Ali Paşa Konağı'nda Restorasyon Çalışmaları - Son Dakika
Güncel

Ali Paşa Konağı'nda Restorasyon Çalışmaları

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, restore edilen Ali Paşa Konağı'nın eylül ayında sosyal ve kültürel etkinliklerin gerçekleştirileceği bir mekan olarak hizmete açılacağını bildirdi.

21.08.2016 12:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, restore edilen Ali Paşa Konağı'nın eylül ayında sosyal ve kültürel etkinliklerin gerçekleştirileceği bir mekan olarak hizmete açılacağını bildirdi.

Büyükşehir belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Başkan Altepe, bürokratlarıyla Ali Paşa Konağı'nın restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Altepe, UNESCO şehri olan Bursa'nın artık bir evrensel değer ve bir dünya mirası olduğunu belirterek, yapılan çalışmalarla tüm dönemlerin izlerinin Bursa'da ortaya çıkarıldığını ve kentin bu konuda hem Avrupa'da hem dünyada örnek olarak gösterilen şehirlerin başında geldiğini ifade etti.

Restorasyon ve düzenleme çalışmalarıyla kentte zamanla eriyen, çöken sivil mimarlık örneği yapıları gerçek değeriyle buluşturduklarını vurgulayan Altepe, şunları kaydetti:

"Ahşap olması nedeniyle çok fazla dayanamayan ve belli bir zaman sonra mutlaka bakım görmesi ve yenilenmesi gereken binalardan biri de bu konaktı. Yaklaşık 300 yıllık eser, 1700'lü yıllardan yani 18. yüzyıldan kalma ve Bursa'nın en önemli konaklarından biriydi. Yok olmak üzere olan bu konak, büyükşehir belediyesi tarafından kamulaştırıldı. Projeleri tamamlandı, restorasyon ve rekonstrüksiyon işleri hızla sürüyor. Yaklaşık 1000 metrekare inşaat alanı var. Bahçesiyle birlikte çok güzel bir yaşam alanı olacak.

Altepe, özgün kimliğiyle tekrar ortaya çıkarılan yapının, eylül ayı içinde sosyal ve kültürel aktivitelerde kullanılmak üzere hizmete açılacağını belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ali Paşa Konağı'nda Restorasyon Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • NEVÜ, Salon Futbolu Bölgesel Lig Müsabakalarına Ev Sahipliği Yapıyor
    14:42 NEVÜ, Salon Futbolu Bölgesel Lig Müsabakalarına Ev Sahipliği Yapıyor

    Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen 'Salon Futbolu Bölgesel Lig Müsabakaları'na ev sahipliği yapıyor. Müsabakalarda NEVÜ, Mersin Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi ve Ordu Üniversitesi Erkek Futsal Takımları karşılaşacak. Ayrıca NEVÜ, Mersin Üniversitesi ve Ordu Üniversitesi Kadın Futsal Takımları ile de mücadele edecek.

  • İzmit'te tır istinat duvarına çarptı, sürücü hafif yaralı
    14:38 İzmit'te tır istinat duvarına çarptı, sürücü hafif yaralı

    Kocaeli'nin İzmit ilçesinde D100 karayolunda meydana gelen kazada, bakıma giden bir tır kontrolden çıkarak istinat duvarına çarptı. Sürücü hafif yaralı olarak kazayı atlattı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.


Advertisement