmetlerle ilgili seçimlerdir. Yerel seçimler vesilesiyle makro politikalarımız konusunda yapılan tartışmaların hiçbir zemine sahip olmadığını, spekülatif birtakım söylemlerden ibaret olduğunu ifade etmek isterim” dedi.

  • Cevdet Yılmaz: Enflasyonla mücadelede planımızı yapmış durumdayız
    23:45 Cevdet Yılmaz: Enflasyonla mücadelede planımızı yapmış durumdayız

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyon verilerine ilişkin yaptığı açıklamada, 2025 yılı için yüzde 15'ler civarında bir enflasyon öngördüklerini, 2026 için ise tek haneli enflasyona dönüşü öngördüklerini belirtti. Yılmaz, ayrıca küresel ekonomide toparlanmanın yavaş ve düzensiz de olsa sürdüğünü ifade etti ve enflasyonla mücadele, mali disiplin, cari açığın azaltılması gibi konularda çalışmalar yaptıklarını söyledi.

  • Ticaret Bakanı: Menemen Serbest Bölgesi'nin kurulma çalışmaları tamamlandı
    23:20 Ticaret Bakanı: Menemen Serbest Bölgesi'nin kurulma çalışmaları tamamlandı

    Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Menemen Serbest Bölgesi'nin kurulma çalışmalarının tamamlandığını ve Cumhurbaşkanlığına sevk edileceğini açıkladı. Bakan Bolat ayrıca, Batı Anadolu Serbest Bölgesi için 2 milyar dolarlık yatırım yapılacağını ve 200 fabrikanın kurulacağını belirtti. İzmir'in ticaret, iş, yatırım, finans ve turizm başkenti olması hedeflenirken, İzmir'in ihracat rakamlarının artırılması için çalışmalar yapılacağı ifade edildi.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz:
    23:10 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Mayıs ayına kadar yıllık enflasyonda ciddi bir gerileme beklemiyoruz"

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Mayıs ayına kadar yıllık enflasyonda ciddi bir gerileme beklemiyoruz" dedi.


Advertisement