Ali Rıza Demircan: "Namaz, Oruç, Zekat İbadetlerin Şahıdır" - Son Dakika
Yerel

Ali Rıza Demircan: "Namaz, Oruç, Zekat İbadetlerin Şahıdır"

Beyoğlu Belediyesi’nin her akşam Sütlüce Sahilinde düzenlediği Ramazan etkinliklerine katılan ARDEV Başkanı İlahiyatçı-Yazar Ali Rıza Demircan, “Namaz, oruç, zekat ibadetlerin şahıdır” dedi.

07.07.2015 13:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beyoğlu Belediyesi'nin her akşam Sütlüce Sahilinde düzenlediği Ramazan etkinliklerine katılan ARDEV Başkanı İlahiyatçı-Yazar Ali Rıza Demircan, "Namaz, oruç, zekat ibadetlerin şahıdır" dedi.

Beyoğlu Belediyesi'nin Sütlüce sahilinde düzenlediği Ramazan etkinlikleri kapsamında İlahiyatçı - Yazar Ali Rıza Demircan, sohbet verdi. Kur'an-ı Kerim ziyafeti ile başlayan sohbete vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanı Harun Muş, Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sütlüce etkinlik alanını dolduran kalabalığa kendisini dinlemeye gelerek gösterdikleri teveccüh için teşekkür ederek konuşmasına başlayan Demircan, bütün yeryüzünün, varlıkların, insanlar için yaratıldığını; insanoğlunun da yaratana kulluk için var olduğunu hatırlatarak her Müslüman'ın ibadetini yerine getirmesi gerektiğini söyledi.

İbadet hakkında bilgi veren Demircan, "Eğer kendi yönetim sınırları içerisinde görevini hakkıyla yapar, insanlar arasında güçlü ve güçsüz ayırımı yapmaz, adaleti ölçü tutarsa her alını ibadettir. Bir kadının kocasıyla güzel geçinmesi, kocasının da helal yollardan rızık edinme çalışması da ibadettir. Zinadan, faizden kaçınmak ibadettir. Namaz, oruç, zekat bunlar ibadetlerin şahıdır" diye konuştu.

Herkesin gücü ölçüsünde sorumlu olduğunun altını çizerek sadakanın öneminden söz eden ARDEV Başkanı Muhterem Ali Rıza Demircan, sadakanın sadece maddi yardım ile olmadığını; dili koruyarak, dua ederek, selam vererek, tebessüm ederek, güzel bir çift söz söyleyerek, sadaka sayıldığını söyledi.

"HERKES VERİCİ OLACAK"

Müslümanların kulluk çizgisinden söz eden Ali Rıza Demircan, "Müslüman'ız, ister zengin ister fakir, ister genç ister yaşlı, ister yönetici ister yönetilen herkes verici olmaya çalışacak; ama az, ama çok, ama tebessüm ile ama bir AŞ yemek ya da gönül alıcı bir söz ile. Ne yapabiliyorsan verici olmaya çalışacaksın. Verici oldukça iç huzurun artar, belalar engellenir, rahatsızlıkların önlenir, mal varlığın artar, yaşamın zevk kazanır" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ali Rıza Demircan: 'Namaz, Oruç, Zekat İbadetlerin Şahıdır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement