Aliağa 'ATA'SINI Anacak - Son Dakika
Güncel

Aliağa 'ATA'SINI Anacak

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, 77'nci ölüm yıl dönümünde yurt genelinde olduğu gibi İzmir'in Aliağa İlçesinde de anılacak.

06.11.2015 16:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

10 Kasım Mustafa Kemal Atatürk'ü anma programı Aliağa Cumhuriyet alanındaki Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayacak. Anma programı; 10 Kasım Pazartesi günü Aliağa Cumhuriyet Alanındaki Atatürk Anıtına Aliağa Kaymakamlığı, Aliağa Garnizon Komutanlığı ve Aliağa Belediye Başkanlığı'nın çelenk sunmaları ile başlayacak. Çelenk sunumunun hemen ardından saat 09:00 itibariyle; TRT Yayını belediye hoparlörüne verilecek. Saatler Atatürk'ün ebediyete intikal ettiği; dokuz'u beş geçeyi gösterdiğinde Petkim, Tüpraş gemilerinden siren sesi verilmesi ile birlikte 2 dakikalık saygı duruşunda bulunulacak ve ardından İstiklal Marşı okunacak. Cumhuriyet Alanı'ndaki anma töreni Türk Bayrağı'nın yarıya indirilmesi ile sona erecek.

Anma Programı saat 09:45'ten itibaren Heydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde devam edecek. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayacak olan tören de günün anlam ve önemini belirten konuşma Müdürü Yardımcısı Turgut Sarpkaya tarafından yapılacak. Anma programı çerçevesinde; Dünya liderlerinin Atatürk hakkındaki görüşleri, 'Son Mektup' isimli şiir, Gençliğe Hitabe Oratoryosu sahnelenecek. Program; Atatürk'ün sevdiği türküler ve zeybek gösterisi ile son bulacak. İlçe genelindeki okullar Atatürk'ü Anma Haftası kapsamında, Atatürk'ü Anma konulu kitap, fotoğraf sergisi gibi etkinlikler düzenleyecek.

Kaynak: Bültenler

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement