Aliağa'da Festival Gibi Deniz Şenliği - Son Dakika
Yerel

Aliağa'da Festival Gibi Deniz Şenliği

Aliağa\'da Festival Gibi Deniz Şenliği

İzmir’in Aliağa ilçesinde düzenlenen ‘Temiz Deniz Şenliği’ renkli görüntülere sahne oldu.

18.07.2016 13:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Aliağa ilçesinde düzenlenen 'Temiz Deniz Şenliği' renkli görüntülere sahne oldu.

Aliağa Belediyesi ve Aliağa Amatör Balıkçılar ve Deniz Sporları Derneği (ALDER) iş birliğinde düzenlenen 'Temiz Deniz Şenliği' etkinlikleri kapsamında deniz dibi temizliği, yelken gösterileri, su sporları konulu söyleşiler, mangalda balık ikramı ve çocuklara yönelik çeşitli aktiviteler yapıldı. Çevre gönüllülerini, amatör balıkçıları, dalış ve yelken sporcularını Aliağalılar ile bir araya getiren etkinliğe, Engin Deniz Doğa Sporları Merkezi, Apnea, Çağlar Av, Yenifoça Yelken Kulübü ve Anadolu Down Sendromu Derneği üyeleri destek verdi.

Ağır sanayisiyle bilinen Aliağa'da düzenlenen 'Temiz Deniz Şenliği'ne katılarak adeta farkındalık oluşturan Yenifoça Yelken Kulübü'nün genç sporcuları şenliğe ayrı bir hava kattı. Yelkenleri fora eden genç sporcular Aliağa sahillerinde renkli görüntüler oluşturdu. Genelde ticari gemileri görmeye alışkın olan Aliağalı vatandaşlar, denizde sörf yapan sporcuları görünce şaşkınlığını gizleyemedi.

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar'ın da katılımıyla Avcı Ramadan Rekreasyon Alanı'nda gerçekleştirilen etkinlikler de amatör balıkçıların tekneleriyle denize açılan 35 gönüllü dalgıç, farklı noktalarda su altına inerek deniz dibi temizliği yaptı. File çuvallara toplanan yaklaşık bir kamyon dolusu çöp, tekneler ile kıyaya çıkarıldı. Deniz temizliğine dikkat çekmek amacı ile kıyıda sergilenen çöpler görenleri hayrete düşürdü. Denizden çıkarılan çöpler arasında, demir parçaları, naylon poşetler, plastik eşyalar, araba lastikleri, şişeler, brandalar ve metal kutular ağırlıklı olarak görüldü.

Deniz dibi temizliğine katılan gönüllü dalgıçlarla birlikte toplu hatıra fotoğrafı çektiren Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, dalgıçlara ayrı ayrı teşekkür etti. Kendisine takdim edilen plaketi de kabul eden Başkan Acar, şöyle konuştu:

"Aliağa'nın önde gelen sivil toplum kuruluşlarından birisi olan ALDER'e böyle bir etkinlik düzenlediği için teşekkür ederim. Hepimizin hayali daha temiz bir Aliağa. Daha temiz deniziyle daha güzel Aliağa. Bu amaç doğrultusunda bizimle birlikte olan herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah bir dahaki sefere bu çöpleri bulmayacağız. İnşallah bir dahaki sefere güzellikler için, yelken etkinlikleri için burada olacağız. Balık avcılığı etkinlikleriyle burada olacağız. Ben inanıyorum ki bundan sonra denizimizi daha temiz tutmak için çabalayacağız. Çocuklarımız büyükleri uyaracaklar, büyükler çocukları bu konularda daha fazla bilinçlendirecekler." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aliağa'da Festival Gibi Deniz Şenliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement