Aliağa Belediyesi'nden Teog Konferansı - Son Dakika
Yerel

Aliağa Belediyesi'nden Teog Konferansı

Aliağa Belediyesi\'nden Teog Konferansı

Aliağa Belediyesi, eğitime destek faaliyetleri kapsamında, Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sınavına girecek olan 8. Sınıf öğrencilerine yönelik ’Stratejik ve Psikolojik Sınav Taktikleri’ konulu konferans düzenledi.

18.04.2015 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aliağa Belediyesi, eğitime destek faaliyetleri kapsamında, Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sınavına girecek olan 8. Sınıf öğrencilerine yönelik 'Stratejik ve Psikolojik Sınav Taktikleri' konulu konferans düzenledi.

İlçede bulunan Aliağa Tüpraş Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen konferansa, eğitim uzmanı ve kariyer danışmanı Oktay Aydın konuşmacı olarak katıldı. Aliağa Belediyesi ve Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilen konferansta Aydın, 28-29 Nisan 2015 tarihlerinde TEOG ikinci bölüm sınavına girecek olan öğrencilere, sınav sırasında yaşanabilecek sınav stresi ile baş edebilmenin yollarını ve zaman yönetimi, öğrenme isteği, hedef, test çözümü, psikolojik taktiklerin yanı sıra stratejik sınav tüyolarını verdi.

Aydın, "Sınava girecek öğrenciler öncelikle kendilerine bir hedef koymalılar, hangi liseye gitmek istediklerini belirleyerek bu doğrultuda çalışma yapmalılar. Sınavda soruların hangi konulardan çıkacağı, bu soruların nasıl olacağı aslında belli. Öğrenciler, hangi konularda iyi hangi konularda zayıf olduklarını belirleyerek çalışma planı hazırlasınlar" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aliağa Belediyesi'nden Teog Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement