Alı Sen'den Gundeme Ilıskın Carpıcı Acıklamalar - Son Dakika
Spor

Alı Sen'den Gundeme Ilıskın Carpıcı Acıklamalar

Futbol Dunyasinin Duayeni Ali Sen, Spor Dunyasinda Gundemdeki Konulara İliskin Carpici Aciklamalar Yapti. Fenerbahce Kulubu Eski Baskani Ali Sen, Galatasaray -Fenerbahce Derbisinde Yasananlarla İlgili Galatasaray Kulubu Baskani Ozhan Canaydin'in Derhal İstifa Etmesi Gerektigini Soyledi.

22.05.2007 16:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Futbol dunyasinin duayeni Ali Sen, spor dunyasinda gundemdeki konulara iliskin carpici aciklamalar yapti. Fenerbahce Kulubu eski Baskani Ali Sen, Galatasaray -Fenerbahce derbisinde yasananlarla ilgili Galatasaray Kulubu Baskani Ozhan Canaydin'in derhal istifa etmesi gerektigini soyledi.

Ali Sen, yaptigi aciklamada, gundemdeki konulara iliskin onemli aciklamalar yapti. Son derbi macta yasanan olaylarin sorumlusu olarak Galatasaray Kulubu Baskani Ozhan Canaydin ve yonetim kurulunu gosteren Ali Sen, "Ozhan Canaydin ve yonetim kurulu, Galatasaray'in imajini zedeledi. Sunu hic anlamiyorum. Bir kulup baskani kendi taraftarinin protestosuna maruz kalip hala ayni koltukta nasil duruyor anlamiyorum" dedi. Gerci bunu herkesin yasadigini anlatan Sen, soyle konustu: "Besiktas'i Besiktas yapan

Suleyman Seba'ya da Besiktas tribunleri cok kotu laflar etti. Fenerbahce'yi de onemli yerlere getiren Emin Cankurtaran'in da yuzune 'Al parani git diye' para attilar. Benim icin Galatasaray'in en basarili baskani Faruk Suren'dir. Onun doneminde Galatasaray 4 sampiyonluk ve UEFA Kupasi Sampiyonlugu yasadi, Super Kupa'yi da aldilar. Ama ona da git dediler."

Trabzonspor'da da ayni seyleri Mehmet Ali Yilmaz'in yasadigini belirten Sen, sozlerine soyle devam etti: "Bu buyuk kulupler arasinda taraftarlarin en kucuk protestosuna maruz kalmayan bir kisi var. O da benim, Ali Sen. Fenerbahce'de iki donem baskanlik yaptim. Iki donemde de gorevi ben biraktim. Taraftarlarimiz beni gozyaslariyla yolcu etmislerdi. Ama belki, ben de uzun donem kalsaydim veya basarili olamasaydim beni de protesto edebilirlerdi. Ozhan Canaydin ve yonetimi Galatasaray kulubu olarak 'Biz

irfan ocagiyiz, biz kulturun temelleriyiz, batiya acilan pencereyiz' diye ovunuyorlar. Ama bu pencerenin ne cercevesi ne de cami kaldi."

Ali Sen, Ozhan Canaydin'in derbi mactan once Fenerbahce'ye dostluk mesajlari vermesi gerektigini de ifade ederken, Galatasaray Kulubu'ne de onerilerde bulundu. Derbi macta yasanan olaylar nedeniyle Galatasaray'a 10 mac ceza verilmesi gerektigini anlatan Sen, soyle konustu: "Galatasaray Baskani Ozhan Canaydin mactan once bir basin toplantisi yaparak 'Butun Fenerbahceliler bizim dostumuzdur' deseydi tribunler yumusar ve bu olaylarin hicbiri yasanmazdi. Belki de Galatasaray Fenerbahce'yi yener Sampiyonlar

Ligi'ne katilirdi. Galatasaray Kulubu'nun mali zorluklari var. Bu olaylardan sonra daha fazla bu zorluklarla karsilasacaklar. Galatasaray camiasinin 'Bu adam bizi kurtaracak' diyecekleri bir kisiye ihtiyaclari var. Bugun Galatasaray taraftarlari Ozhan Canaydin'a 'git' diyor ama 'sen gel' diyecekleri bir adam bulamiyorlar. Yok galiba boyle bir adam."

Galatasaray camiasinin buyuk bir camia oldugunu anlatan Sen, sozlerini soyle surdurdu: "Boyle bir kisinin cikmasi lazim. 'Ben buyuk kulubum ve her zaman boyle kalacagim iddiasinda bulunmak ilelebet dogru degildir.' Iyi yonetemezseniz, yerlerde olursunuz. Galatasaray Baskani Ozhan Canaydin bir an once istifa etmelidir. Cunku Galatasaraylilar basariya alisti. UEFA Sampiyonlugu gordu. Basariya alistirilan topluluklarin onune basariyi koyamazsaniz basindaki adamin hemen ayrilmasi lazimdir. Basarisizlikta her

zaman bastaki adam sorumlu olur. Ben daha once Haluk Ulusoy'un en basarili federasyon baskani oldugunu soylemistim. Cunku onun doneminde Turkiye dunya ucuncusu oldu. Fakat Galatasaray-Fenerbahce macini izleyen futbolla ilgisi olmayan insanlar maci seyrettigi zaman Aziz Yildirim ne kadar hakliymis dediler. Cunku federasyon Fenerbahce'nin aleyhine hareketlerde bulunuyor. Bu olaylar Aziz Yildirim'i hem hakli duruma getirmis hem de beraat ettirmistir."

Derbi macin hakemi Bulent Demirlek'i de elestiren Sen, "Bulent Demirlek daha macin 5. dakikasinda karsilasmayi tatil etmeliydi. Bulent Demirlek maci tatil etmeyerek aslinda Galatasaray'a kotuluk yapmistir. Maci tatil etseydi Galatasaray hukmen 3-0 yenilirdi ama butun bu olaylar yasanmaz, Galatasaray imaj kaybina ugramazdi" diye konustu.

Fenerbahce'nin sampiyonluguna ve takimin son durumuna da deginen Ali Sen, Fenerbahce Teknik Direktoru Zico'yu da elestirdi. Tuncay'in Fenerbahce'de kalacagina inandigini belirten Sen, soyle konustu: "Tuncay bir yere gitmez. Ama Zico'nun basarili oldugunu dusunmuyorum. Fenerbahce 70 puanla sampiyon oldu, toplam 32 puan kaybetti. Bunu Ankaragucu'nu yenecegini varsayarak soyluyorum. Fenerbahce, rakipleri basarisiz oldugu icin 70 puanla sampiyon olabilmistir."

Trabzonspor icin en kolay sezonun bu sezon oldugunu anlatan Sen, "Trabzonspor bu yil sampiyon olamadi, artik uzun yillar da olamaz. 72 puan toplasalardi sampiyon olurlardi" iddiasinda bulundu.

Fenerbahce'nin sampiyonlar liginde basarili olmasi icin dengeyi bozacak yabanci oyunculari gozden gecirmesi gerektigini anlatan Sen, sozlerine soyle devam etti: "Kezman cok iyi bir futbolcu ama ne saha ne de saha disinda profesyonelce hareket etmiyor. Ben baskan olsaydim, aldigi butun paranin yarisini ceza keserdim. Alex buyuk maclarda hic yok. Biz de imparator Oguz vardi o da buyuk maclarda yoktu. Ben buyuk maclarda olmayan futbolcuyu hicbir zaman kabul etmem. Alex'i bilmiyorum ama Tuncay hicbir yere

gitmez. Ben Zico'nun cok iyi bir teknik adam oldugunu dusunmuyorum. Iyi bir teknik adam oldugunu gosterecek maclarda sahaya cikardigi kadro ve sergiledigi yonetimle iyi bir teknik adam oldugunu gostermedi. Bu kadro ve bu teknik imkanla rakiplerin de bu kadar kotu oldugu bir sezon da Fenerbahce toplam 32 puan kaybetmis"

Ali Sen, son olarak Fenerbahce'ye sampiyonluk kupasini Haluk Ulusoy'un federasyon baskani sifatiyla Sukru Saracoglu'na giderek vermesi gerektigini de sozlerine ekledi.

(IK-KC-ERS-HO-S)

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Alı Sen'den Gundeme Ilıskın Carpıcı Acıklamalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement